Olika typer av SMS lån

Det finns ett flertal olika typer av “smslån”. 

Vanligt SMS-lån

Det traditionella SMS-lånet görs via SMS. Dessa lån finns fortfarande i bruk, även om många aktörer har valt andra typer av metoder, exempelvis snabblån som ansöks om via BankID eller liknande.

Snabblån

Ett snabblån fungerar vanligtvis på samma sätt som SMS-lån, men med skillnaden att de inte nödvändigtvis ansöks om via SMS. Istället sker ansökan på webben, och det är inte ovanligt att BankID används för att verifiera ansökan.

Krav för att få ett lån

För att få ett SMS-lån krävs det ofta att du uppfyller en rad av olika punkter. Följande punkter är standard:

 • Att du har rätt ålder. Hur gammal du behöver vara varierar lite mellan de olika långivarna. De flesta kräver att du endast är över 18 år gammal, men det finns även vissa företag som kräver att du är 20 år eller äldre. Vad som gäller hittar du alltid i villkoren för det lån du är intresserad av, så se till att du läser igenom detta innan du genomför en eventuell ansökan. 
 • Att du är folkbokförd i Sverige. De flesta långivare kräver även att du är folkbokförd i Sverige. Vissa långivare kräver endast att du ska ha varit folkbokförd i Sverige under en viss tid. 12 eller 24 månader är vanligt, men siffrorna kan variera mellan olika långivare. 
 • Att du har en viss inkomst. Det är inte alla aktörer som kräver att du har en inkomst, även om de flesta gör det. Det spelar ofta ingen roll vilken typ av inkomst du har, så länge du når över en viss gräns. Gränsen ligger vanligtvis någonstans mellan 8000-12.000 kronor, men kan variera beroende på många olika faktorer. 

SMSlån trots aktiv skuld hos Kronofogden

Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden kan det vara svårt att få lån. Det finns dock vissa aktörer som kan erbjuda lån till dig trots att du har aktiv skuld, men dessa lån är ganska svåra att hitta. 

Dessa lån är vanligtvis inte lika stora som andra lån, vilket är förståeligt. Dessa långivare kräver vanligtvis även att du har någon typ av inkomst, men även andra krav kan tillkomma, exempelvis att du har anställning istället för pension eller liknande.

Vanliga ränta

Hur ser räntan hur för SMS lån trots aktiv skuld hos Kronofogden? Det varierar självklart, men nedanstående faktorer kan även påverka räntan:

 • Hur gammal du är. Hur gammal du är kan påverka den ränta du får. Om långivaren anser att du har hög återbetalningsförmåga eftersom att du har många år kvar på arbetsmarknaden, kan du få en bättre ränta, i jämförelse om du endast har ett fåtal år kvar som aktiv på arbetsmarknaden. 
 • Vilken långivare du väljer. Olika långivare erbjuder olika villkor. Vissa långivare kräver en högre ränta om du har en aktiv skuld hos Kronofogden, medan andra långivare är aningen “snällare”. Se till att du jämför lån från olika långivare innan du skriver på ett kontrakt, på så sätt kan du säkerställa att du får så bra villkor som möjligt. 
 • Hur stor din aktiva skuld är. Din aktiva skuld hos Kronofogden kommer förmodligen att påverka din ränta. Om du har en stor skuld kommer säkerligen din ränta att påverkas negativt, medan en mindre skuld nödvändigtvis inte behöver påverka räntan särskilt mycket. Notera dock att detta kan skilja sig mellan olika långivare. 
 • Hur stor inkomst du har. Din inkomst kommer påverka din ränta. Om du har hög inkomst kan du vanligtvis få en bättre ränta, medan en låg inkomst förmodligen kommer att påverka din ränta negativt. 
 • Vilken anställningsform du har. Om du är fast anställd på ett stabilt företag, kommer du förmodligen att kunna få en bättre ränta än om du är pensionär eller om du är studerande. Detta kan självklart påverkas beroende på andra faktorer på den här listan, men ju säkrare dina inkomster är, desto bättre ränta får du i regel.
 • Om du har andra skulder. Om du har andra skulder, exempelvis privatlån, billån eller bolån, kommer det att påverka ditt låneutrymme. Ju större lån du har, desto mindre utrymme och sämre ränta kommer du att få på ditt SMSlån. 

Fördelar och nackdelar

SMS lån trots aktiv skuld hos Kronofogden kommer självklart både med fördelar och nackdelar. Generellt sett är följande punkter vanliga fördelar och nackdelar när det gäller SMS-lån:

Fördelar

 • Snabba utbetalningar och ansökan. En av de tydligaste fördelarna är de snabba utbetalningarna som vanligtvis associeras med SMS-lån. Även ansökningsprocessen är ofta väldigt snabb, inte minst de ansökningar som görs med hjälp av e-legitimation som BankID. Hur snabbt det går varierar dock mellan olika företag.
 • Lägre krav än andra lånealternativ. En annan tydlig fördel är det faktum att kraven tenderar att vara lägre för dessa typer av lån. Om du dock har en aktiv skuld hos Kronofogden kan kraven komma att bli högre, och vissa företag erbjuder inte SMS-lån överhuvudtaget om du för närvarande har en aktiv skuld hos Kronofogden. Läs villkoren innan du skickar in en ansökan. 

Nackdelar

 • Mindre belopp än vid andra lånetyper. SMS-lån är absolut inte associerade med några större summor. Ett typiskt SMS-lån ligger någonstans mellan 500 till 5000 kronor, men kan självklart vara både mindre och större. De lån som ges ut trots aktiv skuld hos Kronofogden tenderar dock att vara åt de lägre hållet, detta eftersom att de medför en större risk för långivaren. 
 • Räntan är vanligtvis hög. De räntor som ges för SMS-lån är vanligtvis betydligt högre än mer traditionella lån. Om du utöver detta har en aktiv skuld hos Kronofogden kan du förvänta dig att betala ännu högre ränta. Hur hög ränta du kan förvänta dig varierar dock ganska mycket mellan olika långivare och företag.

Viktigt att tänka på är att om du har aktiv skuld hos Kronofogden bör du vara restriktiv med nya lån, trots att du får ansökan godkänd. Var försiktig och låna inte mer pengar än du vet att du kommer kunna betala tillbaka.

SMS lån är lämpligt att ta

Det finns flera olika fall då ett SMS lån kan vara ett alternativ, varav nedanstående situationer är vanliga exempel:

Resor och annan konsumtion

Att ta SMS lån till spontana resor eller mindre konsumtion är ett vanligt alternativ bland de som tar dessa lån. Det kan exempelvis handla om att köpa en ny soffa till en bostad, eller att betala flygbiljetten ner till södra Europa.

Oförutsedda utgifter

Alla stöter ibland på oförutsedda utgifter. Det kan exempelvis vara att något går sönder i bostaden, eller att det behövs nya vinterdäck till bilen. Oavsett situation kan ett SMS lån som beviljar alla vara ett alternativ i dessa situationer.

Likviditetsproblem

Om du av någon anledning har likviditetsproblem, exempelvis att du inte kan betala en faktura i tid eftersom att du väntar på att lönen ska trilla in, kan ett SMS lån med direktutbetalning vara ett alternativ.

Tillfällen där snabb utbetalning krävs

Alla tillfällen där direkt utbetalning krävs är SMS lån ett alternativ. De flesta SMS lån betalar omedelbart ut pengarna till ditt konto när ansökan är godkänd, och de flesta ansökningarna godkänns samma dag som ansökan skickas in. Vänligen notera att detta kan skilja sig mellan olika aktörer och tjänster.

Krav för att få låna pengar med SMS lån med direkt utbetalning

Dessa typer av lån kräver oftast följande:

 • En ålder på 18 eller 20 år. Att du är minst 18 år gammal är alltid ett krav för att få ta lån i Sverige, men vissa företag kräver till och med att du är över 20 år. Vid just Sms lån är det dock vanligt att gränsen är 18 istället för 20 år.
 • Folkbokföring i Sverige. För att få ett Sms lån i Sverige krävs det även nästan alltid att du är folkbokförd i Sverige. Många företag kräver även att du ska ha varit folkbokförd i Sverige ett visst antal månader, exempelvis de senaste 12 eller 24 månaderna.
 • En viss inkomst. Det finns vissa kreditgivare som inte kräver att du har en inkomst, men de flesta aktörer kräver att du har någon form av inkomst. Detta kan exempelvis vara genom CSN, pension, anställning eller eget företag. Vissa har även som krav att du ska ha en minsta månadslön på exempelvis 8000 eller 10.000 kronor.
 • Fri från nuvarande skuldsaldo hos Kronofogden. Det här betyder att du vanligtvis inte får ha aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. I de flesta fall går det dock bra att ta lån med betalningsanmärkning, så länge det inte finns ett aktivt skuldsaldo.

Vanlig ränta för SMS lån med direkt utbetalning

bästa smslånet

Vid Sms lån är räntan vanligtvis ganska hög eftersom att dessa lån ofta är högkostnadskrediter. Hur hög räntan är har att göra med många olika faktorer, exempelvis:

 • Storlek på lån. Hur stort lånet är kan påverka räntan. Högre lån med större risker för långivaren tenderar vanligtvis att kräva högre ränta. 
 • Kreditgivare. Räntan kan även variera en hel del beroende på vilken kreditgivare det handlar om. Vissa kreditgivare erbjuder lägre räntor än andra, medan andra kräver högre ränta än genomsnittet. 
 • Din ålder. Hur gammal du är kan påverka hur hög ränta du får. Om du är väldigt ung eller gammal kan du få sämre ränta än de som är medelålders, men detta varierar även väldigt mycket beroende på andra faktorer
  , exempelvis inkomst och mer. 
 • Din inkomst. Hur stor din inkomst är har en direkt påverkan på din ränta. En låg inkomst kommer förmodligen resultera i en högre ränta, medan en hög inkomst resulterar i en lägre ränta. Anledningen till detta är att en låg inkomst betyder högre risk för långivaren, medan en hög inkomst betyder lägre risk.
 • Eventuellt skuldsaldo eller betalningsanmärkning. Om du har aktivt skuldsaldo hos Kronofogden är det inte säkert att du kan få ett lån överhuvudtaget. Det finns dock ganska många lån som är möjliga att ta om du endast har en betalningsanmärkning. 

Belopp SMS lån direkt utbetalning

Beloppen vid dessa typer av lån tenderar att vara betydligt mindre än vid exempelvis bolån, billån eller studielån. Ett vanligt intervall ligger någonstans mellan 1000-10.000 kronor, men kan självklart vara både högre och lägre.

Fördelar med SMS lån direkt utbetalning

 • Direkt utbetalning. Den stora fördelen med Sms lån direkt utbetalning är de snabba utbetalningarna. Här är utbetalningarna oftast omedelbara direkt efter att ansökan har blivit godkänd, och det tar ofta inte mer än bara några timmar för ansökningsprocessen att bli godkänd. 
 • Inte särskilt höga krav. För att ta större lån, exempelvis bolån, krävs det ganska mycket av den som lånar. Det kan exempelvis handla om krav på höga inkomster, kontantinsatser och dylikt, medan de krav som gäller för dessa typer av lån vanligtvis är betydligt färre och mindre. Vissa långivare accepterar till och med betalningsanmärkningar, eller att den som lånar inte har några inkomster.

Profilkredit har pausat sina kampanjer i Sverige

I över ett år har viruset Covid-19 härjat i världen och många företag har påverkats negativt av pandemin. Inte minst alla lånföretag som har fått avbryta sina kampanjer och pausat sina aktuella lånerbjudanden på grund av pandemin. Även i Sverige har en del lånföretag påverkats av pandemin som pågått. Profilkredit är tyvärr ett av många lånföretag som har vart tvungna att pausa sina kampanjer under de rådande omständigheterna. Det finns dock andra lånföretag som fortfarande har kampanjer och erbjuder snabblån och sms-lån, som man i stället kan vända sig till om man är i behov utav ett snabblån.

Men det är inte bara företagens ekonomi som har påverkats under pandemin, utan även privatpersoner har drabbats hårt till följd av Covid-19. Många är i behov av snabba pengar och därför vänder man sig till lånföretag som ger snabba lån. Framför allt sms-lån där de inte heller tar någon kreditupplysning, också kallat UC.

Det innebär att lånföretaget inte kontrollerar hur låntagarens privatekonomi ser ut. För det är just det som en kreditupplysning, UC visar, om man till exempel har aktuella skulder eller lån, samt vad man har för inkomst.

Profilkredit

Sms lån utan UC eller snabblån direkt

Det finns en del andra lånföretag som erbjuder snabblån direkt, samt sms lån utan UC om man är i behov av ett lån snabbt. Beroende på vad man söker och vad man är ute efter för typ av lån så kan man hitta det mesta via dessa låneföretag. Poängen med snabblån och sms lån utan UC är att man ska få möjlighet att ta ett lån snabbt när man är i behov.

Eftersom andra banker och långivare har en massa villkor och ställer högre krav vänder sig många personer till just lånföretag som beviljar lån snabbt utan att ta någon kreditupplysning. Med ett snabblån så får man in pengarna på kontot inom några minuter, beroende på vad man har för bank, men med andra långivare och banker så kan det ta upp till flera dagar innan pengarna når kontot. Dessutom är det striktare krav och villkor när man ska ansöka om de lånen.

Oroa dig inte! Här kommer ett par goda alternativ!

Som ovan nämnt så finns det en del olika lånföretag, exempel på dessa är Ferratum, Everyday+ och Mobillån. 

Ferratum

Ferratum erbjuder högst lån, som är 45 000 kronor, medan mobillån erbjuder som högst 30 000 kronor. Detta är ett fantastiskt alternativ då dom även godkänner betalningsanmärkningar. Även Ferratum har fått extremt höga snittbetyg på oberoende sajt. Dessutom tar dom integritet och säkerhet på högsta allvar vilket säkerställer att låntagaren kan känna sig trygg med att alla dina uppgifter hanteras med högsta sekretess. Det är extra viktigt när nu när nätbedrägerierna ökar explosionsartat.

ferratum bank

Lånebelopp: 1 000 – 40 000 kr
Löptid: 4 – 46 månader
Åldersgräns: 21 år
Effektiv ränta: 54,05 %

 

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Läs mer om Ferratum

Mobillån

Mobillån dessa lånföretag erbjuder snabblån direkt, samt sms lån utan UC. De erbjuder lån upp till 30 000 kronor med olika räntesatser och avbetalningsplaner. Det är en av dom enklaste tjänsterna på nätet och det bästa av allt är att dom erbjuder direkt utbetalning till en mängd olika banker. Har fått högt betyg på oberoende sajter vilket gör det till ett ypperligt alternativ till Profilkredit.

Everyday+

Everyday+ erbjuder 25 0000 kronor som högst. Erbjuder en mycket smidig ansökan och du får svar direkt. Man har dessutom över 25 000 nöjda kunder. Eftersom du ansöker via BankID kan du känna dig trygg med att persondata inte hamnar i fel händer. Du betalar av lånet i egen takt och kan göra uttag efter dina behov. Det som gör tjänsten extra bra är att man erbjuder en kompetent och personlig kundservice. Och det är ett löfte företaget ger. Dom garanterar helt enkelt snabbt svar utan fördröjningar. Detta är ett bra alternativ till profilkredit.

Alla tre lånföretag erbjuder en avbetalningsplan och man kan betala tillbaka lånet uppemot 2 år. Även om man upprättar en avbetalningsplan med de olika lånföretagen så kräver de att man ska kunna betala ett minimumbelopp, detta för företagets säkerhet, samt för att lånet ska bli avbetalat inom rimlig tid. När man ansöker om ett snabblån eller ett sms lån görs en individuell prövning innan man blir beviljad lånet. Företagen vill att alla ska ha möjlighet att låna trots bakgrund och inkomst.

När kommer Profilkredit bli aktuellt igen?

Man vet inte när Profilkredit blir aktuella med sina kampanjer igen, men att det kommer att hållas uppdaterat och om några förändringar sker angående Profilkredit och deras kampanjer så kommer man att förmedla ut det. Profilkredit är ett lånföretag som också erbjuder snabblån direkt som nämns.

De tar ingen UC och man kan ta lån på upp till 50 000 kronor hos dem. Men som läget är just nu får man avvakta och vända sig till andra lånföretag om man vill ta ett snabblån direkt eller ett sms lån utan UC.

Fixza SMS lån – En ny tjänst från OPR-Finance AB

Fixza är ett lånföretag och drivs av OPR – Finance AB, de erbjuder sms lån med snabba utbetalningar. OPR – Finance AB ägs i sin tur av ett finskt bolag som heter OPR – Finance OY. OPR – Finance OY grundades år 2005 och är ett finansbolag som har sin verksamhet i Helsingfors, Finland. De har hjälpt över 500 000 kunder sedan start med deras finansieringar.

OPR – Finance OY erbjuder lån till både företag och privatpersoner. OPR – Finance AB som ägs av OPR – Finance OY erbjuder mer än bara sms lån, de erbjuder till exempel företagslån och snabba lån. Med deras företagslån ”flex” så kan man låna upp till 200 000 kronor med en återbetalningstid på 24 månader. Företagslånet ”flex” utvecklades år 2020 just för att företag ska kunna få ett lån snabbt och enkelt, utan några krångel.

Fixza Sms lån gör individuella prövningar, vilket gör att det är lättare för företag att låna hos dem eftersom de inte ställer lika höga krav som andra långivare kan göra. Med ”flex” kan man välja att ta ut lite av pengarna i taget, eller om man vill ta ut hela summan direkt. Det beror på vad företaget har för behov. Det är också det som gör lånet så smidigt eftersom det finns möjlighet att ta ut pengarna allteftersom man är i behov av pengar.

Dessutom betalar man endast ränta på den krediten som man har nyttjat och inte om hela beloppet.  OPR – Finance AB gör det möjligt för företag att starta upp och bedriva sin verksamhet och det är också det som är deras tanke och poäng med att erbjuda olika lånlösningar, för att företaget ska kunna fortsätta driva sin verksamhet.

Man kan med andra ord känna sig trygg när man lånar pengar via Fixza Sms lån eftersom det ägs av att väletablerat företag. Det är ett företag med en bred kundservice och lång erfarenhet inom finansbranschen. Deras ambition är att växa och kunna hjälpa fler människor med deras ekonomi, vare sig det gäller privatpersoner eller företag.

Mer om Fixza sms lån och vad de erbjuder

Fixza har sitt säte i centrala Stockholm och är tillgängligt för vem som helst. Fixza är ett lånföretag som erbjuder snabblån och sms lån upp till 5000 kronor, där man har en återbetalningstid på 30 dagar. Men de är också medvetna om att de ekonomiska förhållandena kan förändras drastiskt och därför erbjuder dem även att förlänga betalningstiden vid behov. Man kan då förlänga tiden med upp till ytterligare 30 dagar mot en kostnad. Fixza gör en individuell kreditbedömning på låntagaren och när lånet blir beviljat så betalas det ut samma dag. Man kan välja mellan olika belopp när man ska låna pengar via Fixza. 

Detta gör Fixza Sms lån så speciellt

De olika beloppen är 1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 3500, 4000, 4500 samt 5000. Fixza Sms lån är en perfekt långivare för de som behöver pengar snabb, eftersom pengarna betalas ut samma dag och man kan enkelt ansöka om respektive lånebelopp på deras hemsida. Med deras verktyg kan man också se hur mycket totalbeloppet kommer att bli, med ränta inräknad. Det innebär att man får en bra överblick över vad lånet kommer att kosta en. 

Hur ansöker jag om ett lån på Fixza?

Man kan ansöka om ett lån via Fixza Sms lån vilken tid på dygnet som helst och man får besked direkt. En handläggare handlägger sedan ärendet och ger det slutgiltiga beskedet om lånet blir beviljat eller inte. Förutom snabba lån och möjlighet till förlängd betalningstid erbjuder även Fixza en mycket bred kundservice. De vill att alla kunder ska få en snabb och bra service, med flera olika alternativ, därför erbjuder de service både via mejl och telefon.

Man kan också hitta väldigt många svar på deras hemsida, där de har svarat på olika frågor gällande tjänsten och annat som rör Fixza. De har generösa telefontider och har öppet både på vardagar och helger. Alla låneansökningar behandlas under alla deras öppettider, inklusive helger och det är därför man som låntagare får besked väldigt snabbt. Det som är så speciellt med Fixza Sms lån är att man satsar på enkelhet och en flexibel lånlösning så att man som kund ska känna sig trygg och nöjd.

De tar heller ingen kreditupplysning eller så kallad ”UC” för att de vill ge alla människor en chans och att de inte ska dömas efter en kreditupplysning. Men liksom alla lånföretag ställer Fixza ändå lite krav för att man ska kunna bli beviljad ett lån hos dem. Även om inte kraven är lika höga så finns det ändå en del regler som man måste förhålla sig till och det är exempelvis att låntagaren är myndig. Men också att personen kan påvisa att den har någon typ av inkomst.

Men eftersom alla är i behov av ett lån ibland så vill Fixza Sms lån kunna skapa den möjligheten oavsett vad man har för bakgrund sedan innan och det är därför de gör individuella prövningar. Låntagare som ansöker om ett snabblån gör det för att de är i behov av just snabba pengar och det är det Fixza Sms lån vill eftersträva och leva upp till.

Låna baserat på inkomst

Frågeställningen om hur mycket du kan låna direkt dyker upp ganska tidigt i lånprocessen. Om du har kommit på att du behöver låna pengar, oavsett om det är ett smålån, bolån, bil, båtlån eller något helt annat, så är hur mycket du kan få i lån ganska väsentligt. Det är trots allt skillnad på en bil som kostar 30 000 kr och en som kostar 100 000 kr.

Det kan verka som en omöjlig uppgift att lista ut hur mycket du kan låna och sanningen är att du inte får det exakta svaret på den frågan förrän du skickat in en låneansökan och genomgått en kreditupplysning. Men med hjälp av några enkla knep och viss kunskap kan du få en ganska bra uppfattning om hur mycket du kan låna. I den här artikeln ska vi ta dig igenom det du behöver för att få en bra bild över hur mycket du kan få i lån.

Innehåll

Hur mycket får jag låna baserat på inkomst?

hur mycket får jag lånaDet är flera faktorer som spelar in när lånebeloppet ska avgöras. Din intäkt är en av dem. Det viktiga här är att du har tillräckligt med intäkt för att återbetala på lånet. Först och främst är det många banker som har en nedre intäktsgräns. Det vill säga att om du ska ta ett privatlån kan banken ha som standardkrav att du måste ha en årsintäkt på minst 120000 kr. Några banker har högre krav än detta.

Det andra banken ser på är hur mycket av intäkten du har till att betala av på ett lån efter att du har betalat vanliga utgifter och andra skulder. Svaret på din fråga: «Hur mycket får jag låna baserat på inkomst» beror alltså på hur mycket du har i utgifter.

Det spelar ingen roll om intäkten är hög om dina utgifter är lika höga. Då vill du principiellt sett inte ha något över till att betala på nya kostnader. Banken ser alltså på intäkten och därefter värderar de förhållandet mellan intäkt och utgift.

När du skickar in en låneansökan måste du ange om du är gift eller sambo, hur många barn du försörjer och en del andra upplysningar om din ekonomi. Det är för att banken ska veta om du kan betala av på ditt lån.

Kreditupplysning

De uppgifter som du uppger i samband med din ansökan följs sedan av en kreditupplysning. Här ser banken vilken kreditvärdighet du har och om du har tidigare anmärkningar. Om du har fått en eller flera betalningsanmärkningar kan du, med vissa undantag, få lån ändå. Många banker tillämpar en 6-månaders princip, vilket innebär att du inte kan få nya lån om anmärkning / anmärkningar uppkommit under denna period.

Hur mycket får jag låna till bolån?

De flesta svenskar väljer att köpa sin bostad, och då är det många som ställer sig frågan: «hur mycket får jag låna till bolån?». Svaret är en kombination av det som vi precis har nämnt och några andra faktorer.

Den andra faktorn är att reglerna säger att du inte kan låna mer än 5 gånger din egen intäkt. Den andra faktorn är att myndigheterna kräver att du har 15% av bostadens värde i eget kapital. Det vill säga att du inte kan låna mer än 85% av köpesumman.

Detta är också svaret på frågan om hur mycket du kan låna med eget kapital. Du bör alltså se vad boendet kostar, hur mycket du har i egenkapital och vad du har i intäkt. Fördelen med bostadsköp är att du kan köpa bostaden tillsammans med någon, och då är dennes intäkt också med i beräkningen.

Det är bruttoårsintäkten banken ser på, och med två intäkter är det också möjligt att få ett större lånebelopp än när det endast är en intäkt som ska betala på lånet. Det samma gäller om du ska ta ett privatlån. Där kan det också hjälpa att ha en medsökande om du tror att du inte har tillräckligt med intäkt för att kunna ta lånet.

Hur mycket kan jag låna med en medsökande?

En borgenär är en person som står som säkerhet för egen räkning för lånet du söker om. Detta är alltså något annat än en medsökande. En medsökande är en person som lånar pengar tillsammans med dig, en borgenär är en som bidrar med den nödvändiga säkerheten för att du ska kunna få lån. Detta är särskilt aktuellt för människor som söker om lån till bil eller bostad, men som inte själv har det kapital som krävs för att kunna få ett lån.

Att sätta sig som borgenär innebär en viss risk eftersom det är denna det går ut över om du inte betalar lånet du ska ta. Frågeställningen om hur mycket du kan låna med en borgenär vill igen handla om hur mycket borgenären kan ställa upp med i säkerhet.

Använd en lånekalkulator

Att använda en lånekalkulator är faktiskt ett väldigt smart tips. Detta är helt kostnadsfritt, och kan ge dig ett gott estimat på hur mycket du kan låna. Du hittar sådana lånekalkulatorer på hemsidorna till de flesta banker. Här lägger du in olika parametrar såsom önskad lånetid, belopp och intäkt. Du kan leka med nedbetalningstiden och lånebeloppet, så ser du hur stora avbetalningarna kommer att vara.

Det är emellertid viktigt att komma ihåg att det slutliga beskedet hur mycket du får låna inte kommer vara resultatet av vad lånekalkulatorn kommer fram till, utan vad banken säger efter att ha gjort en kreditbedömning av dig och eventuellt din medsökande.

Hur man får den bästa räntan på sitt lån

Kort sagt, om du som låntagare vill ha det bästa lånet med den lägsta räntesatsen, så måste du kunna visa långivaren att det medför låg risk för dem att låna ut pengar till dig.

Här får du en kort guide om hur det här verkligen fungerar i praktiken samt hur mycket du som låntagare kan vara med och påverka.

Innehåll

Få en helhetsbild över vilka lån som finns

så får du låg räntaSom nämnts måste du göra ett litet grundjobb före hela processen. Det första du som låntagare måste göra är att sitta ner och gå igenom de lånealternativen som finns, för att få en helhetsbild över vad som finns på marknaden. Detta handlar exempelvis om vilka räntor och kostnader som är förenat med lånet.

Det kan vara en god idé att använda dig utav en låneförmedlare, eftersom att de gör hela grovjobbet åt dig. En låneförmedlare, såsom Lendo och Sambla, har över 30 anslutna banker till sig. Genom att skicka in en låneansökan via dem, så kommer de att ta endast en kreditupplysning på dig och skicka din ansökan vidare till de banker som är anslutna. Många utav dessa långivare har låga krav och fungerar bra som samlingslån.

Sedan kommer bankerna att få lämna sitt bästa låneerbjudande och du kan sedan, utan några förpliktelser, ta ställning till om du vill ta del av något av de låneerbjudandena som de erbjuder dig.

För att underlätta hela processen är det bra om du har BankID, för att snabbt och enkelt kunna låna med direktutbetalning.

Att söka på egen hand direkt hos olika långivare

Jämfört med att använda dig utav en låneförmedlare är denna process mer tidskrävande, helt klart. Det bygger på att du måste söka upp olika långivare och ansöka hos de direkt. Nackdelen med att göra detta är såklart att det tar tid samt att varje enskild långivare kommer att ta en kreditupplysning på dig, jämfört med att en enda tas via en låneförmedlare. Flera kreditupplysningar kan påverka din kreditvärdighet negativt, varför en låneförmedlare många gånger är att rekommendera.

Nu kommer ett guldtips: Hos långivarna kan du ange löptid och hur mycket du vill låna. Prova med att justera dessa fält och se hur den totala lånekostnaden påverkas. Håll koll på den effektiva räntan, eftersom att de totala kostnaderna såsom uppläggningsavgift och aviavgifter ingår i denna.

Tar det lång tid att ansöka?

Detta varierar såklart, beroende på hur komplicerad ansökningsprocessen är, då långivarna och dess sidor skiljer sig åt. Normalt sett går det väldigt snabbt att ansöka, bara på under ett par minuter. Detta underförutsättning att du har koll på din årsinkomst, att du har mobilt-BankID och redan på förhand eventuellt har någon medsökande som är med på lånet.

Så snart som din låneansökan är inskickad och du beviljas lån, så kan det i normalfallen ta mellan 0 – 3 bankdagar innan du får pengarna direkt på kontot. För sms lån så kan du få dina pengar på bara ca 15 minuter, förutsatt att du har samma bank som långivaren.

För och nackdelar med sms lån

Under de senaste 10 åren har marknaden för långivare blomstrat, eftersom att det är mycket lukrativt att erbjuda lån mot privat och företagsmarknad. I takt med de låga räntorna och en bostadsmarknad som är svår att komma in på, så har det lagt grunden för en stor ökning av lån utan säkerhet i Sverige.

Fördelarna med sms lån är att du snabbt kan få loss pengar vid nödsituationer och oförutsedda händelser som kräver kapital snabbt.

Nackdelarna är de rätt höga räntekostnader på sådana här lån. Effektiva räntor på 47% är betydligt högre än de räntor som privatlånen kan erbjuda. Därför kan ett lån som ursprungligen var “litet” över tiden omvandlas till en dyr och tråkig börda.

Fördelar med att använda en medsökande

Det finns mycket du kan göra för att öka dina sannolikheter att få din ansökan för ett privatlån beviljat. När du söker om ett privatlån så handlar det alltid om långivarens bedömning av dig och din betalningsförmåga. Därför kommer saker som kreditpoäng ”credit score” och inkomstnivå ha stor inverkan på hur mycket du kan låna. Hur många förfrågningar du sedan tidigare har kan spela in.

Ett av de bästa sätten att få bättre villkor på privatlånet är därför att ha en medsökande. Då kan du få en bättre ränta, vilket sparar dig mycket pengar på lång sikt.

Det finns dock ett antal saker att vara medveten om innan du ansöker om lån med en medsökande. Här går vi igenom dessa saker och hur en medsökande kan vara till nytta för din privatlåneansökan.

Innehåll

Vad är en medsökande?

medsökande privatlånEn medsökande är en person som bidrar med extra ekonomisk säkerhet på din låneansökan. Vid dessa fall kommer du vanligtvis att få en bättre effektiv ränta på ditt privatlån. Det är helt enkelt för att banken tar en lägre risk med lånet när två ansöker om det, istället för när en gör det.

Privatlån är lån utan säkerhet, vilket betyder att din betalningsförmåga är den enda finansiella säkerheten på ansökan. Med en medsökande kommer därför banken att ha ytterligare en inkomst för att bedöma ansökan.

Detta kan vara fördelaktigt om du behöver få privatlånet beviljat. Först och främst är det mycket troligt att du kommer att få lånet godkänt. För det andra är det en lägre risk för banken när två intäkter står som säkerhet.

Bra för dig med svag kreditvärdighet som har mycket lån och krediter

De flesta privatlån har ett minsta inkomstkrav för att godkänna en låneansökan. Detta för att förhindra att personer med svag kreditvärdighet som har mycket lån och krediter som har svårt att betala beviljas lån. Om någon söker som medsökande finns det goda förutsättningar för att kunna få lån, även om det tidigare känts omöjligt att få lån.

Tänk noggrant på vem du frågar

En medsökande kan låta som ett slags underverk om du behöver pengar snabbt. Med en extra person på ansökan kommer du förmodligen att få både lägre ränta och möjligheten till ett högre lånebelopp.

Ändå är det viktigt att tänka noggrant på vem du frågar. En medsökande tar ett stort ekonomiskt åtagande när du lånar utan säkerhet. Därför bör relationen mellan dig och den medsökande vara stabilt under hela återbetalningsperioden (löptiden).

Detta fungerar på många sätt som en medsökande på ett bolån

Du kan naturligtvis fråga en sambo eller en bra vän om detta. Tänk bara på att saker kan förändras i personliga relationer. De kan försvinna ur ditt liv – men det betyder inte att lånet försvinner. Därför är en stabil relation väldigt viktigt om du väljer att ha en medsökande.

Fallgropar med medsökande

Förutom att fråga den felaktiga personen finns det några andra fällor man helst vill undvika:

Inte ha något skriftligt avtal till en början: Även om bankens papper är juridiskt bindande ska du och din medsökande skriva ett skriftligt avtal – innan du ansöker. Här är det viktigt att genomföra avtal om hur lånet ska betalas. Det är också viktigt att ta med vad som händer med lånet om du som låntagare skulle bli sjuk, förlora ditt jobb eller liknande.

Att inte skapa en budget innan: Budget borde man ha oavsett om man söker ensam eller inte. Men om du kommer att ansöka om privatlån med någon annan är detta kritiskt. Din medsökande ska få fullständig inblick i din ekonomi. Då undviker han / hon att begå en ogynnsam finansiell överenskommelse.

Att inte finkamma låneerbjudanden i förväg: Även om det blir lättare att få privatlån med en medsökande, måste du göra en grundlig koll på utbudet av lån ändå. Det finns ett otroligt stort antal låneerbjudanden på marknaden som det är viktigt att bekanta dig med, både för din och medsökandes del.

Medsökandes ekonomiska skyldigheter för privatlån

Som nämnts bör du skriva ett avtal före låneansökan. Men kom ihåg att bankens papper på det här lånet är primärt tillämpligt. Här finns också de juridiska förpliktelserna som en medsökande måste förhålla sig till med.

Först och främst är din medsökande lika ansvarig för lånet som du är. Om du av någon anledning inte kan betala av på lånet måste din medsökande gå in och betala. Det här är viktigt för dig att prata om före ansökan.

Till exempel, säg att du förlorar ditt jobb och inte kan betala av på lånet under en sexmånadersperiod. Vid sådana här fall måste medsökande betala av på lånet till banken. Detta kan eventuellt orsaka en stor ekonomisk börda för den medsökande.

Med andra ord måste du ha allt i ordning innan du lämnar in en låneansökan. Det kan gå snabbt att hamna i en olustig situation om en av parterna känner sig lurad. Prata som sagt noga med din medsökande innan du ansöker om privatlån och informera om hans / hennes potentiella finansiella skyldigheter och risker.

Ränte- och löptiden kommer att kosta dig och den medsökande mest

Det är dessutom så att de två viktigaste faktorerna när man ansöker om privatlån är dels den effektiva räntesatsen och återbetalningsperioden. Räntorna är höga på privatlån (men lägre än sms lån, som kan betalas ut nästan direkt), och det är därför mest gynnsamt att få denna effektiva räntesats så låg som möjligt.

Men förutom ränta är det faktiskt löptiden som du har mest att säga till om, vilket justerar den totala kostnaden för lånet. Ju längre löptiden är, desto dyrare blir det för dig och din medsökande.

Tips för att få ett billigt privatlån

Det kommer att gynna både dig och din medsökande att få ett privatlån som är så billigt som möjligt. Om inte annat så blir det ekonomiska engagemanget mer hanterbart för båda parter. Det finns flera saker du kan göra för att uppnå detta.

Först och främst är det alltid en bra idé att finkamma marknaden. Om du har en översikt blir det lättare för dig att jämföra långivarna mot varandra. Använd din tid för att undersöka olika långivare, med särskilt fokus på ränta och villkor.

Använd en låneförmedlare

Det är också lämpligt att använda en låneförmedlare när du ansöker om privatlån, även med medsökande. Här kommer din ansökan att skickas till flera långivare på en gång. Dessa vet att de tävlar om att få dig som kund och du får därför mycket konkurrenskraftiga erbjudanden.

Spara genom att välja rätt privatlån

Man läser ständigt i tidningen att svenskar lånar mer och mer pengar och det är särskilt marknaden för privatlån som växer. Idag finns det ett antal banker på nätet som specialiserar sig på att erbjuda billiga privatlån till svenska konsumenter där man kan låna direkt. Banken kräver inte att du ger säkerhet i din bostad eller värdefulla tillgångar och de bryr sig inte om vad du vill spendera dina pengar på.

Ibland uppstår den oförutsedda händelsen som kräver att du injicerar lite extra pengar i din ekonomi. Det kan vara turbon på bilen som gått sönder, eller kanske är det mycket som du vill köra på den lyxiga semestern som du och din pojkvän planerat in sedan en tid. I sådana fall kan ett privatlån vara lösningen.

I den här artikeln lär vi dig allt du behöver veta om privatlån och hur man sparar mest pengar genom att välja rätt privatlån.

Innehåll

Vad är ett privatlån?

spara genom privatlånNär du köper ett hem behöver de flesta lån. Då lånar du vanligtvis pengar med ditt hem som säkerhet för banken. Det innebär att om du inte kan betala av lånet kommer banken att kunna sälja ditt hus och på det sättet har de en garanti att kunna få tillbaka sina pengar.

Privatlån är lån som är avsedda för konsumtion eller investeringar. När du ansöker om privatlån behöver du inte tillhandahålla ditt hem som säkerhet för lånet. Det betyder också att om du inte kan betala på lånet kan banken inte sälja dina tillgångar för att få tillbaka sina pengar.

Eftersom ett privatlån utgör en högre risk för banken, kommer de också att kunna ta ut högre ränta lånet. Privatlån är därför dyrare än bolån och man bör alltid försöka betala av lånet så fort som möjligt. Ett privatlån är således ett lån du kan få utan att ha värdefulla tillgångar och som du kan använda för exakt vad du vill köpa eller göra. Det finns även de som godkänner betalningsanmärkning.

Var kan jag ansöka om privatlån?

Under de senaste åren har flera internetbanker etablerats som specialiserat sig på att erbjuda privatlån och kreditkort till svenska konsumenter och det kan vara svårt att orientera sig i långivarna och låneförmedlare- djungeln.

De flesta långivare låter dig att söka genom ett ansökningsformulär på deras hemsida. De ger vanligtvis svar och presenterar eventuella låneerbjudanden omedelbart eller inom en arbetsdag. Du kan ta lånet elektroniskt med BankID och pengarna kan vara på ditt konto inom 1 – 3 arbetsdagar. Så det är en väldigt enkel och snabb process från början till slut.

Lendo är en välkänd låneförmedlare som tar emot ansökan och skickar den till över 30 olika banker, som alla är redo att ge dig sina bästa erbjudanden. Det gör det väldigt lätt att få erbjudanden från flera olika banker som du kan jämföra bekvämt innan du väljer det bästa lånet. Detta är extra fördelaktigt om du har mycket lån och krediter, som du kan samla ihop med ett hopbakslån.

Hur väljer jag det billigaste privatlånet?

När man jämför privatlån kan det vara svårt att se exakt vilka lån som är bäst för dig. Det finns många faktorer som spelar en roll och vi ska nu gå igenom de viktigaste.

Ränta när man lånar pengar

När du tänker på lån tänker du oftast på ränta först. Räntan är helt enkelt priset för att låna pengar. När du har ett privatlån utan att ge säkerhet för lånet, innebär detta en hög risk för banken och de borde därför ha en ganska hög ränta för att låna ut pengar. Vi pratar ofta om nominella räntor och effektiva räntor. Den nominella räntan är ofta den med stora bokstäver i annonsen. Det här är den reala räntan eller priset för att låna pengar. Men det är inte den ränta du borde använda när du jämför olika lån.

Den effektiva räntan är det pris du betalar när du lägger till alla avgifter och avgifter tillsammans med den nominella räntan vi pratade om tidigare. Den effektiva räntan representerar således den totala kostnaden för ditt lån och det är den här räntan du borde jämföra. Ju lägre effektiva räntan desto lägre blir lånekostnaden.

Avgifter vid upplåning av pengar

De vanligaste avgifterna du betalar utöver den nominella räntan är uppläggningsavgiften. Uppläggningsavgiften kommer att vara 0 – 1000 kr beroende på vilken bank och hur mycket pengar du vill låna. För ett stort lån på 500 000 kronor kommer storleken på uppläggningsavgiften inte att spela så stor roll, men om du bara vill låna 500 kr eller 1000 kr så kommer uppstartsavgiften att driva upp den effektiva räntan.

Du betalar oftast aviavgifter varje månad. Dessa är 30 – 50 kr och ju längre din återbetalningsperiod är desto viktigare blir det att ha låga avgifter. Om du betalar ett lån över 10 år, med en aviavgift om 20 kr, så kommer kostnaden att bli 2400 kr.

Hur mycket kan jag spara på att välja rätt privatlån?

Nedan är ett exempel där vi tittar på hur effektiva räntan påverkar de totala kostnaderna för ett lån på 100 000 kr.

Exempel 1:

 • Effektiv ränta: 18,39%
 • Lånesumma: 100 000 kr
 • Betalningsperiod: 10 år
 • Lånekostnad: 108 557 kr
 • Summa belopp: 208 557 kr

Exempel 2:

 • Effektiv ränta: 12,86%
 • Lånesumma: 100 000 kr
 • Betalningsperiod: 10 år
 • Lånekostnad: 72,163 SEK
 • Summa belopp: 172 163 kr

Vi ser således att en räntehöjning på 5,53% i effektiv ränta i detta fall kommer att utgöra en prisskillnad på 36 394 kr. Så det finns mycket pengar att spara genom att välja rätt effektiv ränta. Det är också viktigt att komma ihåg att räntan är en funktion av tiden, vilket innebär att ju längre du betalar tillbaka ditt lån, desto större blir den totala kostnaden. Det betalar sig därför att betala ner lånet så fort som möjligt.

Villkoren du måste känna till innan du ansöker om ett privatlån

Har du bestämt dig för att ta ett privatlån och vill låna pengar direkt? När du först börjar leta efter ett bra och billigt privatlån upptäcker du snabbt att det inte alltid är så enkelt som du kanske har tänkt. Det finns ett antal faktorer som spelar in när bankerna bestämmer hur mycket du kan låna och vilken ränta du erbjuds, men det finns också flera saker som du som låntagare borde undersöka och bekanta dig med innan du bestämmer vilket lån du ska ansöka om.

Innehåll

Minimikrav

villkor låna direktAlla banker ställer vissa grundkrav för alla som ansöker om lån. För att få din ansökan godkänd så behöver du leva upp till dessa. Exakt vilka krav detta är kommer att variera från bank till bank.

Ålder

De flesta banker som fokuserar på kredit- och privatlån har en minsta åldersgräns på 20 – 23 år. Du hittar också banker med åldersgränser på 25 år.

Inkomster

Alla banker kräver att du har en fast, stabil inkomst. Många banker kräver också att det är minst 150 000. En del har som minsta krav på att du tjänar minst 110 000 kr per år. Din inkomst är en viktig faktor när banken tar hänsyn till hur mycket pengar du kommer att kunna låna. Även om det går att låna pengar utan krav på fast inkomst eller om du är utan anställning, så är det viktigt att kunna betala tillbaka på sitt lån.

Svenskt medborgarskap

För att låna pengar måste du i de flesta fall vara en svensk medborgare och folkbokförd i Sverige och har bott här i minst 3 års tid.

Betalningsanmärkningar och kronofogden

Det finns ett fåtal banker som ger dig ett lån utan säkerhet om du har betalningsanmärkningar, men inte om du har aktiv skuld hos kronofogden. Om du inte betalar din räkning i rätt tid eller misslyckas med att betala avbetalningarna på din skuld, kan långivaren komma att driva ärendet till inkasso med dröjsmålsränta.

Om du inte betalar efter att ärendet gått till inkasso, får du en betalningsanmärkning. Detta ser bankerna när du ansöker om ett lån. Det går att låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet, både via en låneförmedlare eller via de som erbjuder sms- och snabblån.

Individuell kreditvärdighet

När du ansöker om ett lån, är det banken som bestämmer du kan få låna pengar, hur mycket du kan låna och vad du behöver betala. Det är din kreditvärdighet som bestämmer detta.

Inkomst och skuld

De två viktigaste faktorerna när du beräknar din kreditpoäng är lön och skuld. Ju högre din lön i förhållande till skulden är, desto bättre är din betalningsförmåga och det här är viktigt när du vill låna utan säkerhet. Ju högre lön och mindre skuld du har desto mer får du låna från banken.

Andra faktorer

Intäkter och skuld är de faktorer som väger tungt i bankens bedömning av din ansökan, men de innehåller också ett antal andra faktorer som kommer att påverka resultatet. Exempel på detta är yrke, utbildning, ålder, bostad osv. När banken fattar beslut har de gjort en helhetsbedömning för att uppskatta hur sannolikt det är att du kommer att betala tillbaka lånet.

Lånekostnader

Lånekostnaderna spelar en central roll i hela lånet och i resten av artikeln kommer vi att titta på den viktigaste informationen du behöver veta innan du accepterar ett lån.

Lånebelopp och återbetalningsperiod

Det första vi kan undersöka är lånebeloppet och återbetalningsperioden (löptiden). Först bör du aldrig låna mer pengar du faktiskt behöver. Det beror på att det kostar pengar att låna pengar och om du inte behöver pengarna är det pengar direkt ut genom fönstret. Du borde inte låna mindre än du behöver eftersom du sedan hamnar med ett dyrt lån utan att lösa problemet, vilket var den främsta anledningen du tog lånet från första början.

Balans på återbetalningsperioden

Det är också viktigt att hitta en bra balans på lånets återbetalningsperiod. Ju större lånet är desto längre är återbetalningsperiod är det vanligt att man har. Innan du kan bestämma återbetalningsperioden måste du få en överblick över ekonomin så att du kan se hur mycket du faktiskt har råd att betala tillbaka varje månad. Då undviker du att räkningarna är försenade och förseningsavgifter tillkommer.

Det är smart att betala av ditt lån så snabbt som möjligt, eftersom att du ogärna vill betala på räntor varje månad. Längre löptid brukar ofta gå hand i hand med hur mycket du får betala i slutändan. Många banker erbjuder flexibla återbetalningar och den stora majoriteten av långivare tillåter dig att betala av lånet snabbare än överenskommet.

Nominell och effektiv ränta

När du lånar pengar måste du alltid betala ränta. Räntan är priset för att låna pengar och det här är vad bankerna tjänar stora pengar på. När banken lånar ut pengar, går de miste om avkastning de kunde fått genom att investera pengarna på annat håll, och de måste ta i beaktande att du eventuellt inte kan betala tillbaka på ditt lån. När risken ökar kräver banken en bättre avkastning på lånet. Det är därför som privatlån har högre räntor än till exempel ett bostadslån, där bostaden står för säkerheten på lånet.

De flesta banker har uppstartsavgifter när de lägger upp ditt lån. Denna avgift brukar vara på ett par hundralappar, för att täcka ”serviceavgifter”. När alla kostnader är inräknade i lånet så får man fram den effektiva räntan och denna räntan inkluderar alltså alla kostnader som är relaterade till lånet, vilket är den viktigaste räntesatsen att hålla ett extra öga på.

Olika administrativa avgifter

Som nämnts ovan finns ofta administrationskostnader förknippade med ditt lån. De vanligaste är den uppläggningsavgift som du betalar en gång och aviavgiften du betalar varje månad. Om du betalar av på lånet för sent får du vanligtvis en påminnelseavgift och andra avgifter kan också tillkomma. På stora lån kommer dessa avgifter inte väsentligt att påverka den effektiva räntan, men på mindre lån kommer de ofta att göra stor skillnad. Det är därför viktigt att jämföra lånekostnader hos flera olika banker. Därför är en låneförmedlare något vi verkligen kan rekommendera.

Sms lån kan vara en snabb och bra lösning

Sms lån är en lösning som kan vara till nytta för dig om du har extra kostnader en månad där du har många andra räkningar eller om du har möjlighet att köpa en produkt som du vill ha som erbjudits en månad då du inte har så mycket extra på kontot. Många hittar överraskningar som de inte var förberedda på. Det kan bero på att kylskåpet slutat fungera eller för att din polare snart fyller 30. Det är också så att ett sms lån och snabblån är ett lån utan säkerhet, som går att få med betalningsanmärkning.

Andra anledningar till att ett sms lån kan vara en bra lösning är om du vill köpa en ny TV som erbjuds nu, men inte kommer finnas till samma pris nästa månad, eller det kan hända att varmvattenberedaren slutar fungera eller att det gamla taket inte längre kan hålla vattnet borta från vardagsrummet. Alla situationer tillåter dig inte att vänta tills du har råd med det, men för att undvika större skador på ditt hem eller för att undvika att behöva betala fullt pris på din TV, kan ett litet sms lån vara lösningen.

Innehåll

Vad kan det lilla lånet hjälpa till med?

extra pengarVad kan det lilla lånet göra för din ekonomi? Om du har en stram månad, eller vill göra en investering medan det man vill köpa är på rea, kan ett litet lån vara lösningen.

Då kan du investera de pengar du vill ha idag och välja att betala detta med tiden. Om du inte vill betala för mycket ränta på din investering, så kan du välja att betala tillbaka lånet snabbt. Andra situationer som ett litet lån kan hjälpa dig också, kan vara om du akut behöver betala för ditt tandläkarbesök.

Eller kanske om du och din familj har bestämt dig för att göra en resa, men inte har tillräckligt med pengar för att betala förskottet resebolaget behöver för att boka resan, så kan det vara en snabb och bra lösning för att ordna upp detta med ett litet lån.

Priserna på sms lån

Priserna på sms lån kan vara något högre än på ett vanligt privatlån. Det beror på att långivarna inte har lika höga krav på dig som låntagare jämfört med ett större lån. De kan erbjuda lån trots låg kreditvärdighet och ge dig ett lån som du inte hade fått via t.ex. en storbank.

Det är därför en fördel att hitta det bästa lånet via oss, så att du får så låg kostnad som möjligt för lånet. Det kan också löna sig att bestämma sig för att betala av smslånet så snabbt som möjligt så att du får så lite ränta som möjligt på det totala beloppet som betalats in.

Räntefria alternativ

En del långivare erbjuder räntefria alternativ under en viss begränsad period. Ferratum och Loanstep brukar kunna erbjuda detta. När du väljer att använda ett litet lån för att betala förskott på en resa, kanske du vill betala tillbaka hela beloppet så snart du får semesterkassan, istället för att fortsätta betala på det lilla lånet efter att semestern är klar.

Dra nytta av snabb återbetalning

Snabba återbetalningar av ett litet lån är en fördel. Om du kan betala av lånet på mindre tid än planerat kan du spara mycket pengar på de räntor du inte behöver betala. Priset på ett litet lån kan vara relativt högt, så det är alltid klokt att betala tillbaka det snabbt. Dels för att undvika att få påminnelseavgifter, men också för att inte låta det gå så långt som till inkasso och kronofogden.

Glöm inte att låna ansvarsfullt och aldrig mer än vad du kan betala tillbaka.