Lendo privatlån

Lendo jämför lån från 40 olika långivare, med en enda ansökan. I samband med detta tas det endast en enda kreditupplysning, vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas lika mycket som vid enskilda ansökningar.

Här kan du privatlån allt mellan 10.000 kr och 600.000 kronor, men en total återbetalningstid på 1 – 15 år. Lendo samarbetar endast med pålitliga och välkända aktörer som SEB, IKANO, Ica banken och massvis med andra långivare som du säkerligen känner till. Lendo ränta är flexibel och sätts enligt dina individuella förutsättningar.

Tjänsten är även snabb och enkel att använda, och en ansökan tar så lite som 2 minuter att genomföra. Hos Lendo SE hittar du även massvis med andra tjänster, t.ex. företagslån, bolån, billån, omstartslån, med mera.

lendo

Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 4,70 – 33,75 %

Direkt utbetalning till: Nordea, Handelsbanken, SEB

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Innehåll

Vem som får låna via Lendo AB?

För att kunna ansöka om smarta lån via Lendo måste du uppfylla följande grundkrav:

 • Vara myndig. För att kunna ansöka om ett lån hos Lendo måste du vara minst 18 år gammal.
 • Vara skriven och folkbokförd i Sverige. Du måste även ha varit detta i minst 12 månader vid ansökan.
 • Ha en fast inkomst. Du kan ha fast inkomst från arbete, pension eller liknande.
 • Vara skuldfri från Kronofogden. Du får inte ha haft någon skuld hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna.
 • Minst årsinkomst på 100.000/110.000 kronor. För lån under 30.000 kronor räcker det med att du har en årsinkomst på 100.000 kronor. Om du å andra sidan vill låna över 30.000 kronor måste du istället ha en minsta årsinkomst på 110 000 kr.

Ovanstående är endast grunderna som måste uppfyllas för att du ska kunna ansöka om ett lån. Det är inte säkert att samtliga aktörer är villiga att erbjuda ett lån. Beloppen, räntorna och villkoren kan dock skilja sig drastiskt beroende på dina individuella förutsättningar.

Får man låna om man har en betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos Kronofogden?

Det är möjligt att låna om du har en betalningsanmärkning. Lendo erbjuder dock i dessa fall endast lån upp till 150.000 kronor, samt att du måste ha en minsta årsinkomst på 120.000 kronor.

Det är för närvarande inte möjligt att ta ett lån via Lendo om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Faktum är att du måste ha varit fri från detta i minst 6 månader innan du kan låna.

Hur mycket du kan låna hos Lendo bank?

Hur mycket du kan låna hos Lendo har att göra med dina individuella förutsättningar. Med det sagt går det att låna allt mellan 10 000 kr och 600.000 kronor via deras tjänst. Det krävs dock att du uppfyller respektive grundkrav om du vill låna över eller under 30.000 kronor. Ju högre lånebelopp, desto mer krävs det av dig, t.ex. högre inkomst, mindre skuldsättning, med mera.

Hur länge har man på sig att betala tillbaka pengarna?

Du kan välja allt mellan 1-15 år när det gäller hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka pengarna. Längre återbetalningstider än så finns tyvärr inte, men det är fritt fram att betala tillbaka hela beloppet hur snabbt du vill. Det betyder att du kan betala tillbaka hela lånet på 1 månad om du vill, utan att du måste betala några ytterligare avgifter.

Fördelar och nackdelar med Lendo lån

Fördelar

 • Samarbetar med 40 kvalitativa företag. Företaget samarbetar med några av de främsta aktörerna i branschen. Som ett resultat av detta kan du lita på att räntorna är konkurrenskraftiga, samt att krediterna är pålitliga.
 • Privatlån upp till 600.000 kronor. Du kan smarta lån så mycket som 600.000 kronor genom Lendo.
 • Lång återbetalningstid. Du kan välja att betala tillbaka med en så lång återbetalningstid som 15 år.
 • Låga grundkrav. För att låna under 30.000 kronor krävs det endast att du har en årsinkomst på 100.000 kronor, tillsammans med de andra grundkraven.
 • Flexibel återbetalning. Du kan när som helst välja att betala tillbaka hela lånet, utan att behöva betala ytterligare avgifter eller ränta.

Nackdelar

 • Använder UC. Lendo samarbetar med Upplysningscentralen i samband med att de tar sina kreditupplysningar. Därmed kommer din kreditvärdighet att påverkas hos det företaget. Detta kan vara en nackdel när du ansöker om bolån eller andra krediter.

Lendo kontakt

Om du har några frågor eller funderingar som du vill ta upp med Lendo är så självklart möjligt. Du kan antingen ringa till 0771 – 13 13 10 om du vill prata med en kundtjänstmedarbetare, men det går även utmärkt att skicka ett mejl till: [email protected].

Vanliga frågor och svar

Lendo låna pengar – kostar det extra?

Att använda Lendo är helt och hållet kostnadsfritt för dig som låntagare. Det är istället deras samarbetspartners som står för notan om du väljer att ta ett lån. Därmed kan du genomföra en ansökan för att se vilka alternativ som finns tillgängliga för dig, utan att du behöver oroa dig för att betala något.

Lendo omdöme – är det bra eller dåligt?

Lendo är en av de mest respekterade aktörerna på den svenska marknaden. De har utmärkta recensioner från de flesta låntagare, och har ett samlat betyg på hela 4,8 av 5,0 på Trustpilot. Därmed kan du lita på att Lendo är ett pålitligt företag som har ditt bästa intresse i åtanke.

Lendo samla lån – går det att samla sina lån?

Ja, det går alldeles utmärkt att samla lån via Lendo. Det är ett av deras stora fokus, och kan på detta sätt se till att du kan sänka dina kostnader och räntor. Du får fylla i om du vill samla dina lån i samband med din ansökan på hemsidan.

Lendo logga in – finns mina sidor?

Du kan logga in på Lendos hemsida. Här kan du bland annat se status för de lån som du har ansökt om, tillsammans med eventuella förslag från deras samarbetspartners. För att logga in klickar du helt enkelt på “logga in” högst upp till höger på hemsidan. Här får du använda BankID för att verifiera din identitet, vilket gör att processen både är säker och väldigt smidig.