Låna pengar utan krav på fast inkomst

Det går att låna pengar utan krav på fast inkomst, anställning och med en låg inkomst. Det finns långivare som inte har några inkomstkrav utan istället gör en individuell bedömning.

Alternativen för lån utan inkomst är blancolån (privatlån) och smslån

Det finns två stora skillnader mellan blancolånet och smslånet, vilka är:

  • Blancolån (privatlån) har lägre ränta, längre löptid och högre belopp (max 600000 kr)
  • Smslån har högre ränta, kortare löptid och lägre belopp (max 50000 kr)

Låna pengar utan inkomst med blancolån (privatlån)

Grundkravet och minimikravet för att kunna låna pengar snabbt utan inkomst med ett blancolån är att du i din senaste deklaration deklarerade en inkomst på minst 100000 kr. En del långivare har 120000 kr som minimikrav.

Genom kreditupplysningen som varje långivare tar på den som söker ett lån så får långivaren information om din senaste deklarerade inkomst, vilken ligger till grund för lånbeskedet. Du kan med andra ord beviljas ett lån trots att du idag saknar inkomst, fast jobb & anställning.

 

Medsökande och borgensman ökar sannolikheten att få lån utan inkomst

Om du har någon medsökande (en till som står på lånet) och borgensman (den som förbinder sig att betala ditt lån om du inte skulle klara av det), så ökar dina sannolikheter att få ditt lån beviljat.

Långivaren får en bild över bådas ekonomiska situation och skulle det innebära att den du ansöker med har jobb och jobbat tidigare år, så kan det innebära bättre lånevillkor såsom lägre ränta.

 

Smslån utan inkomst

Förutsättningarna för att få ta ett smslån utan inkomst ser olika ut beroende på vilken långivare du ansöker hos. Mer om de förutsättningarna här nedanför. Värt att ha i åtanke är också att det inte går att ha någon medsökande eller borgensman till ett smslån för dig som saknar inkomst. Du kan också låna med en eller flera betalningsanmärkningar.

Smslån är krediter utan säkerhet, vilket betyder att du inte behöver pantsätta något för lånet. Det är istället din löpande återbetalningsförmåga som spelar roll här, varför du behöver kunna påvisa att du har någon form av löpande inkomst.

 

Din inkomst behöver inte komma från jobb, utan din inkomst kan vara något av följande:

  • A-kassa: Om du får A-kassa, så räknar en del långivare, t.ex: Easycredit det som godtagbart. A-kassa påverkar såklart återbetalningsförmågan till det positiva (jämfört med ingen a-kassa, såklart), vilket gör att de kan godkänna dig.
  • Smslån utan nuvarande inkomst: Om du står utan jobb idag, men arbetade föregående år och hade en årsinkomst på över 100000 kr, så har du stora sannolikheter att få ditt lån beviljat.
  • Sjukpenning & förtidspension: Om du får ersättning från försäkringskassan eller motsvarande så har du goda förutsättningar att få ditt smslån beviljat.
  • Pension: Pension faller inom kategorin en form av taxerad inkomst. Det är betydligt enklare att få ett smslån än t.ex. lån som kräver en säkerhet för lånet.
  • Lån utan deklarerad inkomst: Om du precis blivit med jobb och inte arbetat tidigare år, så kommer du inte ha hög kreditvärdighet när långivaren tar en kreditupplysning på dig. Många långivare vet om detta och därför kan det vara en idé att skicka in arbetsgivarintyg till långivaren, för att kunna visa att du skulle klara av att betala tillbaka lånet.

 

Lån utan inkomst med säkerhet har högre krav

Större lån som kräver en säkerhet för långivaren är exempelvis bolån och billån. Kraven på denna typ av lån är större, i synnerhet om du saknar en löpande inkomst. Detta är långivaren medveten om och är därmed mer återhållsam i sin utlåning för denna typ av krediter, då de inte vill riskera att inte få tillbaka på sin investering. Trots de högre kraven för denna låneform så kan du såklart få det beviljat, men det kommer vara betydligt svårare.