SMS lån utan inkomst på fast krav

Det går ta sms lån utan inkomst, lån utan fast anställning och lån med låg inkomst utan UC. Det finns långivare som inte har några inkomstkrav utan istället gör en individuell bedömning.

ferratum-snabblan

Lånebelopp: 1000 – 45000 kr
Löptid: Flexibel
Åldersgräns: 18 år
Effektiv ränta: 47,64%

 

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

Läs mer om Ferratum

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr.

mobillan

Lånebelopp: 1000 – 40000 kr
Löptid:
1 dagar – 12 mån
Åldersgräns:
20 år

Effektiv ränta: 55 – 377 %

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Du lånar 25 000 kr i 12 månader, dvs. 12 inbetalningar. Månadsränta: 3,25%, rörlig kreditränta: 39%, eff. ränta 47% (uppläggningsavgift 395 kr och aviavgift 35 kr x 12). Totalt att betala 31 405 kr varav 6 405 kr ränta och avgifter.

viaconto

Lånebelopp: 1 000 – 6 000 kr
Löptid: 3 – 15 mån
Åldersgräns: 20 år

Effektiv ränta: 215.1 – 6375.3%

LÅNA NU ➜

 Representativt exempel vid kontouttag om 8 000 kr i 12 månader: faktureringsavgift 45 kr, månatlig administrationsavgift 395 kr, årsränta 39.5%, effektiv ränta 228.0%, första månadsbetalning är 1183 kr, andra månadsbetalning är 1164 kr osv. Det totala beloppet att betala efter 12 månader är 11 963 kr, varav 4 520 kr är amortering och 2 163 kr ränta samt 540 kr faktureringsavgift och 4 740 kr månatlig administrationsavgift, 3 480 kr är den återstående krediten. Minsta månadsbetalning är 6.71% av kapitalbeloppet, 3.29 % ränta, faktureringsavgift och månatlig administrationsavgift – dock lägst 800 kr. Notera att det här är en högkostnadskredit som kan påverka din ekonomi negativt om du har svårigheter att återbetala krediten i tid. 

MinKreditkoll

Ränta och personlig ekonomi
Kreditchecka dig själv gratis
Få kontroll med vår budgetapp

Vad är en betalningsanmärkning

 

REGISTRERA ➜

Alternativen för lån utan inkomst är blancolån (privatlån) och smslån

sms lån utan inkomstDet finns två stora skillnader mellan blancolånet och smslånet, vilka är:

  • Blancolån (privatlån) har lägre ränta, längre löptid och högre belopp (max 600000 kr)
  • Smslån har högre ränta, kortare löptid och lägre belopp (max 50000 kr)

Låna pengar utan inkomst med blancolån (privatlån)

Grundkravet och minimikravet för att kunna låna pengar snabbt utan inkomst med ett blancolån är att du i din senaste deklaration deklarerade en inkomst på minst 100000 kr. En del långivare har 120000 kr som minimikrav.

Genom kreditupplysningen som varje långivare tar på den som söker ett låna utan inkomst så får långivaren information om din senaste deklarerade inkomst, vilken ligger till grund för lånbeskedet. Du kan med andra ord beviljas ett lån trots att du idag saknar inkomst, fast jobb & anställning.

Medsökande och borgensman ökar sannolikheten att få lån utan fast inkomst

Om du har någon medsökande (en till som står på lånet) och borgensman (den som förbinder sig att betala ditt lån om du inte skulle klara av det), så ökar dina sannolikheter att få ditt lån beviljat.

Långivaren får en bild över bådas ekonomiska situation och skulle det innebära att den du ansöker med har jobb och jobbat tidigare år, så kan det innebära bättre lånevillkor såsom lägre ränta.

Sms lån utan inkomst och kronofogden

Förutsättningarna för att få ta ett lån utan inkomst och med betalningsanmärkning ser olika ut beroende på vilken långivare du ansöker hos. Mer om de förutsättningarna här nedanför. Värt att ha i åtanke är också att det inte går att ha någon medsökande eller borgensman till ett SMS-lån för dig som saknar inkomst. Du kan också låna med en eller flera betalningsanmärkningar.

Smslån är krediter utan säkerhet, vilket betyder att du inte behöver pantsätta något för lånet. Det är istället din löpande återbetalningsförmåga som spelar roll här, varför du behöver kunna påvisa att du har någon form av löpande inkomst.

Din inkomst behöver inte komma från jobb, utan din inkomst kan vara något av följande:

  • A-kassa: Om du får A-kassa, så räknar en del långivare, t.ex: Easycredit det som godtagbart. A-kassa påverkar såklart återbetalningsförmågan till det positiva (jämfört med ingen a-kassa, såklart), vilket gör att de kan godkänna dig.
  • Smslån utan inkomst: Om du står utan jobb idag, men arbetade föregående år och hade en årsinkomst på över 100000 kr, så har du stora sannolikheter att få ditt lån beviljat.
  • Sjukpenning & förtidspension: Om du får ersättning från försäkringskassan eller motsvarande så har du goda förutsättningar att få ditt smslån beviljat.
  • Pension: Pension faller inom kategorin en form av taxerad inkomst. Det är betydligt enklare att få ett smslån än t.ex. lån som kräver en säkerhet för lånet.
  • Lån utan deklarerad inkomst: Om du precis blivit med jobb och inte arbetat tidigare år, så kommer du inte ha hög kreditvärdighet när långivaren tar en kreditupplysning på dig. Många långivare vet om detta och därför kan det vara en idé att skicka in arbetsgivarintyg till långivaren, för att kunna visa att du skulle klara av att betala tillbaka lånet.

Lån utan inkomst och säkerhet har högre krav

Större lån som kräver en säkerhet för långivaren är exempelvis bolån och billån. Kraven på denna typ av lån är större, i synnerhet om du saknar en löpande inkomst. Detta är långivaren medveten om och är därmed mer återhållsam i sin utlåning för denna typ av krediter, då de inte vill riskera att inte få tillbaka på sin investering. Trots de högre kraven för denna låneform så kan du såklart få det beviljat, men det kommer vara betydligt svårare.