Billiga lån

Billiga lån är en typ av finansiell produkt som ger låntagare möjlighet att få tillgång till medel till den billigaste låneräntan jämfört med andra lånealternativ som finns på marknaden. Dessa lån kan vara med säkerhet eller utan säkerhet, beroende på låntagarens kreditvärdighet och långivarens krav.

Generellt sett gör de lägre räntorna som erbjuds av billiga lån dem till ett populärt val för individer som vill låna pengar, samtidigt som de månatliga betalningarna är överkomliga. De kan användas för en mängd olika ändamål, som att finansiera ett renoveringsprojekt, köpa en bil eller konsolidera skulder med hög ränta.

Det är dock viktigt att notera att inte alla billiga lån är lika bra, och låntagare bör noggrant jämföra villkoren för olika låneerbjudanden innan de fattar ett beslut. På så sätt hittar du det billigaste lånet för dig!

ferratum bank

Lånebelopp: 1 000 – 40 000 kr
Löptid: 4 – 46 månader
Åldersgräns: 21 år
Effektiv ränta: 54,05 %

 

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Läs mer om Ferratum

loanstep

Lånebelopp: 10 000 – 27 500 kr
Löptid: 1 – 36 månader
Åldersgräns: 21 år

Effektiv ränta: 33,99 %

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Läs mer om Loanstep

lendo

Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 4,70 – 33,75 %

Direkt utbetalning till: Nordea, Handelsbanken, SEB

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Läs mer om Lendo

lenditumLånebelopp: 1 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 2,95 – 29,95 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Läs mer om Lenditum

binlyLånebelopp: 2 000 – 50 000 kr
Löptid: 30 – 365 dagar
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 12,87 – 236,5 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 876 kr, 1 543 kr, 1 507 kr, 1 470 kr, 1 433 kr, 1 397 kr, 1 360 kr, 1 324 kr, 1 287 kr samt 1 250 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 186,81 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 447 kr.

Läs mer om Binly

valdaLånebelopp: 5 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 20 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 3,06 – 29,99 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310 000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6,94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7,17 %. Totalt belopp att betala: 457 643 kr. Månadskostnad: 3 178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Läs mer om Valda

Innehåll

Hur billiga lån är möjligt att få?

billiga lånAllt har att göra med hur kreditvärdig du är. Om du har en hög kreditvärdighet kommer du att få tillgång till billiga lån, medan en lägre kreditvärdighet tyvärr resulterar i att lånen kostar mer. Anledningen till detta är att lånet är en högre risk för kreditgivaren om du har en låg kreditvärdighet, vilket betyder att de måste ta ut högre ränta och avgifter för att mildra dessa risker.

Vad som är ett billigt lån kan även skilja sig beroende på vilken typ av lån det har att göra med. Ett studielån kommer med allra största sannolikhet ha en lägre ränta än ett privatlån, medan ett SMS lån nästan alltid kommer ha högre ränta än ett bolån.

Vad påverkar huruvida ett lån eller billigt eller inte?

Det finns många faktorer som kan påverka hur bra lån du kan få, men här är fem viktiga faktorer att tänka på för att hitta det billigaste lånet:

Kreditpoäng

Din kreditpoäng är ett mått på din kreditvärdighet, och långivare använder detta för att avgöra hur sannolikt det är att du betalar tillbaka ditt lån i tid. En högre kreditpoäng kan hjälpa dig att kvalificera dig för bättre lånevillkor, inklusive lägre räntor och större lånebelopp. Detta är en av de viktigaste punkterna för att låna pengar billigt.

Inkomst

Din inkomst spelar en betydande roll för din förmåga att betala tillbaka ett lån. Långivare kommer vanligtvis att titta på din inkomst i förhållande till skuldkvoten för att säkerställa att du har råd med de månatliga betalningarna. Ju högre inkomst du har, desto bättre är det.

Aktuella skulder

Dina nuvarande skulder kan påverka dina lånealternativ eftersom långivare vill säkerställa att du har tillräckligt med inkomst för att täcka dina befintliga skulder och den nya lånebetalningen. En hög skuldsättning kan begränsa det belopp du kan låna eller höja räntan du erbjuds, vilket påverkar dina möjligheter att hitta ett så billigt lån som möjligt.

Anställningshistorik

Din anställningshistorik kan också påverka din förmåga att få ett lån, eftersom den ger långivare en indikation på din stabilitet och förmåga att tjäna en jämn inkomst. En fast anställning är det säkraste alternativet.

Säkerhet

Om du ansöker om ett lån med säkerhet, till exempel ett bolån eller billån, kan värdet och kvaliteten på de säkerheter du ställer påverka de lånevillkor du erbjuds. Ett högre värde eller mer värdefulla säkerheter kan resultera i bättre lånevillkor, såsom lägre ränta eller större lånebelopp.

Hur hittar man billiga lån?

För att hitta billiga lån kan du börja med att jämföra låneerbjudanden från olika långivare. Här är några exempel på sätt att hitta det billigaste lånet:

Använd en webbplats för jämförelse av lån

Jämför billiga lån för att hitta det billigaste lånet. Det finns många webbplatser för jämförelse av lån som låter dig jämföra låneerbjudanden från olika långivare. Här får du snabbt en överblick över vad som erbjuds, och i många fall får du även möjlighet att omedelbart ansöka om lånet via tjänsten.

Kolla med kreditföreningar

Kreditföreningar är ideella organisationer som ofta erbjuder billig ränta på lån jämfört med traditionella banker. Du kan söka efter kreditföreningar i ditt område och kontrollera deras låneerbjudanden.

Leta efter kampanjerbjudanden

Vissa långivare erbjuder kampanjpriser eller rabatter på lån under en begränsad tid. Till exempel kan en långivare erbjuda en lägre ränta om du registrerar dig för automatiska betalningar eller om du har en specifik typ av checkkonto.

Be om hänvisningar

Du kan be vänner och familjemedlemmar om hänvisningar till långivare som de har använt tidigare som erbjuder konkurrenskraftiga priser. På detta sätt hittar du ofta de billigaste lånen.

Överväg peer-to-peer-utlåning

Peer-to-peer utlåningsplattformar som Prosper och LendingClub tillåter individer att låna ut pengar till låntagare, ofta till lägre räntor jämfört med traditionella långivare.

Kom ihåg att noggrant läsa och jämföra villkoren för varje låneerbjudande innan du fattar ett beslut. Se bortom bara räntan och överväg andra avgifter, återbetalningsvillkor och eventuella förskottsbetalningar.

Andra viktiga saker att tänka på med billiga lån

Förutom att jämföra låneerbjudanden från olika långivare finns det andra strategier du kan använda för att få ett billigare lån. Här är några exempel:

Konsolidera flera lån

Om du har flera lån med höga räntor kan du kanske spara pengar genom att samla dem till ett lån med en lägre ränta. Detta kan göra dina månatliga betalningar mer hanterbara och spara pengar i räntekostnader under lånets löptid.

Även billiga snabblån går att göra ännu billigare om du samlar hos en annan typ av tjänst, exempelvis privatlån.

Förbättra din kreditvärdering

Som nämnts tidigare kan en bra kreditvärdering hjälpa dig att kvalificera dig för lägre räntor på lån. Du kan förbättra din kreditvärdighet genom att göra betalningar i tid på dina skulder, hålla ditt kreditutnyttjande lågt och korrigera eventuella fel i din kreditupplysning.

Välj en kortare lånetid

Även om längre lånetider kan resultera i lägre månatliga betalningar, kommer de ofta med högre räntor. Att välja en kortare lånetid kan resultera i en högre månatlig betalning, men du kommer att betala mindre i räntekostnader under lånets löptid.

Leta efter de bästa priserna

Nöj dig inte bara med det första låneerbjudandet du får. Leta runt och jämför priser från flera långivare för att hitta det bästa erbjudandet. På så sätt får du möjlighet att hitta den billigaste räntan.

Överväg ett lån med säkerhet

Säkerställda lån, som bostadslån eller billån, kommer ofta med lägre räntor jämfört med lån utan säkerhet. Det är dock viktigt att komma ihåg att om du misslyckas med lånet kan långivaren beslagta dina säkerheter.

Tänk på att alltid läsa låneavtalet noggrant och förstå villkoren innan du skriver under. Leta efter eventuella dolda avgifter eller avgifter som kan påverka den totala kostnaden för lånet.

Vanliga frågor och svar

Hur får man ett billigt lån?

Det finns flera vägar att gå för att få ett billigt lån. Det bästa av allt är om du har en hög kreditvärdighet som du kan bevisa för långivaren, men du kan även ställa säkerheter, samla tidigare smålån, tillsammans med massvis med andra saker. Ju mer du kan sänka riskerna för långivaren, desto förmånligare lån kommer du att få.

Hur kan man hitta billiga lån med låg ränta?

Det första du bör göra är att jämföra så många lån som möjligt. Men det är även viktigt att du väljer rätt kategori med lån. Billiga SMS lån och privatlån kommer ha högre ränta än studielån och bostadslån, därmed är det av yttersta vikt att du jämför äpplen med äpplen, snarare än äpplen med päron. För att hitta det billigaste privatlån bör du därmed jämföra privatlån.

Går det att få billiga lån utan säkerhet?

Ja, i många fall är det möjligt att få billigaste lån utan säkerhet. I dessa fall krävs det dock att du har en hög kreditvärdighet och inte skapar någon större risk för långivaren. Om du inte kan uppfylla dessa krav kan det i vissa fall gå att få ett billigt lån genom att ställa en säkerhet för lånet, exempelvis en bil, bostad eller näringsverksamhet.

Går det att ta billiga lån utan UC?

Många aktörer som erbjuder billiga lån använder sig av Upplysningscentralen för att ta en kreditupplysning, men det finns även många andra aktörer som använder Bisnode, Creditsafe och andra företag som bidrar med liknande information. Därmed är det möjligt att ta billiga lån utan UC.