SMSlån med skuldsaldo hos kfm – Låna pengar trots skulder hos kronofogden

Enligt Kronofogden så är idag finns det mer än 400 tusen svenskar skuldsatta där den totala skuldsättningen uppgår till 87.3 miljarder kronor. Detta är den största skulden under de senaste 3 åren. Utvecklingen går däremot åt rätt håll och så sent som den 1 september 2018 så trädde den nya lagen som reglerar villkoren för sms lån och snabblån i kraft. Denna lag är till fördel för dig som konsument, eftersom att räntorna numera har sänkts till rimligare nivåer än tidigare.

En annan trend som pekar åt rätt håll är att färre personer har skulder hos kronofogden än tidigare. Samverkan mellan långivare och myndigheter tros vara huvudförklaringen.

Bakgrunden till aktiv skuld hos kronofogden (kfm)

En aktiv skuld, även kallat skuldsaldo hos kronofogden (kfm) kan uppstå om du har ett betalningskrav till ett företag eller privatperson som inte inbetalats i tid.

Företaget eller personen som du står i skuld till kan vända sig till kronofogden vid utebliven inbetalning, som då kommer försöka driva in skulden.

Hur påverkar aktiv skuld hos kronofogden ens möjligheter i livet?

Kronofogdeskulder hos kronofogden, kfm, innebär som du säkert känner till en stor påverkan på ditt liv. Ett skuldsaldo påverkar exempelvis:

  • Hyresvärdar säger nej till aktiv skuld hos kronofogden, vilket omöjliggör möjligheterna att hyra bostad
  • Svårigheter att kunna teckna ett telefonabonnemang hos telekomföretag
  • Det går inte att låna pengar med betalningsanmärkning genom sms lån & lån utan säkerhet och samtidigt ha en aktiv skuld hos kronofogden. (Avslag på låneansökan)

I och med att skulden hamnar hos kronofogden så resulterar det också i en betalningsanmärkning. Även när/om skulden betalas, så kommer betalningsanmärkningen att synas i kreditupplysningsföretagens register i tre år, därav anledningen att många väljer ett sms lån utan kreditprövning via UC i och med svag kreditvärdighet & många förfrågningar. Konsekvenserna det kan medföra är i samband med större livsprojekt såsom köp av bostad eller bil. Det finns däremot många långivare som godkänner betalningsanmärkning.

Låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden

Det är minst sagt tufft att låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden, speciellt lån utan säkerhet (privatlån). Faktum är att man varken kan eller bör (väldigt osunt att dra på sig fler skulder i ett redan utsatt ekonomiskt läge), ansöka om lån i ett sådant läge, varför det således är omöjligt att få lån trots kronofogden.
I och med att bankerna till varje pris vill få tillbaka sina utlånade pengar, så ser de en hög risk i att låna ut till någon med skuldsaldo hos kfm.

Låna pengar med betalningsanmärkning (smslån & lån utan säkerhet)

Alternativen när skuldsaldot är avbetalat är däremot att låna pengar med betalningsanmärkning med antingen privatlån utan säkerhet eller smslån.
Grundförutsättningarna är att du har en stabil ekonomi, är minst 18 år gammal. Många långivare tillämpar individuell kreditbedömning enligt god sed och konsumentkreditlagen.

Är det möjligt att låna pengar trots en skuld i kronofogden?

Så är det möjligt att låna pengar trots en skuld i kronofogden kanske du undrar. Som beskrivet ovan ska det inte vara möjligt att ta ett sms lån då man har en skuld hos kronofogden. Men detta har vissa långivare ändrat på och erbjuder smslån trots skuld hos kronofogden. Nedan kommer jag nämna en aktör som lånar pengar och en samlad sökmotor för sms lån.

Wästgöta Finans

Heter en långivare som lånar sms lån till personer. Hos Wästgöta Finans får de personer med skulder inte låna. De erbjuder lån upp till trehundra tusen kronor med en hög ränta. Måtto är att personen ska kunna låna till vad hen vill.

wastgota

Lånebelopp: 30 000 – 300 000 kr
Återbetalningstid: 2 – 10 år
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 3.9 – 20.67 %

 

LÅNA NU ➜

Exempel: Exempel på lånekostnad: Om din ränta är 9,6%, blir effektiv ränta 10,24% för ett annuitetslån på 90 000 kr upplagt på 3 år (36 återbetalningstillfällen), inkluderat uppläggningsavgift 250 kr. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 104 188kr och din månadskostnad blir 2 887 kr.

Klara lån

Detta är en sökmotor som hjälper personer att hitta smslån som passar dennes behov. Personen kan inte låna här om den har en skuld hos kronofogden. Klara lån har tio anslutna långivare idag. Sökmotorn är gratis och kan med lätthet användas.

klara-lan

Lånebelopp: 2000 – 150 000 kr
Återbetalningstid: 1 – 10 år
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 8.57 – 289 %

 

LÅNA NU ➜

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26.05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29.4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor

Skuldsanering för dig som privatperson

I händelse av att du inte klarar av att betala av dina skulder till borgenären (den du är skyldig pengar), eller inkasso, så kan Kronofogden behöva kopplas in. De har dels andra möjligheter och rättigheter att driva in skulden jämfört med borgenären, men också möjligheten att hjälpa till med en skuldsaneringsplan.

I korthet handlar det om att Kronofogden försöker förhandla ned skulden och även hjälpa till med en återbetalningsplan. Återbetalningsplanen kan sträcka sig över fem år och den som är skuldsatt kommer under tiden att få leva på existensminimum. Den siffran är idag ca 4800 kr per månad. Att genomgå skuldsanering kan både vara jobbigt, och lärorikt.