Klara Lån Sverige AB

Klara Lån erbjuder en jämförelsetjänst där du kan se låneförslag från upp till 10 olika långivare. Klarna lån samarbetar endast med seriösa aktörer, t.ex. Cash Buddy, Everyday+ och Loanstep. Därmed kan du lita på att du inte blir lurad eller bedragen när du jämför lån via deras jämförelsetjänst.

Här kan du ansöka om lån mellan 5 000 och 150 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 8 år.

Klara Lån

Lånebelopp: 5 000 – 150 000 kr
Återbetalningstid: 1 – 8 år
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 29,40 %

 

LÅNA NU ➜

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 % nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 %. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Innehåll

Vem får låna via Klara lån AB?

När du ansöker om ett lån hos Klara lån måste du uppfylla en hel del kriterier för att kunna bli godkänd av deras samarbetspartners. Nedan hittar du de främsta punkterna som du måste uppfylla:

  • Minst 18 år gammal. Enligt svensk lag måste du vara minst 18 år gammal för att kunna ansöka om ett lån.
  • Årsinkomst på 100.000 kronor. Du måste minst ha en inkomst på 100 000 kr per år, vilket är strax över 8300 kronor i månaden.
  • Folkbokföring i Sverige. Du måste vara folkbokförd i Sverige för att kunna ansöka om ett lån via Klara lån.
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden. Just nu är det inte tillåtet att ta ett lån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Om du uppfyller dessa grundkrav har du vad som krävs för att kunna ansöka om ett lån hos Klara lån. Det är dock inte säkert att du blir beviljad ett lån av deras samarbetspartners, men förutsättningar ser i detta fall goda ut.

Går det att låna med en betalningsanmärkning?

Ja, det går alldeles utmärkt att ansöka om ett lån om du har en betalningsanmärkning. Du måste dock vara medveten om att detta kan påverka allt från lånebelopp och ränta. Det är heller inte säkert att du blir beviljad ett lån om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Det går dock bra att ansöka.

Vad som dock inte är okej är skulder hos Kronofogden. Om du i skrivande stund har en aktiv skuld hos Kronofogden måste du i sådana fall vänta tills den är helt avbetald. Sedan är det fritt fram att ansöka om ett lån via Klara lån jämförelsetjänst.

Fördelar och nackdelar med Klara lån

Fördelar

  • Minsta årsinkomst på endast 100.000 kronor. Det faktum att du endast måste ha en årsinkomst på 100.000 kronor är bättre än hos många av deras närmaste konkurrenter.
  • Det går att låna med betalningsanmärkning. Det är i många fall möjligt att låna, trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar.
  • Ingen UC i vissa fall. Om du tar ett lån under 50.000 kronor kommer det inte att tas någon kreditupplysning från Upplysningscentralen. Vid samtliga lån över 50.000 kronor använder de dock UC.
  • Samarbetar med seriösa aktörer. Klara lån samarbetar endast med seriösa aktörer med ett bra rykte inom branschen, vilket gör att du kan känna dig säker med att du inte blir lurad när du använder deras tjänster.

Nackdelar

  • Går ej att låna med skuld hos Kronofogden. Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden kommer du inte att kunna ta ett lån genom Klara lån.
  • Hög ränta. Räntan är högre än vid många andra typer av privatlån, vilket kommer att kosta dig betydligt mer i det långa loppet.

Klara lån kontakt

Om du har frågor eller funderingar går det alldeles utmärkt att höra av sig till dem. Det går dock endast att höra av sig via deras livechatt eller epost, därmed kommer du inte att hitta något Klara lån telefonnummer.

Vanliga frågor och svar

Klara lån omdöme – bra eller dåligt?

Klara lån har ett ganska bra samlat omdöme på marknaden. Likt de flesta andra tjänster finns det både positiva och negativa kommentarer, men det samlade helhetsomdömet är positivt. Du bör dock skapa dig en egen uppfattning, både genom att besöka tjänsten och läsa andras kommentarer för vad som erbjuds.

Klara lån utan UC – går det?

Ja, det går att låna utan UC, men endast vid belopp upp till 50.000 kr. I dessa fall använder Klara lån andra kreditupplysningsföretag, t.ex. Bisnode, Valitive och Safenode. Om du vill låna mer än 50 000 kr måste du dock vara beredd på att det tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen.

Klara lån logga in – går det?

Just nu går det inte att logga in på Klara låns hemsida. Därmed kommer du inte att kunna logga in för att se lånets status eller liknande, du blir istället kontaktad av de långivare som är villiga att erbjuda dig ett lån.

Går det att låna via Klaralån.se?

Hos Klara lån kan du inte låna pengar, endast jämföra lån från deras samarbetspartners.