Lån med Bisnode

Ett lån med Bisnode betyder att långivaren använder Bisnode för att göra en kreditupplysning på dig, istället för att använda UC, Creditsafe eller liknande tjänster. Alla svenska långivare måste ta en kreditupplysning enligt lag, men vissa väljer via UC, medan andra väljer att använda Bisnode eller Creditsafe.

Men vad är egentligen Bisnode? Eller är det bara ett kreditupplysningsföretag? Och vad betyder det om långivaren tar en kreditupplysning via Bisnode? Det ska vi titta lite närmare på, och på så sätt får du möjlighet att hitta ditt bästa lån med Bisnode. Häng med!

bankyLånebelopp: 20 000 – 150 000 kr
Löptid: 2 – 12 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 33,83 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, effektiv årsränta 33,83%. Ett lån på 55000 kr kostar då 1 763 kr/mån (60 avbetalningar), totalt 105780 kr. Ingen uppläggningsavgift / aviavgifter. 29,5% nominell ränta. Rörlig ränta. Banky samarbetar med Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget.

Läs mer om Banky

loanstep

Lånebelopp: 10 000 – 27 500 kr
Löptid: 1 – 36 månader
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 33,99 %

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Läs mer om Loanstep

brixo privatlånLånebelopp: 10 000 – 100 000 kr
Löptid: 3 – 6 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 23,4 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 3 till 6 år.

Läs mer om Brixo

Klara Lån

Lånebelopp: 5 000 – 150 000 kr
Återbetalningstid: 1 – 8 år
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 29,40 %

 

LÅNA NU ➜

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 % nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 %. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Läs mer om Klara Lån

meraxLånebelopp: 3 000 – 30 000 kr
Återbetalningstid: 8 – 62 mån
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 76,8 %

 

LÅNA NU ➜

Exempel: Krediten har 43,98 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.

Läs mer om Merax

lenditumLånebelopp: 1 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 2,95 – 29,95 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Läs mer om Lenditum

Innehåll

Vad är Bisnode?

lån med bisnodeBisnode är ett europeiskt företag som specialiserar sig på digital information och dataanalys. Bisnode grundades 1989 i Sverige och erbjuder tjänster som omfattar allt från kreditinformation och riskhantering, till marknadsanalyser och automatiserade beslutsprocesser.

Företagets tjänster används av företag och organisationer för att fatta datadrivna beslut, reducera risker och hitta nya affärsmöjligheter. Bisnode samlar in data från flera källor, bearbetar och analyserar den för att tillhandahålla insikter och rekommendationer som hjälper klienter att göra mer informerade och effektiva affärsbeslut.

Dessutom hjälper Bisnode företag att följa regler och riktlinjer kring dataskydd och personuppgiftshantering. Även om Bisnode är verksamt inom hela Europa, har företaget en stark närvaro i Norden och Centraleuropa. Företaget är en del av Dun & Bradstreet-familjen sedan 2020, vilket stärker dess position som en global ledare inom affärsinformation och dataanalys.

Vad krävs för att få ett lån via Bisnode?

De långivare som använder Bisnode för att genomföra kreditprövningar har i regel lägre krav än de som använder Upplysningscentralen. Anledningen till detta är att lånen tenderar att vara mindre, vilket gör att risken är lägre för långivaren.

Informationen är heller inte riktigt lika omfattande vid en kreditupplysning via Bisnode, samt påverkar inte kreditvärdigheten hos aktörer som Upplysningscentralen. Det betyder att din kreditvärdighet hos UC påverkas av en eller flera upplysningar via Bisnode.

Nedan är exempel på vanliga krav som ställs om du ska få ett lån med Bisnode:

 • Över 18 år gammal.
 • Någon typ av deklarerad inkomst.
 • Folkbokföring i Sverige.
 • Eget bankkonto hos en svensk bank.

Kraven varierar väldigt mycket mellan olika långivare, men ovanstående är exempel på vanliga grundkrav som ställs för att du ska kunna låna pengar med Bisnode. Företagen använder sedan denna information tillsammans med den information som de får från Bisnode för att avgöra huruvida du är tillräckligt kreditvärdig eller inte.

Exempel på långivare som använder Bisnode

Det finns massvis med långivare som använder Bisnode, och nedanstående är endast exempel:

 • Kontantfinans.
 • Loanstep.
 • Banky.
 • Flexkontot.

Ovanstående är endast exempel på långivare som använder Bisnode, det finns massvis med andra aktörer som använder samma företag för sina kreditprövningar.

Vad betyder lån utan UC och Bisnode?

“Lån utan UC” innebär att långivaren inte gör en kreditupplysning genom Upplysningscentralen (UC) innan de beviljar ett lån. I stället används andra kreditupplysningsföretag, som till exempel Bisnode. UC är den mest använda kreditupplysningscentralen i Sverige, och här registreras även dessa kontroller.

Många kreditkontroller på samma gång kan negativt påverka en persons kreditvärdighet. Därför väljer man att söka “lån utan UC” för att undvika dessa registreringar. Bisnode är en alternativ kreditupplysningscentral som kan användas för detta ändamål. Det är dock viktigt att notera att alla lån ska tas med ansvar, oavsett vilken kreditupplysningscentral som används.

Det finns även andra kreditupplysningscentraler, såsom Creditsafe.

Fördelar och nackdelar med lån med Bisnode

Det finns både fördelar och nackdelar med alla lån med Bisnode, något du måste beakta innan du överväger ett lån.

Fördelar

 • Förfrågningar registreras inte hos UC.
 • Din kreditvärdighet påverkas inte i negativ riktning.
 • Kreditgivaren får inte lika mycket information om dig privatekonomi.

Nackdelar

 • Det kan bli svårare för långivaren att bedöma din kreditvärdighet, vilket kan leda till högre ränta.

Är det någon skillnad mellan Bisnode och andra företag kreditupplysningar?

Ja, det finns skillnader mellan Bisnode och andra som tillhandahåller kreditupplysningar. Till exempel, vilka datakällor de använder, deras metod för att beräkna kreditbetyg, samt de tilläggstjänster de erbjuder, som kreditbevakning och bedrägeriskydd.

Det är viktigt att jämföra dessa aspekter för att avgöra vilken leverantör som bäst uppfyller dina behov.

Vanliga frågor och svar

Går det att låna 10000 utan kreditupplysning och Bisnode?

Det är inte möjligt att låna 10.000 kronor utan att det tas en kreditupplysning, då långivarna är skyldiga att kontrollera din kreditvärdighet enligt lag. Det finns dock många aktörer som väljer att använda Bisnode, vilket exempelvis gör att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas i negativ riktning.

Går det att ta företagslån med Bisnode?

Ja, det finns vissa aktörer som erbjuder företagslån och använder Bisnode för att göra en kreditupplysning.

Är det möjligt att ta snabblån med Bisnode?

Många långivare som erbjuder snabblån använder Bisnode för att göra en kreditupplysning. Dessa lån kallas i många fall även för smslån med Bisnode.

Är det svårt att få nya lån med Bisnode?

De långivare som använder Bisnode har i regel lägre krav än de aktörer som använder UC. Detta gör att det kan vara enklare att få lån med Bisnode. Kom dock ihåg att du aldrig ska låna mer pengar än du har råd att förlora. Gör en kalkyl och tänk igenom beslutet noga innan du tar ett lån.

Är det säkert att ta ett Bisnode lån?

Ja, det är säkert att ta ett lån hos långivare som använder Bisnode. Det är dock till stor del ditt eget ansvar att kontrollera att du faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet. Därmed är det viktigt att du har full kontroll över din privatekonomi om du funderar på att ta ett lån med Bisnode.