Merax lån

Merax erbjuder flexibla lån mellan 3000 och 30.000 kronor, med en ganska flexibel återbetalningstid. I jämförelse med andra tjänster är det relativt enkelt att få ett lån, och ansökningsprocessen är snabb och smidig tack vare moderna metoder. Krediten är en högkostnadskredit.

Företaget har ett bra omdöme och har sin bas på Birger Jarlsgatan 4 i Stockholm. Tjänsten är en del av Brixo AB, ett företag som även driver tjänsterna Kontantfinans, Brixo och Flexkontot.

meraxLånebelopp: 3 000 – 30 000 kr
Återbetalningstid: 8 – 62 mån
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 76,8 %

 

LÅNA NU ➜

Exempel: Krediten har 43,98 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.

Innehåll

Vad krävs för att ta ett lån hos Merax bank?

För att ta ett lån genom Merax krävs det att du uppfyller ett flertal grundkrav:

  • Minsta inkomst på 10.000 kr per månad. För att kunna bli beviljad ett låna pengar hos Merax måste du som minst ha en inkomst på 10.000 kronor per månad, alternativt 120.000 kronor per år.
  • Minst 18 år gammal. Du måste vara myndig för att kunna ansöka om ett låna hos Merax, och detta är ett lagstadgat krav som krävs av samtliga aktörer som är aktiva på marknaden.
  • Svenskt personnummer och folkbokförd i Sverige. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer för att kunna få ett lån genom Merax.
  • Inga aktuella skulder hos Kronofogden. Du får heller inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden om du är intresserad av att ta ett lån via Merax. I sådana fall måste du vänta tills dessa är borta. Det är dock okej att ha en betalningsanmärkning.
  • Möjlighet att identifiera dig med hjälp av BankID. För att kunna ansöka om lånet måste du även ha ett giltigt BankID. Det är med hjälp av denna metod som du verifierar dig i samband med ansökan av lånet, men även när du skriver under villkoren och får pengarna utbetalda till ditt föredragna konto.

Om du uppfyller ovanstående krav kommer du att kunna ansöka om ett låna hos Merax, men det är inte säkert att du blir beviljad. De gör en samlad kreditbedömning för att utvärdera huruvida du faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet eller inte.

Hur mycket går det att låna och med hur lång återbetalningstid?

Du kan låna allt mellan 3 000 kr och 30 000 kr med en flexibel återbetalningstid på upp till 5 år. Den minsta återbetalningstiden är 8 månad, men det är fritt fram att betala tillbaka lånet hur fort du vill. Du väljer dessa belopp i samband med din ansökan.

Fördelar och nackdelar med att ta ett lån hos Merax

Fördelar

  • Lång återbetalningstid. Du kan välja en återbetalningstid på upp till hela 62 månader. Detta är längre än vad många andra tjänster erbjuder, och ger dig en bra flexibilitet. Du bör dock känna till att räntan snabbt drar iväg om du inte betalar tillbaka lånet inom en snar framtid.
  • Snabb och smidig ansökan. De använder BankID som registreringsprocess, och hela ansökningsprocessen är digital. Därmed kommer det att gå snabbt och smidigt att genomföra ansökan hos den här tjänsten.
  • Tar ingen UC. De använder inte UC när det gäller kreditupplysning. De använder istället Bisnode, vilket gör att din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen inte påverkas i samband med din ansökan hos företaget.
  • Går att låna med betalningsanmärkning. Just nu accepteras det att du har en betalningsanmärkning om du är intresserad av att låna via Merax. Du får dock inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden, i sådana fall måste du helt enkelt vänta tills det att pricken har försvunnit ur registret.

Nackdelar

  • Hög ränta. Det lån som Merax erbjuder är en högkostnadskredit, vilket gör att du kan förvänta dig en hög ränta. Ett lån på 10.000 kronor med en återbetalningstid på 12 månader ger t.ex. en effektiv ränta på strax över 70%. Det tas även ut en uppläggningsavgift och en aviavgift för de fakturor som skickas ut.

Vanliga frågor och svar

Merax logga in – är det möjligt?

Ja, på Merax hemsida hittar du en flik för “mina sidor”. Här kan du logga in med hjälp av BankID för att se en aktuell ansökan, dina nuvarande skulder, tillsammans med annan information. Med tanke på att de använder BankID som verifieringsprocess kan du därmed lita på att det är säkert och pålitligt.

Merax omdöme – är det bra eller dåligt?

Merax har ett utmärkt omdöme på marknaden, något som är tydligt hos Trustpilot. Här har de nästan 1000 omdömen, varav den överhängande majoriteten är positiva. Därmed är det tydligt att tidigare och befintliga kunder är nöjda med vad Merax har att erbjuda. Deras kundtjänst är tillmötesgående och hjälper dig gärna med eventuella frågor eller funderingar.

Går det att kontakta Merax?

Ja, om du av någon anledning vill komma i kontakt med Merax är så självklart möjligt. Du kan t.ex. skriva till dem på Facebook, eller skicka ett mejl till: [email protected]. Du kan även ringa till deras telefon om du hellre vill det: 08 – 500 850 47. Om du hellre skickar ett fysiskt brev kan du även skicka ett brev till den postadress som du hittar på företagets hemsida.

Vad krävs för att ta ett lån via Merax?

För att ta ett lån krävs det att du uppfyller de grundkrav som hittas lite längre upp i den här artikeln. Du måste t.ex. ha en minsta årsinkomst på 120.000 kronor, vara myndig och ha ett svenskt personnummer, samt kunna genomgå en sedvanliga kreditupplysning. Det är dock inte säkert att du blir beviljad ett lån bara för att du uppfyller deras grundkrav. De gör istället en omfattande kreditprövning för att se om du faktiskt kommer att ha möjlighet att betala tillbaka skulderna eller inte.