SMS lån är lämpligt att ta

Det finns flera olika fall då ett SMS lån kan vara ett alternativ, varav nedanstående situationer är vanliga exempel:

Resor och annan konsumtion

Att ta SMS lån till spontana resor eller mindre konsumtion är ett vanligt alternativ bland de som tar dessa lån. Det kan exempelvis handla om att köpa en ny soffa till en bostad, eller att betala flygbiljetten ner till södra Europa.

Oförutsedda utgifter

Alla stöter ibland på oförutsedda utgifter. Det kan exempelvis vara att något går sönder i bostaden, eller att det behövs nya vinterdäck till bilen. Oavsett situation kan ett SMS lån som beviljar alla vara ett alternativ i dessa situationer.

Likviditetsproblem

Om du av någon anledning har likviditetsproblem, exempelvis att du inte kan betala en faktura i tid eftersom att du väntar på att lönen ska trilla in, kan ett SMS lån med direktutbetalning vara ett alternativ.

Tillfällen där snabb utbetalning krävs

Alla tillfällen där direkt utbetalning krävs är SMS lån ett alternativ. De flesta SMS lån betalar omedelbart ut pengarna till ditt konto när ansökan är godkänd, och de flesta ansökningarna godkänns samma dag som ansökan skickas in. Vänligen notera att detta kan skilja sig mellan olika aktörer och tjänster.

Krav för att få låna pengar med SMS lån med direkt utbetalning

Dessa typer av lån kräver oftast följande:

 • En ålder på 18 eller 20 år. Att du är minst 18 år gammal är alltid ett krav för att få ta lån i Sverige, men vissa företag kräver till och med att du är över 20 år. Vid just Sms lån är det dock vanligt att gränsen är 18 istället för 20 år.
 • Folkbokföring i Sverige. För att få ett Sms lån i Sverige krävs det även nästan alltid att du är folkbokförd i Sverige. Många företag kräver även att du ska ha varit folkbokförd i Sverige ett visst antal månader, exempelvis de senaste 12 eller 24 månaderna.
 • En viss inkomst. Det finns vissa kreditgivare som inte kräver att du har en inkomst, men de flesta aktörer kräver att du har någon form av inkomst. Detta kan exempelvis vara genom CSN, pension, anställning eller eget företag. Vissa har även som krav att du ska ha en minsta månadslön på exempelvis 8000 eller 10.000 kronor.
 • Fri från nuvarande skuldsaldo hos Kronofogden. Det här betyder att du vanligtvis inte får ha aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. I de flesta fall går det dock bra att ta lån med betalningsanmärkning, så länge det inte finns ett aktivt skuldsaldo.

Vanlig ränta för SMS lån med direkt utbetalning

bästa smslånet

Vid Sms lån är räntan vanligtvis ganska hög eftersom att dessa lån ofta är högkostnadskrediter. Hur hög räntan är har att göra med många olika faktorer, exempelvis:

 • Storlek på lån. Hur stort lånet är kan påverka räntan. Högre lån med större risker för långivaren tenderar vanligtvis att kräva högre ränta. 
 • Kreditgivare. Räntan kan även variera en hel del beroende på vilken kreditgivare det handlar om. Vissa kreditgivare erbjuder lägre räntor än andra, medan andra kräver högre ränta än genomsnittet. 
 • Din ålder. Hur gammal du är kan påverka hur hög ränta du får. Om du är väldigt ung eller gammal kan du få sämre ränta än de som är medelålders, men detta varierar även väldigt mycket beroende på andra faktorer
  , exempelvis inkomst och mer. 
 • Din inkomst. Hur stor din inkomst är har en direkt påverkan på din ränta. En låg inkomst kommer förmodligen resultera i en högre ränta, medan en hög inkomst resulterar i en lägre ränta. Anledningen till detta är att en låg inkomst betyder högre risk för långivaren, medan en hög inkomst betyder lägre risk.
 • Eventuellt skuldsaldo eller betalningsanmärkning. Om du har aktivt skuldsaldo hos Kronofogden är det inte säkert att du kan få ett lån överhuvudtaget. Det finns dock ganska många lån som är möjliga att ta om du endast har en betalningsanmärkning. 

Belopp SMS lån direkt utbetalning

Beloppen vid dessa typer av lån tenderar att vara betydligt mindre än vid exempelvis bolån, billån eller studielån. Ett vanligt intervall ligger någonstans mellan 1000-10.000 kronor, men kan självklart vara både högre och lägre.

Fördelar med SMS lån direkt utbetalning

 • Direkt utbetalning. Den stora fördelen med Sms lån direkt utbetalning är de snabba utbetalningarna. Här är utbetalningarna oftast omedelbara direkt efter att ansökan har blivit godkänd, och det tar ofta inte mer än bara några timmar för ansökningsprocessen att bli godkänd. 
 • Inte särskilt höga krav. För att ta större lån, exempelvis bolån, krävs det ganska mycket av den som lånar. Det kan exempelvis handla om krav på höga inkomster, kontantinsatser och dylikt, medan de krav som gäller för dessa typer av lån vanligtvis är betydligt färre och mindre. Vissa långivare accepterar till och med betalningsanmärkningar, eller att den som lånar inte har några inkomster.