Brixo privatlån

Brixo startades 2014 och har positionerat sig som en framstående aktör inom lån- och kreditgivning för privatpersoner på den svenska finansmarknaden. Företaget skiljer sig från traditionella bankinstitut genom sitt fokus på moderna och användarvänliga finansiella tjänster, och riktar sig framför allt till individer som söker flexibla finansieringslösningar.

Brixo erbjuder privatlån upp till 100 000 kr, vilket gör det möjligt för kunder att finansiera allt från oväntade utgifter till större inköp. Utöver detta erbjuder de även kontokrediter upp till 50 000 kr, vilket ger kunderna en betydande finansiell flexibilitet och möjlighet att hantera sin ekonomi med större frihet. Detta gör det också möjligt att samla flera olika tjänster hos en och samma långivare, i det här fallet Brixo AB.

brixo privatlånLånebelopp: 10 000 – 100 000 kr
Löptid: 3 – 6 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 23,4 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 3 till 6 år.

Innehåll

Brixo.se satsar på moderna och digitala lösningar

Företagets tjänster är designade för att vara enkla och snabba att använda, med fokus på digitala lösningar som underlättar processen för kunderna. Genom att använda tekniker som BankID för säker identifiering och elektroniska signaturer, har Brixo förenklat ansökningsprocessen avsevärt.

Deras engagemang för att implementera moderna metoder och teknologier i finansbranschen har bidragit till deras växande popularitet bland svenska konsumenter. Med en tydlig inriktning på användarvänlighet och tillgänglighet, fortsätter Brixo att vara en viktig aktör på marknaden för privatlån och kontokrediter.

Krav för att få ett Brixo privatlån

Följande grundkrav måste uppfyllas om du vill kunna få låna hos Brixo:

 • Ålderskrav: minst 18 år gammal.
 • Inkomstkrav: inkomst på minst 180 000 kr per år.
 • Medborgarskaps- och bostadskrav: svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.
 • Kreditkontroll: inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar kan accepteras.
 • Identifieringsmetod: identifiering genom BankID.

Notera att ovanstående endast är de grundkrav som ställs. Brixo genomför även en kreditupplysning för att säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Ju bättre ekonomiska förutsättningar du har, desto högre är sannolikheten att du blir beviljad. Nuvarande lån och krediter har även ett finger med i spelet, och de tittar även på hur din framtida återbetalningsförmåga ser ut. Hör av dig till Brixos kundtjänst för att få mer information om vad du kan göra för att förbättra sannolikheten för att få ett lån.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Erbjuder både privatlån och kontokredit. Därmed kan du samla flera tjänster hos samma företag.
 • Snabb ansökan med hjälp av BankID. Tack vare implementeringen av BankID kan du förvänta dig en snabb och säker ansökan.
 • Går att låna med betalningsanmärkningar. Just nu erbjuder Brixo möjligheten att låna, trots att du har betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning samma dag som ansökan beviljas. Hur lång tid det tar innan ansökan beviljas lämnar vi dock osagt.

Nackdelar

 • Hög ränta. Du kan förvänta dig en hög ränta, oavsett om du väljer det privatlån eller kontokredit.
 • Dyr uppläggningsavgift. Just nu tar Brixo ut en hög uppläggningsavgift som påverkar kostnaden för lånet.

Vanliga frågor och svar

Vilka är Brixo bank?

Brixo är ett företag som grundades 2014. De erbjuder både privatlån och kontokrediter till privatpersoner på den svenska marknaden.

Brixo logga in, finns det?

Ja, det är möjligt att logga in på “mina sidor” hos Brixo. Här kan du se eventuella aktiva lån och krediter, samt ansökningar.

Finns det en Brixo kredit?

Ja, utöver det privatlån, finns det även en tjänst som kallas kontokredit.

Är det säkert att ta ett privatlån hos Brixo?

Det är helt och hållet säkert att ta ett privatlån eller kredit hos Brixo. Företaget står under tillsyn från Finansinspektionen, och har ett gott rykte på marknaden.