Loanstep lån

Har du behov av att snabbt kunna ta ett SMS-lån? Då är Loanstep en av de få aktörer som fortfarande sysslar med denna typ av verksamhet. Är du intresserad av att veta mer om företaget? Vill du veta hur du lånar pengar, vad som krävs för att få ett lån, samt hur mycket det kostar? Då är det bara att fortsätta läsa!

Innehåll

Vilka är Loanstep och vad sysslar de med?

Loanstep är ett varumärke från SBL Finans AB, ett företag som sysslar med ett flertal olika låneverksamheter. Loanstep erbjuder lån upp till 27.500 kronor, och det som gör att de står ut lite ur mängden är det faktum att du kan låna räntefritt i upp till 14 dagar. Företaget som driver Loanstep driver även ett annat varumärke, nämligen Savelend. Loanstep är dock fristående från detta.

Företaget samarbetar främst med privatpersoner som har råkat ut för en mindre oförutsedd utgift. Här erbjuds en snabb och smidig tjänst där ansökan bland annat verifieras via BankID, och du får sedan in pengarna på kontot redan samma dag vid en godkänd ansökan.

Loanstep omdöme är utmärkt enligt Trustpilot och har ett betyg på 4,6 av 5 av över 1400 omdömen.

Lån hos Loanstep – hur du gör

Hos Loanstep väntar en ansökan i tre steg, från början till slut. De har strukturerat ansökningsprocessen för att vara så enkel och snabb som möjligt, vilket gör att du till och med kan ha pengarna på kontot samma dag.

För att genomföra en ansökan måste du göra följande:

  1. Besök deras hemsida och klicka på “Starta ansökan”. Fyll i ditt personnummer och signera med hjälp av BankID. Du väljer sedan önskat lånebelopp och återbetalningstid. Här kommer du även att få fylla i information om din ekonomiska situation, tillsammans med varför du ansöker om lånet.
  2. Företaget tar en kreditupplysning på dig och behandlar din ansökan. De gör en manuell kontroll och granskning över din ekonomiska situation, och använder sedan denna information för att ta ett beslut om du kan få ett lån eller inte.
  3. Vid godkänd ansökan kommer dina pengar att betalas ut till det konto som du har angett hos Loanstep i samband med din ansökan. Alla ansökningar som skickas in innan klockan 12.00 på vardagar kommer att få pengarna insatta på kontot samma dag. I övriga fall sker Loanstep utbetalning nästkommande bankdag.

Du kan sedan använda Loanstep logga in genom BankID för att se statusen för ditt lån.

Vad som krävs för att få ett lån – Loanstep krav

För att kunna ta ett lån hos Loanstep krävs det självklart att du uppfyller vissa villkor. Nedan hittar du de grundläggande kraven:

  • Du måste vara minst 21 år gammal.
  • Regelbunden inkomst (ej CSN) – minst 150.000 kronor per år.
  • Ingen skuldsaldo hos Kronofogden.

Kom ihåg att ovanstående endast är grundläggande krav. Bara för att du uppfyller dessa är det inte säkert att din ansökan blir beviljad. En del av din ansökan kommer att hanteras manuellt, vilket betyder att det finns andra faktorer som kan ha ett finger med i spelet.

Tar Loanstep UC, och går det att låna med betalningsanmärkning?

Loanstep lån tar ingen kreditupplysning via Upplysningscentralen, men det betyder inte att de inte tar någon kreditupplysning överhuvudtaget. De tar istället en kreditupplysning via Bisnode. Loanstep utan UC är därmed möjligt.

Det är möjligt att låna pengar med en betalningsanmärkning, även om det förmodligen kommer att sakta ner ansökningsprocessen. Det är dock inte tillåtet att ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Hur mycket du kan låna hos Loanstep

Det finns endast fyra stycken valmöjligheter när det gäller att lån hos Loanstep. Detta betyder att du inte kan välja det exakta lånebeloppet som du är intresserad av, utan måste istället välja något av fyra följande alternativ:

  • 10.000 kronor i upp till 5 månader.
  • 15.000 kronor i upp till 24 månader.
  • 27.500 kronor i upp till 36 månader.

Under dessa månader betalar du en fast månadsavgift. Du kan dock välja att betala tillbaka lånet i förtid, helt utan extra kostnader. Det betyder att om du betalar tillbaka ett lån med 36 månaders löptid på 10 månader, kommer du endast att betala ränta och avgifter för 10 månader.

Vad kostar det att ta ett lån av Loanstep?

Hur mycket det kostar har att göra med hur stort lån du väljer och hur lång återbetalningstiden är. Dina individuella förutsättningar har även ett finger med i spelet, men du kan förvänta dig en ränta på 33,99 %. Det tas även ut en aviavgift på 60 kronor per faktura, tillsammans med en uppläggningsavgift på mellan 300-500 kronor.

Om Loanstep inkasso sker för att du inte betalar dina skulder kommer de att skicka vidare dina skulder till ett inkassobolag, och slutligen Kronofogden om du fortfarande inte betalar.

Loanstep kontaktuppgifter

Loanstep kundtjänst är enkel att komma i kontakt med. Du kan antingen skriva i deras chatt direkt på hemsidan, ringa till 026 – 222 28 38 eller mejla till: [email protected].

Vanliga frågor och svar

Får man ha en betalningsanmärkning?

Ja, det går att ansöka med betalningsanmärkning. Men det är inte säkert att din ansökan blir godkänd. Du kommer dock inte att bli godkänd om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Loanstep utöka lån – går det att förlänga återbetalningstiden?

Det går för närvarande inte att förlänga den återbetalningstid som du valde i samband med din ansökan. Du får dock betala av lånet i förtid om du vill det.

Kostar det något att göra en ansökan?

Det är helt gratis att genomföra en ansökan. Så fort betalningen är gjord är du dock återbetalningsskyldig.

Får man ha flera lån samtidigt hos företaget?

Just nu går det inte att ha flera lån samtidigt hos Loanstep. Du får endast ha ett aktivt lån hos företaget.

Tar Loanstep kreditupplysning?

Ja, Loanstep är skyldiga att ta en kreditupplysning enligt lag.