Mobillån recension

Mobillån erbjuder dig en flexibel kredit i form av snabba mobillån. Det som gör att tjänsten särskiljer sig från många av sina konkurrenter är det faktum att du endast betalar ränta på den kredit du utnyttjar. Vill du veta mer om vilka belopp som finns tillgängliga att lån? Eller vill du veta mer om företaget? Då är det bara att fortsätta läsa!

Innehåll

Vilka är Mobillån?

Det är lätt att tro att tjänsten skulle drivas av ett företag som heter något i stil med Mobillån Sverige AB, men så är inte fallet. Mobillån drivs av företaget Bliq AB. Här kan du låna mellan 1000 och 30.000 kronor, och lånet struktureras som en kredit där du endast betalar ränta för det utrymme som du faktiskt använder. Företaget har sitt säte på Drottninggatan 68 i Stockholm.

Mobillån sms lån

SMS lån hos Mobillån skiljer sig en aning från andra tjänster. De erbjuder en smidig lösning som strävar efter att erbjuda en lägre ränta än de andra alternativen i branschen.

Hur fungerar tjänsten?

Om du är intresserad av att ta en kredit genom Mobillån måste du först besöka deras hemsida. Här får du sedan fylla i hur mycket du är intresserad av att låna, men även förklara lite vem du är och varför du ansöker om lånet. Ansökningsprocessen är dock enkel och smidig, och tar allt som allt endast några minuter.

De tar en kreditupplysning från Bisnode i samband med ansökan för att kunna skapa sig en uppfattning om din återbetalningsförmåga. Om ansökan blir godkänd får du Mobillån logga in-uppgifter och kan därmed göra en utbetalning till ditt bankkonto. Mobillån på dagen är därmed möjligt.

Här både ansöker du och loggar in med hjälp av BankID. Mobillån utan BankID är därmed inte möjligt.

Det här en högkostnadskredit. Det betyder att räntan är hög, men även att du riskerar att få en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka krediten.

Vem får ansöka om ett lån?

För att kunna ansöka om en kredit hos Mobillån krävs det att du uppfyller en del krav. I jämförelse med många av deras närmaste konkurrenter kan kraven kännas ganska höga, men det är för att de vill säkerställa att du faktiskt kan betala tillbaka krediten, vilket är en fördel för både dig och kreditbolaget.

Deras grundkrav är följande:

  • Minst 20 år gammal. De kräver för närvarande att du är 20 år gammal. Vissa aktörer har en lägre gräns än så, medan andra har högre. 20 är ungefär genomsnittet.
  • Minst 150.000 kronor i årsinkomst. Detta kan vara ganska svårt för pensionärer och studenter. Därmed är det tydligt att Mobillån riktar in sig mot en annan publik.
  • Folkbokförd i Sverige under de senaste 3 åren. Du måste även ha varit folkbokförd i Sverige i 36 månader. Vissa aktörer kräver mer, medan andra kräver mindre.

Det är dock inte säkert att du kvalificerar för ett lån bara för att du uppfyller de ovanstående kraven. Detta är endast grundkrav.

Går det att låna pengar med en betalningsanmärkning?

Nej, Mobillån tillåter inte att du har en betalningsanmärkning. De tillåter därmed inte heller att du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Om du vill ta en kredit genom denna tjänst måste du därmed vänta tills detta är borta ur registret. Du kan alltid skicka in en ansökan hur eller hur, men den kommer inte bli godkänd när de ser detta i kreditupplysningen från Bisnode.

Hur mycket går det att låna med Mobillån?

Det går för närvarande att låna upp till 30 000 kronor genom den här tjänsten. Minsta tillåtna kreditbelopp är 1 000 kronor. Kom dock ihåg att du endast betalar ränta för det utnyttjade beloppet. Därmed kommer du endast att betala ränta på 20.000 kronor om du använder den summan, även om du har en beviljad kredit på 30.000 kronor.

Mobillån ränta

Den effektiva räntan landar någonstans mellan 55-377% när vi räknar med eventuella uppläggnings- och administrationsavgifter.

Hur lång är återbetalningstiden?

Du kan välja en återbetalningstid mellan 1 månader och 6 år. Du väljer själv hur lång tid du vill lägga upp krediten på, men i skrivande stund är det inte möjligt med en återbetalningstid över 72 månader.

Fördelar och nackdelar med Mobillån

Det finns både fördelar och nackdelar med att ta en kredit via Mobillån, varav nedanstående är några av de viktigaste punkterna:

Fördelar

  • Du betalar endast för det belopp som du utnyttjar.
  • Det går snabbt och smidigt att ansöka.
  • De tar stort ansvar för att endast erbjuda lån till de som kan betala tillbaka.

Nackdelar

Mobillån kontakt

Om du vill komma i kontakt med företaget kan du skicka ett mejl till [email protected], alternativt ringa till 08-660 29 50.

Vanliga frågor och svar

Mobillån med betalningsanmärkning – är det möjligt?

Nej, det går för närvarande inte att ta en kredit hos den här tjänsten om du har en betalningsanmärkning. Du får heller inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Det går att ansöka trots detta, men din ansökan kommer att bli nekad. Därmed får du vänta tills detta försvinner ur registret om du vill bli godkänd i din ansökan. Mobillån trots betalningsanmärkning är därmed inte möjligt i det här fallet.

Har de fått bra betyg – Mobillån omdöme?

Mobillån har fått ganska bra omdömen. Anledningen till detta är att de erbjuder en seriös tjänst. Detta blir omedelbart uppenbart tack vare de lite striktare kraven för att få ansöka, vilket gör att färre personer drabbas av betalningssvårigheter.

Tar mobillån UC?

Nej, mobillån tar ingen UC i samband med att du gör en ansökan. Det betyder dock inte att de inte tar en kreditupplysning, något de är skyldiga att göra enligt lag. De tar istället en kreditupplysning via företaget Bisnode. Därmed är det möjligt med Mobillån utan UC.

Erbjuder de snabb utbetalning?

Ja, de erbjuder snabb utbetalning. Pengarna skickas vanligtvis direkt när du gör ett uttag från ditt konto på hemsidan. Mobillån direkt utbetalning är därmed möjligt.