Sambla SE

Sambla är en tjänst där du kan jämföra lån från en stor samling olika kreditgivare, för närvarande över 40 stycken – med en enda ansökan. Lånebeloppet sträcker sig från låga 5000 kronor, till höga 600.000 kronor. Här kan du samla lån och krediter, eller låna till hus, bil eller båt. Sedan 2014 har företaget hjälpt nästan 400.000 kunder med att hitta det lån som passar för dem. Ett snabbt och enkelt lån helt enkelt.

Tjänsten finns i flera av de nordiska länderna, men i Sverige är det Sambla AB som styr verksamheten. Företaget står självklart under tillsyn från den svenska Finansinspektionen, en organisation som ställer höga krav.

Innehåll

Låna upp till 600.000 kronor med Sambla SE

Sambla jämför lån från över 40 olika långivare. Dessa lån sträcker sig från 5000 kronor till 600.000 kronor, vilket gör att dessa lån går att använda till många olika saker. Nedan hittar du exempel på vad lånet går att använda till:

 • Bostadsköp – Om du har svårt att få ett traditionell bolån kan ett lån hos Sambla vara ett alternativ. De dyraste fastigheterna blir svåra att köpa med tanke på den övre gränsen på 600.000 kronor, men billigare hus, lägenheter eller fritidshus går att finansiera med hjälp av Sambla. 
 • Olika typer av fordon – Med tanke på storleken på de lån som erbjuds via Sambla passar de väldigt bra för olika typer av fordon. Bil är det vanligaste, men även båt, husvagn eller husbil går att finansiera med hjälp av ett lån genom den här jämförelsetjänsten. 
 • Samla lån Sambla- Eftersom att den här tjänsten jämför lån från över 40 långivare är det möjligt att du hittar ett företag som erbjuder dig bättre ränta än vad du redan har. I sådana fall kan det vara en bra idé att samla dina krediter med hjälp av ett nytt lån. Se dock till att du får bättre villkor med hjälp av det nya lånet.
 • Finansiering av resor – Resor är vanligt att låna till. Många använder exempelvis ett kreditkort och betalar hög ränta på det utnyttjade kreditutrymmet, men det kan finnas bättre alternativ. Med hjälp av Sambla kan du jämföra låneförslag från över 40 olika långivare, vilket gör att det här kan vara ett bra alternativ än andra tjänster. 
 • Vad som helst – Dessa lån går att använda för att finansiera i princip vad som helst. En ny cykel, hemmabio, stereoanläggning – vad som helst. Med tanke på att lån går att få mellan 5000 till 600.000 kronor täcks de flesta kategorier.
 • Starta aktiebolag (eller annan bolagsform) – Om du behöver aktiekapital kan du skaffa det med hjälp av ett lån via Sambla. Det går självklart även att låna för att finansiera andra uppstartsavgifter, och detta gäller självklart oavsett bolagsform. 
 • Säkerhet – Oförväntad utgifter kan komma när som helst. Med hjälp av ett låna hos Sambla kan du jämföra lån från över 40 olika långivare, vilket gör att du själv kan välja och vraka för att hitta det lån som passar bäst för dig.

Räntor och avgifter

Eftersom att Sambla jämför lån mellan olika kreditgivare kommer räntan att variera beroende på vilken av dessa långivare du väljer att använda. Räntan sätts individuellt efter dina egna förutsättningar. Du kan välja mellan en återbetalningstid mellan 1-20 år. 

Alla långivare har egna kalkyler och algoritmer när de avgör vilken typ av ränta du får, men nedanstående parametrar är aspekter som kan ha ett finger med i spelet:

 • Hur stor inkomst du har.
 • Om du är fast anställd/deltidsanställd eller har eget företag.
 • Hur länge du har varit folkbokförd i Sverige.
 • Om du har nuvarande lån och skulder.
 • Om du har nuvarande eller tidigare skuldsaldo hos Kronofogden.

Hur du ansöker om ett lån med Sambla

Sambla har gjort ansökningsprocessen så enkel som möjlig. Ansök om lån på 2 minuter och få besked idag. Det första du gör är självklart att besöka deras hemsida. Här möts du omedelbart av att registreringsformulär till höger på startsidan. Genomför sedan följande steg för att genomföra en ansökan:

 1. Justera skjutreglaget till önskat lånebelopp, välj återbetalningstid och om du vill samla lån eller inte
 2. Fyll i mailadress och telefonnummer och klicka på “påbörja ansökan”
 3. Ange personnummer, lånets syfte, civilstånd och hur många barn du har
 4. Fyll i sysselsättning och inkomst
 5. Ange boendeform och hur mycket det kostar per månad
 6. Skicka sedan in din ansökan genom att trycka på “Jämför nu – Gratis”

Sambla hjälper dig att jämföra lån från över 40 olika kreditgivare. En kreditupplysning tas (endast en), och om du har genomfört din ansökan på en vardag får du vanligtvis svar inom 24 timmar.

Fördelar och nackdelar

Följande är exempel på fördelar och nackdelar med att låna via Sambla:

Fördelar

 • Helt gratis att ansöka om lån.
 • Du får förslag från över 40 olika kreditgivare.
 • Det tas endast en kreditupplysning.
 • Låna upp till 600.000 kronor.
 • Återbetalningstid upp till 20 år.
 • Sambla samla lån och krediter.
 • Ansök om lån på 2 minuter och få besked idag (vardag).

Nackdelar

 • Hög ränta om du har dåliga förutsättningar.
 • Få lånalternativ om du inte uppfyller vissa krav.

Sambla regler och villkor

Om du funderar på att låna pengar med hjälp av Sambla kan det vara bra om du känner till deras regler och villkor. Nedan hittar du några av de huvudsakliga punkterna, men det rekommenderas även att du tar en titt på deras hemsida:

Det är gratis att ansöka om ett lån

Du behöver inte betala ett enda öre för att genomföra en ansökan hos Sambla. Ingen avgift tas ut innan du faktiskt accepterar ett lån från en av kreditgivarna. Vilka avgifter som tas ut i samband med att du skriver på avtalet framgår i det avtal som presenteras när du blir erbjuden ett enskilt lån. 

Låna upp till 600.000 kronor

Sambla jämför lån från 40 olika långivare som erbjuder lån mellan 5000 och 600.000 kronor. Hur stort lånutrymme du vill ha är helt och hållet upp till dig att bestämma. Det går dock inte att låna mer eller mindre pengar än så. Uppläggningstiden som erbjuds ligger på 1-20 år. 

Dina individuella förutsättningar ligger som grund

Sambla har en hel del grundkrav som krävs för att du ska kunna ansöka om ett lån. Om du uppfyller detta betyder det endast att du uppfyller kraven för ansökan, dina personliga förutsättningar dikterar sedan hur stort lån du kan få, hur hög räntan blir, tillsammans med en rad andra faktorer. 

Endast en kreditupplysning

I och med att du använder den här tjänsten tas det endast en enda kreditupplysning. Det betyder att du får låneförslag från upp till över 40 olika långivare, trots att det endast tas en enda kreditupplysning. Om du istället väljer att genomföra enskilda ansökningar hos dessa kreditgivare tas det istället en kreditupplysning per enskild ansökan, vilket kan ha negativ påverkan på din kreditvärdighet. Ett snabbt och enkelt lån!

Kontakta Sambla SE

Telefon0770 22 01 80
Fysisk adressStrandvägen 5B, 114 51 Stockholm
E-post[email protected]

Vanliga frågor och svar

Vem får låna pengar Sambla?

För att få låna pengar via Sambla krävs det att du uppfyller en hel del villkor. För det första måste du minst vara 18 år gammal och ha varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader. Utöver detta måste du minst ha en månadsinkomst på 8400 kronor, samt inte haft något skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. Detta är dock ingen garanti för att din ansökan blir beviljad, utan är endast grundkraven för att kunna genomföra en ansökan.

Kostar det något att använda tjänsten?

Tjänsten är helt och hållet gratis att använda. Det tas inte ut någon avgift i samband med din ansökan, och du är heller inte skyldig att acceptera något av de erbjudanden som presenteras för dig. Du betalar heller ingen extra avgift till Sambla i samband med att du accepterar ett lån, det är istället den bank du väljer som betalar Sambla för dess tjänster.

Tas det fler än en kreditupplysning?

I samband med din ansökan tas det endast en enda kreditupplysning, trots att du får låneförslag från upp till över 40 olika långivare. Om du istället skulle välja att genomföra ansökningar enskilt skulle det istället tas över 40 olika kreditupplysning, vilket skulle kunna påverka din kreditvärdighet i negativ riktning.

Hur lång tid tar det att få svar?

Ansök om lån på 2 minuter och få besked idag, detta gäller dock endast vardagar. Under helger gäller dock lite andra regler. Vissa långivare kan ge svar även på helg, medan andra långivare väntar tills det återigen är vardag med att lämna besked. 

Vilken ränta kan man få?

Räntan sätts alltid individuellt efter dina egna förutsättningar, oavsett om du lånar för att samla lån och krediter, eller om du lånar till husbil eller en ny cykel. Alla banker gör sina egna bedömningar och baserar räntan på de uppgifter du har bidragit med.