EverydayPlus recension

Om du letar efter kontokrediter är EverydayPlus ett av alternativen på marknaden. Här kan du låna upp till 25.000 kronor och med flexibel återbetalning. Företaget som driver tjänsten heter OPR Finance AB, och driver ett flertal andra tjänster som du kanske har hört talas om vid ett tidigare tillfälle.

Vill du veta mer om vad EverydayPlus erbjuder? Fortsätt läsa!

Innehåll

Vad är en EverydayPlus kredit?

Every day Plus har existerat sedan 2020, men företaget som driver varumärket har betydligt längre erfarenhet än så. Det är OPR-Finance AB som driver tjänsten, som i sin tur ägs av OPR-Vakuus Oy, ett företag som grundades 2005 och som har hjälpt över 300.000 kunder med finansiering.

Här får du ta del av en flexibel kredit, något som fungerar mer likt ett kreditkort, snarare än ett lån. Du blir beviljad en kredit upp till ett visst belopp, och du betalar endast ränta på det belopp som du utnyttjar. Det betyder att om du har en beviljad kredit på 25.000 kronor men endast utnyttjar 10.000, kommer du endast att betala ränta på det belopp du använder.

SMS lån Everyday

Du skickar sedan ett SMS till företaget när du vill göra en utbetalning. Därmed går det att argumentera för att detta är en modern typ av SMS-lån. Skillnaden är dock att du endast betalar ränta på den del av lånet som du faktiskt utnyttjar.

Krav för ett Everyday lån

För att få låna pengar via EverydayPlus krävs det att du uppfyller ett visst antal krav. Nedanstående är de grundkrav som ställs:

  • Minst 20 år gammal. De flesta aktörer kräver att du är minst 18 år gammal, men EverydayPlus har tagit det steget längre. Här måste du istället vara minst 20 år gammal för att kunna bli beviljad en av deras krediter.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Hos EverydayPlus får du inte har några betalningsanmärkningar. I samband med ansökan tas det en kreditupplysning, och om den visar att du har en aktiv betalningsanmärkning kommer din ansökan att bli nekad.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige. Du kommer inte att få någon kredit hos det här företaget om du för närvarande inte är skriven i Sverige.
  • Svenskt bankkonto, personnummer och mailadress. De betalar endast ut pengarna till dig om du har ett svenskt personnummer och bankkonto. De kommer därmed inte att betala ut pengarna till PayPal eller liknande organisationer.
  • Minst 120.000 kronor i deklarerad årsinkomst. Du måste minst kunna visa att du har 120.000 kronor i deklarerad inkomst.
  • Ett giltigt BankID. För att kunna signera ansökan och kontraktet kommer du att behöva ha ett giltigt och aktivt BankID. Det spelar ingen roll om du använder det på mobilen, surfplattan eller datorn.

Notera att ovanstående endast är grundkrav som kreditgivaren ställer. Det är dock inte säkert att du blir beviljad bara för att du uppfyller dessa, det finns även andra punkter som företaget tar med i beräkningen.

EverydayPlus ränta och kostnader

Hos EverydayPlus är räntan betydligt högre än vad du t.ex. hittar hos ett bostadslån, privatlån eller liknande. Den effektiva räntan är så hög som 97,80%.

Om du inte betalar tillbaka pengarna i tid tillkommer även påminnelseavgifter, förseningsavgifter och dröjsmålsränta. Men detta går självklart att undvika om du betalar tillbaka ditt lån innan tidsfristen rinner ut.

Hur du ansöker och tar en kredit genom EverydayPlus?

För att ansöka om EverydayPlus lån måste du genomföra följande steg:

  1. Välj önskat belopp på hemsidan
  2. Signera din ansökan med hjälp av BankID
  3. Om ansökan blir beviljad får du ett avtal att signera
  4. Gör ett EverydayPlus uttag via SMS

Svårare än så är det verkligen inte. Företaget har lagt ner mycket möda på att det ska vara så smidigt och enkelt som möjligt. Hur lång tid det tar för ansökan att bli godkänd varierar, men de jobbar på att hantera alla ansökningar så snart som möjligt. Därmed kan du förvänta dig ett snabbt svar från den här kreditgivaren.

EverydayPlus UC – tar företaget en kreditupplysning?

För att ta ett EverydayPlus kredit kommer företaget att ta en kreditupplysning på dig. Detta gör de för att avgöra om du kan betala tillbaka krediten eller inte. De tar dock inte en UC, utan använder istället ett annat kreditupplysningsföretag.

Fördelar och nackdelar med Everyday+ Kredit

Det finns både fördelar och nackdelar med att ta en kredit via Everyday Plus. Nedan hittar du några av de viktigaste punkterna:

Fördelar

Nackdelar

Vanliga frågor och svar

Everyday låna pengar – vem får ta en kredit hos EverydayPlus?

Alla som är minst 20 år gamla, folkbokförda i Sverige och uppfyller resterande av de krav som hittas lite längre upp i den här artikeln får ansöka om en kredit hos EverydayPlus. Notera att det dock inte är säkert att du blir beviljad bara för att du uppfyller dessa krav.

Får man ta en kredit med en betalningsanmärkning?

Nej, för närvarande är det inte möjligt att ta en kredit med en betalningsanmärkning. Du får heller inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Går det att ansöka med BankID?

Hos EverydayPlus signerar du din ansökan med hjälp av BankID. Detta gör att det går snabbt och smidigt att ta sig igenom hela processen. EverydayPlus logga in BankID gör sedan att du enkelt kommer åt ditt konto.

EverydayPlus kontakt – hur kommer man i kontakt med företaget?

Om du vill komma i kontakt med EverydayPlus kundtjänst kan du göra det via mejl, telefon eller skicka ett brev till deras fysiska adress. Telefonnumret är 08 225 115, mejladress: [email protected]. Deras address hittar du på EverydayPlus online.