Refinansiera kreditkort och smålån

Många är inte helt på det klara över kostnaderna med att låna pengar genom ett sms lån eller kreditkort och tänker inte på vad det kostar att ha ett smålån längre än man hade tänkt. Kreditkort är ganska lätt att få och därför är det många som har både ett, två och tre kreditkort. Det samma gäller för smålån. På grund av att det är enkelt att ta ett smålån, så har många utnyttjat detta i flera situationer och fortsätter att betala sina kostnader genom dessa lån. Har man flera stycken kort man utnyttjar krediten på varje månad, så blir det ganska kostsamt varje månad.

De flesta kan märka av att man har mindre av egna pengar varje månad på grund av utgifterna till kreditkortsbolagen och långivarna.

Innehåll

Mycket pengar att spara genom att refinansiera

refinansieraDet finns mycket pengar att spara genom att refinansiera kreditkort och smålån med ett billigare lån. Det kan reducera utgifterna varje månad, samtidigt som man får en lägre ränta. Räntorna på kreditkort kan vara runt 10 – 25% vilket kan göra det dyrare än t.ex. ett privatlån.

Kostnaderna för kreditkort och smålån

Kreditkort är en praktisk lösning om man använder det på rätt sätt. Avsikten med ett kreditkort är att du kan använda detta för att samla alla småköp på en faktura som du betalar en gång i månaden. Har man en månad eller två blir det lite ont om tid, så man kan göra avbetalningen över längre tid.

Men från detta till att använda kreditkortet som ett långvarigt lån, så är det en stor kostnadsskillnad. Har man lånat pengar på kreditkort är detta i sig självt en anledning till att refinansiera kreditkort och smålån. Smålån är också praktiskt om ekonomin är dålig och något i hemmet eller TVn går sönder. Om du väljer att använda dig utav ett smålån varje gång du får syn på något nytt du vill ha, så kan det snabbt bli dyrt. Då är det på tiden att refinansiera kreditkort och smålån med ett billigare lån.

Samla lån med ett privatlån

Man kan exempelvis refinansiera kreditkort och smålån med hjälp av ett billigare privatlån. Det är möjligt att få privatlånet till en så låg ränta som under 3% via en låneförmedlare, Lendo eller AXO Finans exempelvis. Detta under förutsättning att du har en stabil, bra intäkt och inte massa mindre krediter sedan tidigare.

Jämför man en ränta på 3% jämfört med räntorna på smslån eller kreditkort så är det helt klart en skillnad i kostnad för dig som låntagare. Det spelar heller ingen roll om du har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare, du kan låna pengar utan säkerhet ändå.

Alla vill inte få den allra lägsta räntan som finns. Räntan på privatlån värderas individuellt i förhållande till din personliga ekonomi. Även om räntan blir högre än 3%, så sparar du in mycket pengar genom att använda ett privatlån istället för att låna genom kreditkort eller ha flera smålån som drar iväg kostnaderna månad efter månad.

Med ett privatlån kan du välja ett lånebelopp mellan 10000 kr till 600000 kr, beroende på hur stor intäkt du har. Återbetalningstiden, det som i sammanhanget benämns som löptid, är upp till 15 år. Du kan antingen välja att söka direkt hos någon av de långivare vi listar hos oss, eller så kan du använda dig utav en låneförmedlare. En låneförmedlare är oftast ett klokt alternativ, då tar de kostnadsfritt in olika förslag på låneupplägg som du själv kan ta ställning till.

Bolån har lägsta räntan

När man ska refinansiera kreditkort och smålån, finns det lösningar för att få ett rimligare alternativ. Ett privatlån får ner räntan en del, men om du kan få lånet med säkerhet genom ett bolån, så har du ännu större möjlighet att spara in ytterligare. Ett bolån kan ha en ränta om 2%, som är väsentligt lägre ränta än kreditkorten och smålånen.