Lenditum SE

Letar du efter ett lån? Då bör du jämföra ränta och andra villkor hos olika aktörer, och det är precis vad Lenditum hjälper dig med. Hos Lenditum kan du jämföra lån mellan massvis med olika aktörer, vilket gör att du slipper göra en separat ansökan för varje enskild aktör. På så sätt sparar du massvis med tid, men din kreditvärdighet påverkas även positivt eftersom det endast tas en enda kreditupplysning.

Men finns det flera fördelar? Vem får ansöka via ett låna via Lenditum? Vi går igenom allt detta och mer nedan!

lenditumLånebelopp: 1 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 2,95 – 29,95 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Innehåll

Hur mycket går att låna via Lenditum?

Som privatperson kan du låna allt mellan 1000 kr och 600.000 kronor med en återbetalningstid på 1-15 år. Detta är i överkant för vad som hittas i branschen, vilket visar att Lenditum är en seriös aktör.

Om du å andra sidan är intresserad av ett företagslån går det att låna ända upp till 40 miljoner kronor med en återbetalningstid på max 5 år.

Vad krävs för att ta ett lån hos Lenditum?

För att kunna ansöka om ett Lenditum lån måste du uppfylla följande krav:

  • Vara minst 18 år gammal – gärna äldre.
  • Folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
  • Årsinkomst på minst 120.000 kronor.
  • Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden – måste varit skuldfri de senaste 12 månaderna.
  • Ha tillgång till ett svenskt bankkonto.

Om du uppfyller dessa krav har du vad som krävs för att ansöka om ett lån. Det betyder dock inte att ansökan blir godkänd.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Snabb och enkel ansökan. Allt som allt kommer ansökan endast att ta några minuter, och av de flesta långivare får du svar omedelbart, oavsett dag på veckan.
  • Endast en kreditupplysning. I samband med en ansökan tas det en enda kreditupplysning på dig. På så sätt undviker du att din kreditvärdighet påverkas negativt av flera olika kreditupplysningar.
  • Kostnadsfritt och ej bindande. Det är helt och hållet gratis att använda Lenditum, och du är inte bunden att ta ett lån bara för att du genomför en ansökan.

Nackdelar

  • De använder UC. Tyvärr använder de Upplysningscentralen för sin kreditupplysning. Detta påverkar din kreditvärdighet när du exempelvis ska ta ett bostadslån. Det hade varit bättre om de hade använt Bisnode eller någon annan aktör för att genomföra sin kreditupplysning.

Vanliga frågor och svar

Lenditum logga in – är det möjligt på hemsidan?

Ja, det är möjligt att logga in hos Lenditum direkt på hemsidan. Längst upp till höger hittar du en knapp som heter “logga in”. Här får du signera din inloggning med hjälp av BankID, och kan sedan se status på din ansökan, med mera. Med tanke på att de använder BankID som verifieringsmetod kan du lita på att säkerheten är hög.

Går det att ta Lenditum företagslån?

Lenditum förmedlar både privatlån och företagslån. För att ta ett företagslån klickar du helt enkelt på knappen “Företagslån” i menyn.

Hur kontaktar man Lenditum AB?

Om du vill kontakta företaget besöker du helt enkelt deras hemsida. Här finns ett flertal olika kontaktalternativ att välja mellan. Men om du vill skicka ett mail direkt kan du göra det till [email protected].

Kostar det något att ansöka via tjänsten?

Nej, det är helt och hållet kostnadsfritt för dig att ansöka via tjänsten. Du är heller inte bunden att ta ett lån bara för att du genomför en ansökan. Om du väl väljer att ta ett lån betalar banken eller långivaren en avgift till Lenditum. Därmed är tjänsten gratis för dig oavsett om du tar ett lån eller inte.