Jämför låneförmedlare

Hur gör du när du ansöker om ett lån? Kollar du upp 20 olika långivare och jämför deras villkor? Eller genomför du en ansökan hos flera olika aktörer, för att på så sätt kunna spela dem mot varandra? Om du svarade ja på ovanstående frågor har jag bra nyheter. Det finns ett bättre sätt. Med hjälp av en låneförmedlare kan du förenkla processen rejält, vilket gör att du kan luta dig tillbaka och fokusera på annat.

Låter det intressant? Häng med för att hitta den bästa låneförmedlaren för dig!

lendo

Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 4,70 – 33,75 %

Direkt utbetalning till: Nordea, Handelsbanken, SEB

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Läs mer om Lendo

Klara Lån

Lånebelopp: 5 000 – 150 000 kr
Återbetalningstid: 1 – 8 år
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 29,40 %

 

LÅNA NU ➜

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 % nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 %. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Läs mer om Klara Lån

freedom finance

Lånebelopp: 5 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 20 år
Åldersgräns: 20 år
Effektiv ränta: 4,95 – 29,40 %

 

Direkt utbetalning till: Nordea, Handelsbanken, SEB, Nordea

LÅNA NU ➜

Exempel: För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr.

Läs mer om Freedom Finance

lenditumLånebelopp: 1 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 2,95 – 29,95 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Läs mer om Lenditum

Innehåll

Vad är en låneförmedlare?

låneförmedlareEn låneförmedlare är helt enkelt en tjänst där du får möjlighet att jämföra lån. Hur processen ser ut kan skilja sig en aning mellan olika aktörer, men det vanligaste sättet är att du helt enkelt genomför en enda ansökan, men trots detta får svar från 20, 30 eller till och med 50 olika långivare.

Det finns massvis med olika låneförmedlare på den svenska marknaden, varav majoriteten av dem hittas online. Men vilken låneförmedlare är bäst?

Vad krävs för att få en lån hos en låneförmedlare?

Vad som krävs för att få ett lån via en låneförmedlare kan skilja sig rejält beroende på ett flertal olika faktorer, t.ex:

 • Hur mycket du vill låna.
 • Vilken typ av lån det har att göra med.
 • Ekonomiskt klimat.

Men det finns vissa vanliga gemensamma nämnare, exempelvis följande:

 • Du måste vara minst 18 år gammal. Vissa aktörer kräver dock att du är så mycket som 20 år.
 • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden. Det finns få aktörer som godtar att du har en aktiv skuld hos Kronofogden, men många ger dig möjlighet att låna om du har en eller flera betalningsanmärkningar.
 • Du måste ha någon typ av inkomst. Hur hög inkomst du behöver ha variera drastiskt, men 10.000 eller 12.000 kronor per månad är vanligt.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha varit det under en viss tid. Många kräver att du har varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader, medan andra kräver ända upp till 36 månader.
 • Du måste ha BankID och ett svenskt bankkonto. Många kräver att du har ett BankID för att kunna genomföra en ansökan. Du måste även ha ett svensk bankkonto för att kunna ta emot utbetalningen.

Jämför låneförmedlare i Sverige – går det?

Ja, det går att jämföra låneförmedlare, precis som att det går att jämföra lån. På så sätt ökar du sannolikheten för att du får ett så bra lån som möjligt.

Vi rekommenderar att du besöker ett flertal olika låneförmedlare och läser igenom deras villkor, för att på så sätt kunna skapa dig en uppfattning om vilket alternativ som är bäst för dig. Läs även igenom svensk låneförmedling omdömen för att se vad andra kunder har att säga om tjänsten.

Bäst låneförmedlare med flest banker

Den låneförmedlare som erbjuder flest banker är nödvändigtvis inte den som är bäst. Men företag som Advisa och Sambla erbjuder upp till 40 enskilda långivare, medan Zmarta samarbetar med 35 stycken långivare.

Ju fler långivare en låneförmedlare samarbetar med, desto större är dock sannolikheten att du får möjlighet att hitta ett lån som passar för dig.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Endast en enda kreditupplysning. En av de största fördelarna med låneförmedlare är det faktum att det endast tas en enda kreditupplysning. Detta innebär att din kreditvärdighet inte påverkas i lika stor negativ riktning som om det hade tagits 3, 5 eller 10 enskilda kreditupplysningar.
 • Ofta bättre ränta och avgifter. Du kommer i många fall kunna få bättre ränta och lägre avgifter om du väljer en låneförmedlaren. Anledningen till detta är att långivarna får konkurrera med varandra, vilket vanligtvis leder till bättre förmåner för dig som kund.
 • Går snabbare. Det går betydligt snabbare att jämföra lån med hjälp av en låneförmedlare, i jämförelse med den tid det hade tagit dig att manuella genomföra dessa ansökningar.

Nackdelar

 • Finns endast för privatlån. Det finns tyvärr inga låneförmedlare för bolån. Du kommer endast att kunna ansöka om privatlån i olika storlekar. Här finns det möjlighet att låna allt mellan 5000 och upp till många hundra tusentals kronor.
 • Det är inte säkert att de inkluderar de “bästa” långivarna. Med tanke på att låneförmedlarna endast samarbetar med ett urval av de långivare som finns i Sverige, är det inte säkert att du får ett låneförslag från de “bästa” långivarna i landet. Därmed finns det en risk för du får betala mer i jämförelse med om du hade valt att ansöka hos enskilda banker på egen hand.

Vanliga frågor och svar

Låneförmedlare utan UC – finns det?

Ja, det finns ett flertal låneförmedlarna som inte samarbetar med Upplysningscentralen (UC) för att genomföra sina kreditupplysningar. I dessa fall kommer de dock att samarbeta med något annat företag som genomför dessa upplysningar, t.ex. Bisnode eller Creditsafe.

SMS lån förmedlare – finns det?

Det finns många låneförmedlare som förmedlar lån i likhet med traditionella SMS-lån. Nuförtiden kallas de dock endast för smålån, och i många fall är det inga SMS med i bilden överhuvudtaget.

Vilken är Sveriges bästa låneförmedlare?

Ett alternativ som Lendo är populär och känd för att erbjuda bra villkor för sina kunder. Vi rekommenderar dock att du besöker ett flertal olika aktörer för att hitta det alternativ som du tror passar bäst för dig.

Du kan även läsa igenom olika recensioner och ta del av information från forum.

Finns det låneförmedlare med betalningsanmärkning?

Absolut. Många låneförmedlare samarbetar med långivare som är villiga att erbjuda lån, trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Det är dock få som erbjuder lån om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.