Viaconto lån

Viaconto Sweden AB erbjuder snabblån mellan 1 000 och 20 000 kronor till privatpersoner i Sverige. Företaget har fokuserat på mycket på siffran tre, och erbjuder därmed en återbetalningstid på mellan 3 – 28 månader.

Tjänsten är smidig och använda, och lämpar sig väl när du är intresserad av ett snabbt lån av mindre art, och där betalningstiden är relativt kort.

viaconto

Lånebelopp: 1 000 – 20 000 kr
Löptid: 3 – 28 mån
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 520,9 – 10929,6 %

LÅNA NU ➜

Exempel: Om du lånar 8 500 kr med en återbetalningstid på 17 månader, tillämpas en nominell obunden årsränta på 43,5%. Den effektiva räntan du kommer att betala är 263,43%. Den totala summan du kommer att betala efter 17 månader och 17 betalningstillfällen är 16 971 kr.

Innehåll

Vem får låna pengar hos Viaconto?

Alla privatpersoner är välkomna att ansöka om ett lån hos Viaconto, men det krävs att du uppfyller en del grundkrav om du vill ha möjlighet att bli godkänd:

 • Vara myndig. För det första måste du vara minst 18 år gammal.
 • Konto hos svensk bank. Du måste ha ett giltigt konto hos en svensk bank, annars kommer de inte att kunna betala ut pengarna till dig.
 • Mobiltelefon med BankID. Du måste använda ett BankID för att verifiera din identitet i samband med ansökan och utbetalning av ditt lån.
 • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år. Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år i samband med din ansökan.
 • Deklarerad inkomst. Hur mycket du måste ha i deklarerad inkomst kan variera beroende på dina individuella förutsättningar, men du måste åtminstone ha någon typ av deklarerad inkomst i Sverige.

Kom ihåg att ovanstående endast är de grundkrav som krävs för att du ska bli godkänd för ett lån via Viaconto. Det kan finnas ytterligare krav som gäller beroende på din individuella situation, därmed rekommenderas det att du hör av dig till företaget för att diskutera vad som gäller för dig.

Fördelar och nackdelar med lån hos Viaconto

Fördelar

 • Det tas ingen kreditupplysning via Upplysningscentralen. Viaconto använder inte UC som kreditupplysning, vilket gör att din kreditvärdighet hos den här tjänsten inte kommer att påverkas.
 • Det är okej med betalningsanmärkningar. Du kan ansöka om ett låna hos Viaconto trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar.
 • Låga grundkrav. De krav som ställs för att du ska kunna ta ett lån är lägre än hos många andra aktörer.
 • Möjlighet till snabb utbetalning. Tack vare Viacontos smidiga system går det väldigt fort för dig att få ut pengarna till ditt konto.

Nackdelar

 • Det tillkommer avgifter. Tyvärr tillkommer det tråkiga avgifter om du väljer att ta ett låna hos Viaconto.
 • Räntan är högre än hos andra alternativ. Det här är ett snabblån och har tyvärr högre ränta än hos traditionella blanco- eller privatlån. Detta är något du måste vara beredd på om du väljer en Viaconto kredit.

Viaconto kontaktuppgifter

Du får självklart möjlighet att kontakta Viaconto om du har frågor eller funderingar. Om du vill ringa kan du ringa till Viaconto telefonservice: 075 75 75 023. Men det går även alldeles utmärkt att skicka ett mejl till: [email protected] om du hellre föredrar den typen av kommunikation.

Vanliga frågor och svar

Viaconto omdöme – är det bra eller dåligt?

Viaconto har ett ganska bra samlat omdöme på marknaden, även om det självklart finns vissa personer som är missnöjda med tjänsten. Men så är det med alla tjänster. Vi rekommenderar dock att du besöker Viacontos hemsida, läser recensioner och mer för att på så sätt kunna skapa dig en samlad bild över vad har att erbjuda.

Viaconto inkasso – hur fungerar det?

Om du inte kan eller vill betala ditt lån kommer din skuld att skickas till ett inkassobolag som tar över indrivningen av skulden. Om du trots detta inte kan eller vill betala till lån, kommer skulden slutligen att skickas vidare till den statliga myndigheten Kronofogden.

Viaconto logga in – går det?

Ja, om du har ett konto hos Viaconto kan du logga in på deras hemsida. Här kan du logga in med användarnamn och lösenord, men även med hjälp av den innovativa metoden BankID.

När du är inloggad kan du se status på din låneansökan, men även aktuell skuld.

Viaconto öppettider – när har de öppet?

Viaconto har öppet mellan 8.30 och 17.00 på vardagar och mellan 10.00 och 16.00 på lördagar. Söndagar har de stängt. Det går självklart utmärkt att skicka ett mejl utanför dessa arbetstider, men du kan inte förvänta dig att få ett svar innan de är tillbaka på arbetstid.

Viaconto uttag – hur lång tid tar det att få pengarna?

Hur lång tid det tar att få ut pengarna har att göra med om det finns några frågor angående din ansökan, eller om allting redan är klart. Om din ansökan godkänns och att det inte finns några funderingar från deras sida, kommer du att se pengarna på kontot samma dag. Därmed är detta en av de snabbaste tjänsterna som existerar på marknaden, och lämpar sig väl för dig som har behov av att snabbt få ut pengarna till ditt konto.