Ponture företagslån

Ponture är en tjänst som erbjuder unika företagslån. Faktum är att de inte endast erbjuder sina egna typer av lån, de hjälper dig till och med att jämföra lån från över 20 olika banker och långivare som erbjuder finansiering för företag.

Om du vill ta del av Pontures egna lån är det mellan 10 000 och 250 000 kr som gäller. Men med hjälp av deras samarbetspartners kan du låna allt mellan 100 000 och 10 miljoner kronor. Det är helt och hållet upp till dig vilket av dessa alternativ du väljer, vilket självklart även gäller för belopp och återbetalningstid.

ponture företagslånLånebelopp: 10 000 – 250 000 kr
Återbetalningstid: 1 mån – 5 år
Åldersgräns: 
20 år
Effektiv ränta: 0,8 – 1,25 %

 

LÅNA NU ➜

Vi tycker att små företag förtjänar bättre. Därför har vi tagit fram ett företagslån med upp till 50% lägre ränta och 12 månader amorteringsfrihet som är garanterat av EU.

Innehåll

Vem som får låna hos Ponture AB?

För att kunna ansöka om Pontures egna lån måste du ha ett registrerat företag, vilket även stämmer för de lån som de jämför. I samband med din ansökan får du bland annat fylla i vad du lånar till, t.ex. om det är för att köpa fastighet, utveckla verksamheten eller något annat.

Nedan är några av de aktörer som Ponture samarbetar med:

 • Svea
 • Froda
 • Qred
 • Avida
 • Nordiska

Hur mycket du kan lån hos Ponture?

Hos Ponture kan du låna allt mellan 10.000 och 250.000 kronor, men bara om du vill ta del av deras egna lån. Lånet kallas för Inclusive företagslån och är backat av Europeiska investeringsfonden.

Om du å andra sidan endast vill använda Ponture för deras jämförelsetjänst kan du istället ansöka om allt mellan 100.000 och 10 miljoner kronor. Här samarbetar de med över 20 olika aktörer, vilket gör att du i bästa fall kan få över 20 olika låneerbjudanden.

Hur länge har man på sig att betala tillbaka pengarna?

Om du väljer att ta del av Pontures egna lån kan du välja på en återbetalningstid mellan 1-60 månader. Deras samarbetspartners erbjuder dock endast återbetalningsperioder mellan 3-60 månader.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Amorteringsfritt i 12 månader. Om du väljer Pontures egna lån har du möjlighet att välja att inte amortera under de första 12 månaderna.
 • Lägre krav än andra alternativ. Även om kraven är ganska höga är de lägre än hos många andra aktörer.
 • Jämför lån upp från över 20 aktörer. Om du väljer Pontures jämförelsetjänst kan du få förslag från upp till 20 olika långivare och banker.
 • Endast en kreditupplysning. Det tas endast en enda kreditupplysning i samband med din ansökan, trots att du får många låneförslag.
 • Låna upp till 10 miljoner. Du får möjlighet att låna upp till 10 miljoner kronor med hjälp av deras samarbetspartners.

Nackdelar

 • Om du väljer Pontures lån kan du för närvarande endast låna upp till 250 000 kronor.

Ponture AB kontakt

Om du vill komma i kontakt med Ponture finns det ett flertal vägar som du kan gå. Du kan antingen besöka deras hemsida och skriva i livechatten som hittas längst ner till höger, eller så kan du skicka ett mejl till: [email protected], alternativt ringa till 010 129 29 20.

Vilket av dessa alternativ som du väljer är helt och hållet upp till dig att avgöra, och hur eller hur kommer du att få prata med en professionell representant från företaget.

Vanliga frågor och svar

Går det att låna som privatperson?

Nej, Ponture erbjuder för närvarande inga lån till privatpersoner. Du måste istället ha ett registrerat företag för att kunna låna pengar genom deras tjänster.

Ponture omdöme – är det bra eller dåligt?

Ponture har inte existerat särskilt länge i jämförelse med många av deras konkurrenter,  men har trots detta fått utmärkta betyg. Visst, alla kunder kanske inte är nöjda, men så är det väl överallt.

Ponture logga in – går det?

Hos Ponture kan du logga in för att se din ansökan eller lån. För att göra detta klickar du på den gröna knappen “logga in” högst upp till höger. Här får du sedan fylla i ditt personnummer och signera ansökan med hjälp av BankID.

Vem passar för?

Ponture passar för alla företag som har behov av pengar. De erbjuder olika typer av lån för olika typer av syften, vilket gör att de kommer att tilltala den breda massan.