Lumify lån

Lumify erbjuder snabba och akutlån mellan 2000 och 70.000 kronor. Faktum är att lånet mer fungerar som ett kreditkort och klassas som en kontokredit, snarare än ett renodlat lån.

Här blir du beviljad en kredit som du sedan kan göra uttag från. Fördelen med detta är att du endast betalar kredit på det utrymme som du faktiskt utnyttjar. Detta är en av de stora fördelarna med den här typen av arrangemang, i jämförelse med det traditionella lånet. Lumify är även synonymt med snabba utbetalningar, även på helger och nätter.

Låt oss titta lite närmare på vem som får ta en kredit hos Lumify, vad som krävs och vad du kan förvänta dig.

lumifyLånebelopp: 2 000 – 70 000 kr
Återbetalningstid: 30 dagar – 1 år
Åldersgräns: 18 år
Effektiv ränta: 186,81 %

 

LÅNA NU ➜

Exempel: En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 876 kr, 1 543 kr, 1 507 kr, 1 470 kr, 1 433 kr, 1 397 kr, 1 360 kr, 1 324 kr, 1 287 kr samt 1 250 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 186,81 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 447 kr.

Innehåll

Vem som får låna via Lumify se?

Det finns en hel del grundkrav som du måste uppfylla för att kunna få ett lån hos Lumify:

  • Minst 18 år gammal. Du måste enligt lag vara myndig för att kunna ansöka om lån och krediter i Sverige, och har detta som minimumskrav. Många kreditgivare kräver att deras kunder är minst 20 år gamla, men Lumify har istället valt att endast kräva den ålder som krävs enligt lag.
  • Svenskt personnummer, mobiltelefoner och bankkonto. För att kunna ansöka och få en smarta lånet utbetald krävs det först och främst att du är folkbokförd i Sverige och har ett svenskt personnummer. Detta räcker dock inte. Du måste även ha ett svenskt mobiltelefonnummer och bankkonto. Annars kommer det inte att betalas ut några pengar till dig.
  • Genomgå en sedvanlig kreditupplysning. Det kommer även att tas en kreditupplysning på dig i samband med din ansökan. Här kollar de om du har betalningsanmärkningar och andra skulder, och kommer att ha en inverkan för huruvida du får ta en kontokredit eller inte.

Luma Finans AB är dock relativt flexibla, och du är välkommen att genomföra en ansökan, även om du inte tror att den kommer att bli beviljad. Faktum är att deras krav i många fall är betydligt lägre än hos många av deras konkurrenter, inte minst de som erbjuder renodlade lån.

Hur mycket som går att låna hos Lumify kredit?

Det är möjligt att få en kredit på allt mellan 2 000 och 70 000 kr. Men bara för att du har en kredit på 70.000 kronor betyder det inte att du nödvändigtvis lånar så mycket. Hos Lumify kan du istället göra uttag från din kredit, vilket betyder att du endast betalar ränta på det utrymme som du faktiskt använder.

Därmed kan du låna 10.000 kronor, trots att du har en kontokredit på 70.000 kronor.

Lumify utbetalning

En av de största fördelarna med Lumify är att de erbjuder direkt utbetalning. Detta betyder att du kan få in pengarna på kontot omedelbart. Detta gäller dygnet runt, alla dagar i veckan. Därmed slipper du vänta flera bankdagar på att pengarna ska komma till ditt konto.

Går det att låna med en eller flera betalningsanmärkningar?

Nej, Lumify erbjuder inte lån om du har en betalningsanmärkning. Om det skulle vara så att du har en betalningsanmärkning måste du vänta tills den är avbetald och borta från registret.

Anledningen till att det inte går att låna med en betalningsanmärkning är att Lumify bedömer att risken är för stor.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Låna mellan 2000 och 70.000 kronor. Lumify har ett flexibelt spann på sina krediter. Du kan låna allt mellan 2 000 och 70.000 kronor med hjälp av deras flexibla kontokrediter.
  • Möjlighet till direktutbetalning. Direktutbetalning är en av Lumfiys allra största fördelar. Här får du möjlighet att få ut pengarna omgående, oavsett tid på dygnet eller dag på veckan.
  • Lån utan UC. Lumify använder inte Upplysningscentralen när de gör sina kreditupplysningar, de använder istället Creditsafe. Därmed kommer inte din kreditvärdighet att påverkas hos Upplysningscentralen.
  • Smidig ansökningsprocess. Även en väldigt smidig ansökningsprocess tack vare moderna metoder. Därmed tar processen endast några få minuter i sin helhet.

Nackdelar

  • Hög ränta. Den största nackdelen med Lumify är att deras ränta är hög. Detta är dock något som är förväntat med tanke på tjänstens flexibilitet, direktutbetalning och andra faktorer.
  • Går ej låna med betalningsanmärkning. Just nu kommer du inte att kunna använda den här tjänsten om du har en betalningsanmärkning. I sådana fall måste du vänta tills det att betalningsanmärkningen är borta, alternativt vända dig till något annat företag.

Lumify kontakt

Lumify är baserat i Stockholm – närmare bestämt Hammarby Allé 93. Du kan alltid skicka ett mejl till: [email protected], men du kan även ringa till 020 11 77 90 mellan 09.00-17.00 måndag till fredag. Företaget har stängt under helgen. Mer information hittar du på Lumifys hemsida.

Vanliga frågor och svar

Lumify omdöme – är det bra eller dåligt?

Lumify har likt de flesta andra liknande tjänster ett ganska blandat omdöme. Företaget är bland annat uppskattat för sina snabba utbetalningar, medan den höga räntan är något som många kunder klagar på. Som vanligt är det viktigt att ta dessa recensioner med en nypa salt, och det är bättre att du istället skapar dig en egen uppfattning genom att besöka hemsidan.

Lumify logga in med bankid – är det möjligt?

Ja, när du har skapat ett konto hos Lumify är det möjligt att logga in. Här kan du t.ex. se din kontokredit, tillsammans med en hel del annan information.

Lumify UC – tas det någon kreditupplysning?

Ja, det tas en kreditupplysning i samband med din ansökan – dock ingen UC. Lumify använder istället via Creditsafe när de gör en kreditupplysning. Detta gör att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas.

Är Lumify sms lån?

Lumify är inte ett SMS-lån, utan är istället en kontokredit där du snabbt och enkelt kan göra uttag från din beviljade kredit.