Freedom Finance SE

Om du vill jämföra lån, Freedom Finance är en låneförmedlare med över 20 års erfarenhet i branschen. De har förfinat sin tjänst över tid, och erbjuder idag en av de mest seriösa tjänsterna som hittas på den svenska lånemarknaden.

Här får du ta del av en enkel och smidig ansökningsprocess som i de flesta fall resulterar i ett eller fler låneförslag från någon av deras samarbetspartners. Totalt sett kan du få upp till 35 förslag.

Här kan du låna mellan 5000 och 600.000 kronor med en återbetalningstid på upp till 20 år. Endast en enda UC per ansökan! Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas lika mycket som vid enskilda ansökningar hos de olika låneförmedlarna.

Innehåll

Vem får lån hos Freedom Finance?

För att kunna ansöka om ett lån genom Freedom Finance krävs det att du uppfyller ett flertal grundkrav, varav nedanstående är de viktigaste:

 • Minst 18 år gammal. Enligt svensk lag måste du vara minst 18 år gammal för att kunna ta ett lån, och det är även denna gräns som Freedom Finance har valt för sin tjänst.
 • Minsta inkomst på 100.000 kronor per år. Du måste minst ha en deklarerad inkomst på 100 000 kr för att kunna ansöka om ett lån hos Freedom Finance. Om du har lägre än så kommer du tyvärr inte att bli beviljad.
 • Inga nuvarande skulder hos Kronofogden. Du kommer inte att få ett lån via Freedom finance om du har obetalda skulder hos Kronofogden.
 • Folkbokförd och fast bostad i Sverige. Du måste vara folkbokförd i Sverige, ha ett svenskt personnummer och bankkonto för att kunna få pengarna utbetalda till ditt konto.

Hur många låneförslag som du kommer få är omöjligt att säga. Detta baseras på dina individuella förutsättningar, t.ex. hur hög lön du har, om du har andra lån, tillsammans med en rad andra faktorer.

Hur man tar ett Freedom Finance lån?

För att ta ett lån genom Freedom Finance måste du följa nedanstående punkter:

 1. Besök deras hemsida.
 2. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid.
 3. Fyll i dina personuppgifter, boupptifter, anställning och syfte.
 4. Signera ansökan.
 5. Välj det låneerbjudande som är mest attraktivt för dig.

Du kan sedan logga in på hemsidan för att se din ansökan eller beviljade lån.

Freedom Finance betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning är du välkommen att ansöka om ett lån via Freedom Finance. Du kommer inte att få ett automatiskt avslag för detta. Det är dock inte säkert att någon av deras samarbetspartners är villiga att erbjuda ett lån om du har en nuvarande betalningsanmärkning.

Ju fler betalningsanmärkningar du har, desto lägre är chansen att du får ett låneerbjudande från någon av deras samarbetspartners.

Fördelar och nackdelar med Freedom Finance privatlån

Fördelar

 • Samarbetar endast med seriösa banker och kreditgivare. Freedom Finance samarbetar endast med väldigt seriösa aktörer, t.ex. Norwegian Bank, SEB, Santander, med flera. Därmed kan du vara säker på att lånet är pålitligt och att räntan är rimlig.
 • Enkel ansökningsprocess. Med några få steg är du igång med din ansökan direkt på deras hemsida. Här använder du självklart BankID för att verifiera din identitet, vilket gör att hela processen blir väldigt snabb och smidig.
 • Relativt låga krav. Vissa aktörer har betydligt högre krav för att få smarta lån i jämförelse med Freedom Finance. Detta är extra bra med tanke på att de endast samarbetar med aktörer som erbjuder relativt låga räntor, snarare än högkostnadskrediter.
 • Personlig service. Du får personlig service under varje steg om du behöver det. Deras kundtjänst är väldigt tillmötesgående och är angelägen om att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Nackdelar

 • Går inte att låna med skulder hos Kronofogden. Just nu går det inte att låna om du har en aktiv skuld hos Kronofogden. Om du har en skuld hos dem måste du först betala av den helt enkelt.
 • Går endast att låna som privatperson. Freedom Finance vänder sig endast mot privatpersoner, vilket betyder att du inte kan ta ett lån till ditt aktiebolag, enskilda firma eller annan typ av företagsform.

Freedom Finance Kreditservice AB kontakt

Om du vill komma i kontakt med Freedom Finance har du ett flertal olika alternativ att välja mellan. Freedom Finance telefonkontakt är möjlig om du ringer till 0431 – 47 47 00, men du kan även skicka ett mejl till: [email protected] om du hellre vill det.

Det går även att skicka ett fysiskt brev till deras postadress om du vill sätta penna mot papper.

Vanliga frågor och svar

Freedom Finance logga in – är det möjligt?

Ja, du kan logga in på mina sidor genom att klicka på “logga in” högst upp till höger på deras hemsida. Här kan du se nuvarande ansökningar, beviljade lån och mer. Du använder BankID för att verifiera din identitet, vilket bidrar med ett starkt skydd och är även smidigt att använda.

Freedom Finance banker – vilka samarbetar dem med?

Att låna pengar Freedom Finance innebär att du får låneförslag från upp till 35 stycken olika långivare. Freedom Finance samarbetar endast med respekterade aktörer, såsom Norwegian Bank, IKANO Banken, SEB, Wasa Kredit, med flera.

Freedom Finance bolån – finns det?

Det är möjligt att använda Freedom Finance för att köpa en bostad, men de erbjuder inga renodlade bostadslån. Detta är istället privatlån eller blancolån, även om det är möjligt att köpa en sommarstuga, bostadsrätt eller liknande.

Den högsta möjliga summan är dock 600 000 kr.

Lendo eller Freedom Finance – vad är skillnaden?

Lendo och Freedom Finance erbjuder liknande tjänster, men det finns en hel del saker som skiljer dem. Lendo har t.ex. en lägre gräns på 10.000 kronor medan Freedom Finance har 5000 kronor som lägsta gräns. De samarbetar även inte riktigt med samma låneförmedlare, samt att ansökningsprocessen ser aningen annorlunda ut.

Båda aktörerna är dock pålitliga, därmed är det upp till dig att bestämma vilken av dessa aktörer som passar dina behov bäst.