Advisa recension

Är du på jakt efter ett lån? Har du kollat igenom vilka aktörer som finns men har svårt att bestämma dig för vilken tjänst som passar bäst för dig? Vi förstår. Här tar vi en närmare titt på vad Advisa lån har att erbjuda, vilket gör att du kan skapa dig en bild om huruvida den här tjänsten är till för dig eller inte.

Advisa omdöme är utmärkt av tidigare kunder, vilket visar att många uppskattar lån hos Advisa. De långivare samarbetar Advisa är även pålitliga och seriösa. Advisa omstartslån är faktiskt bland de mest populära på hela marknaden.

Låter det intressant? Häng med!

Innehåll

Vad är Advisa privatlån?

Advisa är en låneförmedlare som har över 10 års erfarenhet inom branschen. Företaget öppnade upp dörrarna 2011, och har sedan dess hjälpt massvis med människor att hitta de lån som de letar efter. Här kan du jämföra lån från en stor skara aktörer, och du kan till och med lägga om befintliga lån, vilket gör att du kan få bättre ränta.

Här får du låneförslag från upp till 36 olika aktörer, trots att det endast tas en enda kreditupplysning. Därmed kan detta vara ett bra alternativ för dig som vill se vad som finns på marknaden, utan att behöva sänka din kreditvärdighet genom att det tas massvis med olika kreditupplysningar på dig.

Vem får låna pengar Advisa?

För att kunna ta del av Advisas tjänster krävs det att du uppfyller vissa krav. Kom även ihåg att du inte lånar pengar genom Advisa, de förmedlar endast tjänsten till ett annat kreditbolag. Men för att kunna få ett lån krävs det att du uppfyller vissa grundkrav:

  • Du är minst 18 år gammal. Om du är under 18 år gammal är det omöjligt för dig att bli beviljad ett lån. De förmedlar endast lån till myndiga personer.
  • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden. Det är okej att låna med en betalningsanmärkning, men du får inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Du måste ha minst 10 000 kronor i inkomst per månad. De specificerar inte vilken typ av inkomst du behöver ha. Därmed kommer en pension att räknas som inkomst, vilket även gäller för inkomst av näringsverksamhet och vanlig lön.

Hur mycket går det att låna hos Advisa?

Hos Advisa kan du få erbjudanden för lån mellan 5000 och 600.000 kronor. Hur mycket som du har möjlighet att låna varierar, och baseras på ett flertal olika faktorer. Den största faktorn är din inkomst. Om du har en låg inkomst kommer storleken på lånet att sjunka, och en hög inkomst får en motsatt effekt. Din ålder kan även ha ett finger med i spelet, vilket även stämmer för eventuella betalningsanmärkningar och ett flertal andra faktorer.

Hur som helst är det inte möjligt att låna mer än 600 000 kr, och det är heller inte möjligt att låna mindre belopp än 5000 kronor.

Hur lång återbetalningstid är det möjligt att få?

Återbetalningstiden varierar beroende på aktör och lånets storlek. Allt mellan 1-20 år är möjligt. Det går för närvarande inte att ansöka om lån utanför dessa ramar, men vissa aktörer tillåter att du betalar tillbaka lånet snabbare än 1 år om du har möjlighet till det. Var dock uppmärksam på att det i vissa fall kan tillkomma extra avgifter om du betalar tillbaka lånet innan låneperioden tar slut.

Hur mycket kostar det – Advisa ränta?

Det är kostnadsfritt att ansöka om ett lån via Advisa. Du som kund betalar ingenting, det är istället långivaren som betalar en avgift till Advisa om du väljer att ta ett lån via deras tjänst. Ingen uppläggningsavgift tillkommer heller. Det kan hända att du måste betala uppläggningsavgift hos kreditgivaren, men i sådana fall hittar du information om detta i låneförslaget. Du kommer dock att behöva betala ränta på det lån du tar.

Hur hög räntan är varierar beroende på ett flertal olika faktorer. Alla räntor är rörliga, och kommer att påverkas av saker som din inkomst, ålder och om du har en betalningsanmärkning eller inte. Samma sak gäller även för storleken på lånet.

Advisa kreditupplysning hos UC – är det möjligt att låna utan?

Nej, det går inte att låna hos Advisa utan att det tas någon kreditupplysning på dig. Den stora fördelen med den här tjänsten är dock att det endast tas en enda kreditupplysning, trots att du har möjlighet att få ett erbjudande från upp till 36 olika aktörer. De använder Upplysningscentralen (UC) som samarbetspartner.

Godtar Advisa betalningsanmärkning?

Ja, Advisa accepterar att du har en betalningsanmärkning. Detta kan dock påverka vilken ränta du kan förvänta dig, vilket även stämmer för hur mycket du har möjlighet att låna. Det är heller inte säkert att du blir beviljad några lån om du har en betalningsanmärkning. Att ha en skuld hos Kronofogden är även något som kommer att göra det omöjligt för dig att få ett lån.

Advisa kontaktinformation

Om du är intresserad av att komma i kontakt med företaget är så möjligt.

Advisa telefonnummer är 0770 – 17 50 50, och lån Advisa öppettider varierar mellan veckans olika dagar. Kom ihåg att du kan använda Advisa logga in-funktioner för att kontrollera din ansökan och saldo.

Vanliga frågor och svar

Advisa försäkring – är det möjligt att ansöka om försäkring?

Du kan inte jämföra försäkringar med deras tjänst, men de erbjuder en trygghetsförsäkring som gör att du får ett skydd om du inte kan betala tillbaka lånet som du har tagit genom tjänsten. Här kan du välja att få mellan 1000 kr till 10.000 kronor per månad i 12 månader, varav pengarna är skattefria.

Advisa bolån – lämpar sig lånet för bostadslån?

Även om dessa lån inte lämpar sig för bostadslån är det möjligt att använda dem till det. Det finns dock tjänster som erbjuder bättre ränta för dessa syften, något du bör känna till.

Advisa samla lån och krediter – går det?

Ja, kan du samla lån och krediter. Du kan även använda Advisa billån, eller massvis med andra syften.

Advisa företagslån – är det möjligt för företagare att låna via tjänsten?

Advisa förmedlar inte företagslån, utan fokuserar istället helt och hållet på att förmedla lån till privatpersoner.

Advisa banker – hur lång tid tar det att få ut pengarna till bankkontot?

Pengarna kommer vanligtvis till kontot inom 3-5 bankdagar.