uScore

uScore är ingen långivare, men bidrar med något annat som är väldigt värdefullt. De ger dig möjligheten att se din kreditvärdighet. På så sätt kan du få reda på hur din kreditvärdighet ser ut just nu, vilket ger dig en insikt i huruvida du kan få lån eller inte.

Tjänsten är en del av de norska företaget Defero AS, men har även kontor i Stockholm i Sverige. Därmed kan du lita på att tjänsten är säker att använda.

uScoreFörstå ditt kreditscore gratis
Få kontroll på dina lån och krediter
En gratis fördelsklubb

 

REGISTRERA ➜

Innehåll

Erbjuder uScore lån?

Nej, uScore är ingen långivare, men ger dig erbjudanden från andra långivare, baserat på din kreditvärdighet. Här får du möjlighet att kontrollera din kreditvärdighet med hjälp av Creditsafe, samt får sedan olika typer av låneförslag baserat på dina individuella förutsättningar.

Du betalar ingenting för att använda tjänsten, det är istället långivaren som betalar uScore ifall du väljer att ta något av de lån som presenteras för dig.

Varför använda uScore.se?

Det finns många anledningar för varför det kan vara en bra idé att använda uScore.se. Här får du inte bara en möjlighet att kontrollera din kreditvärdighet, du kan även välja att låna pengar från några av de mest respekterade bolagen på marknaden.

Med hjälp av den information som du får i samband med din ansökan kan du sedan göra justeringar som höjer din kreditvärdighet, vilket ger dig bättre möjligheter på marknaden.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Tjänsten är gratis att använda. En av de allra största fördelarna är att tjänsten är helt gratis att använda. Det är gratis att se din kreditvärdighet, och du måste inte acceptera något av de erbjudanden som visas för dig.
  • Du får se din kreditvärdighet. Med hjälp av deras tjänst kan du i siffror se din kreditvärdighet, vilket ger dig en uppfattning om hur mycket lån du kan få, eventuell ränta, tillsammans med massvis med andra faktorer.
  • Samarbetar med seriösa aktörer. uScore samarbetar endast med seriösa aktörer, vilket gör att du inte kommer att stöta på några bedrägerier eller bluffar med hjälp av deras tjänst.
  • Lätt att använda. Tjänsten har smarta och moderna system som gör att den är enkel att använda. Detta gör att det går snabbt och smidigt att få reda på din kreditvärdighet.

Nackdelar

  • Kan vara svår för vissa användare. Användare som inte är bekväma med digitala tjänster kommer få det svårt att använda tjänsten.

Vanliga frågor och svar

uScore omdöme – är det bra eller dåligt?

uScore är en relativt ny tjänst, men har trots detta fått ett ganska bra samlat betyg. Många användare gillar det faktum att tjänsten är gratis att använda, samt att man inte är tvungen att acceptera något av de låneförslag som presenteras.

Att tjänsten är lätt att använda är även något som vissa användare nämner som positiva aspekter.

Varför ska man använda uScore?

Det kan finnas många olika anledningar till att använda uScore, t.ex. att man vill ta ett lån via en jämförelsetjänst. Men en av de största anledningarna till att använda den här tjänsten är att du helt gratis får reda på din kreditvärdighet. Därmed får du en bra uppfattning om hur situationen kommer att se ut för dig på marknaden.

Finns det några risker med tjänsten?

Det finns inga risker överhuvudtaget med att använda tjänsten. Det enda negativa som kan nämnas är att din kreditvärdighet kommer att påverkas en aning tack vare att det tas en kreditupplysning på dig i samband med din ansökan.

Kostar det något?

Det kostar inte en enda krona att använda den här tjänsten. Det är istället banken eller långivaren som betalar uScore om du väljer att ta något av de lån som presenteras för dig. Om du endast vill göra en kreditkoll kostar det inte ett enda öre.