Tryggkredit SE

Tryggkredit är ett företag som erbjuder kreditlösningar och har sedan 2011 förmedlat över 80.000 privatlån. Företaget växer i rasande takt och hanterar numera över 15.000 ansökningar per månad. Detta bevisar hur många människor som är intresserade att låna pengar från Tryggkredit. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och har sedan 2015 högsta kreditvärdighet från både UC och Bisnode.

Om du vill låna pengar från Tryggkredit kan du förvänta dig snabba och pålitliga lån. Företaget är nämligen medlem i SKEF (Svenska konsumentkreditföretagen EF), vilket garanterar hög nivå av säkerhet och pålitlighet. Utöver detta erbjuder företaget en skräddarsydd avbetalningsplan, vilket gör att du kan betala tillbaka ditt lån på ett sätt som passar för dig.

Innehåll

Låna upp till 50.000 kronor med Tryggkredit

Om du vill låna pengar från Tryggkredit erbjuder företaget lån mellan 10000 och 50.000 kronor med en återbetalningstid på 360 eller 720 dagar.

Du kan exempelvis använda Tryggkredit för att låna till något av följande:

 • Låna till bil, båt eller husvagn. Du kan låna pengar från Tryggkredit för att köpa en bil, båt eller husvagn, eller använda pengarna som en del av köpet. Med tanke på att det maximala lånebeloppet är 50.000 kan dock andra typer av lån passa bättre om du är på jakt av ett fordon av det dyrare slaget.
 • Låna till resa. Tryggkredit kan hjälpa dig att finansiera nästa resa. Att fä en kontokredit hos Tryggkredit lämpar sig extra bra vid resor med tanke på den snabba handläggningstiden och utbetalningen.
 • Låna för att samla lån och krediter. Om du har dyra lån och krediter kan du ansöka och se om du möjligtvis kan få en bättre ränta hos Tryggkredit. Med tanke på att räntan som erbjuds är hög är detta sällan ett bra alternativ, men kan i vissa fall vara förmånligt.
 • Låna till inredning av bostad. Om du behöver nya möbler till din bostad, eller om du kanske flyttar hemifrån kan du låna pengar till din inredning med hjälp av den här kreditgivaren. Lån hos Tryggkredit passar ypperligt för dessa tillfällen.
 • Låna för oförutsedda utgifter. Oförutsedda utgifter kan ställa till med problem i vardagen. Det här företaget hjälper dig genom att snabbt betala ut dina pengar och erbjuder rimliga villkor. Att låna pengar från Tryggkredit kan därmed vara en bra idé om du ofta stöter på oförutsedda utgifter.
 • Låna för annan konsumtion. Du kan även använda Tryggkredit för att låna till annan konsumtion. Du kan exempelvis använda lånet som säkerhet.
 • Låna till företag. Om du ska starta ett aktiebolag eller behöver startkapital i företaget kan du använda den här tjänsten för det ändamålet. Det minsta kravet för aktiekapital är numera 25.000 kronor, vilket gör att ett lån från Tryggkredit kan täcka hela insatsen.

Räntor och avgifter

Tryggkredit använder sig av en affärsmodell utan uppläggningsavgifter eller andra startkostnader. När du lånar pengar av företaget betalar du istället ränta på de pengar du lånar. Att låna pengar från Tryggkredit ska enligt företaget själva vara en transparent och tydlig upplevelse.

Räntan är rörlig och sätts efter individuella förutsättningar. Den rörliga räntan börjar på 22,5% och sträcker sig hela vägen upp till en effektiv ränta på 24,97%.

Här är ett exempel på ett lån på 30 000 kr som betalas tillbaka med 12 lika stora belopp under 12 månader och med en effektiv ränta på 24,97%:

 • Totalt lånebelopp 30.000 kronor.
 • Återbetalningstid 360 dagar med 12 betalningstillfällen, lika stort beloppet varje gång.
 • Effektiv ränta på 24,97%.

Den totala återbetalningen blir 33780 kronor, vilket blir 2815 kronor per månad i 12 månader.

Hur du ansöker om ett lån med Tryggkredit?

Om du vill lån hos Tryggkredit besöker du först deras hemsida. Längst upp till höger finns en liten grön cirkel med texten “låna”. När du klickar på cirkeln tas du vidare till deras lånsida. Här får du möjlighet att ta del av en hel del information om vad de erbjuder, och du kan även ansöka direkt i deras gränssnitt.

Här fyller du i önskat lånebelopp, personliga uppgifter, olika ekonomiska uppgifter som exempelvis inkomst och hur många barn som bor i hushållet, samt kompletterande uppgifter och skickar sedan in din ansökan. Du loggar in på din internetbank för att verifiera ansökan, och det är till denna bank pengarna skickas om ansökan blir godkänd.

Tryggkredit går nu igenom din ansökan och betalar vid en godkänd ansökan ut pengarna omedelbart till de flesta större banker, exempelvis Nordea och SEB. Företaget tar även en kreditupplysning med hjälp av Bisnode vid varje ansökan, därmed är detta inte ett snabblån utan UC.

Att låna pengar från Tryggkredit är en enkel process som även är väldigt säker tack vare stark webbsäkerhet och kryptering.

Fördelar och nackdelar

Att låna pengar från Tryggkredit kommer självklart med både fördelar och nackdelar. Se lista nedan med de viktigaste punkterna:

Fördelar

 • Medlem i SKEF (Svenska konsumentkreditföretagen EF)
 • Snabb ansökan och utbetalning
 • Gratis ansökan
 • Skräddarsydd betalningsplan
 • Inga dolda avgifter

Nackdelar

 • Högsta lånebelopp är 50.000 kronor
 • Korta längsta återbetalningstid

Villkor och regler om Tryggkredit

Tryggkredit lån

Tryggkredit får ge avslag på ansökningar utan att ange anledning. Företaget beviljar endast lån till personer som är folkbokförda i Sverige och som uppfyller alla de krav som kreditgivaren ställer vad gäller återbetalningsförmåga. Slutligen betalas lånet ut till ett konto som ägs av den person som ansöker om lånet.

Återbetalning

Låntagaren får varje månad en faktura med den återbetalning som ska göras. Löptiden är antingen 360 eller 720 dagar, och det är låntagaren som är ansvarig för att all återbetalning, räntor och andra avgifter betalas tillbaka i tid. Låntagaren kan när som helst betala tillbaka hela lånet. 

Tryggkredit ränta

Låntagaren kommer att betala ränta på sitt lån från och med utbetalningsdagen till och med förfallodagen för lånet. Detta kan även komma att gälla om låntagaren betalar tillbaka hela lånet innan löptiden är slut.

Dröjsmålsränta

Om låntagaren inte betalar fakturan i tid tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Utöver detta tillkommer en dröjsmålsränta med 3% per månad.

Ångerrätt

Genom att låna pengar från Tryggkredit kan du när som helst betalas tillbaka lånet i fullo innan förfallodatumet. Kreditgivaren har dock rätt att kräva in alla avtalade avgifter och upplupen ränta till och återbetalningsdagen.

Kontakta Tryggkredit

Om du tycker att det är något som är oklart när det gäller att fä ett lån hos Tryggkredit finns det flera olika sätt som du kan kontakta dem på:

Telefon:08 668 20 50
Mejladress:[email protected]
Postadress:Tryggkredit Stockholm AB - Tryggkredit
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm
Kontaktformulärhttps://lana.tryggkredit.se/kontakta-oss

Personal finns på plats mellan 10.00-18.00 måndag till fredag, och 10.00-15.00 lördag. Utöver dessa tider går det självklart alldeles utmärkt att höra av sig via andra kommunikationssätt utöver telefon.

Vanliga frågor och svar

Hur snabbt betalas pengarna ut?

En ansökan kan ta lite olika lång tid beroende på när den görs, samt kan även påverkas av individuella förutsättningar. Så fort ansökan är godkänd görs utbetalning omedelbart till de flesta större banker, exempelvis Nordea, Swedbank, SEB och fler.

Kontokredit från Tryggkredit – hur gör man?

Att ansöka om en kontokredit görs via Tryggkredits hemsida. Tryck på “låna” längst upp till höger, sedan fyller du i dina personliga uppgifter, lånebelopp, ekonomiska situation och mer. Din ansökan behandlas sedan av företaget.

Vad krävs för att få låna pengar?

För att få låna hos Tryggkredit måste du först och främst vara folkbokförd i Sverige. Du måste även vara över 20 år gammal, inte ha några betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos kronofogden, samt att du minst måste ha en taxerad inkomst på 150 000 kr. Detta är dock ingen garanti för att du blir beviljad ett lån, företaget gör istället en helhetsbedömning för din ansökan. 

Hur lång återbetalningstid får man?

När du lägger upp ditt lån har du möjlighet att välja en återbetalningstid på antingen 360 eller 720 dagar. Du kan dock när som helst betala tillbaka lånet i sin helhet. Företaget har dock rätt att ta ut en avgift för den ränta som du hade betalat om du hade följt den ursprungliga avbetalningsplanen.

I vilken form kommer fakturan?

Den första fakturan kommer att komma i posten om du inte har varit kund hos företaget tidigare. Resterande fakturor skickas sedan till din mejladress.