Snabbfinans recension

Snabbfinans erbjuder mindre lån till konsumenter som är i snabbt behov av pengar. Upplägget är av formen kontokredit, vilket gör att återbetalningstiden är flexibel gentemot de traditionella alternativen.

Här går det att låna allt mellan 5 000 och 30 000 kronor med en återbetalningstid på allt mellan 1-60 månader. Du väljer själv hur snabbt eller långsamt du väljer att betala av krediten. Företaget har sin bas i Stockholm i Sverige.

Innehåll

Vem får ta ett lån hos Snabbfinans?

Det krävs att du uppfyller ett flertal grundkrav för att kunna få en kontokredit hos Snabbfinans. Nedan hittar du de grundkrav som för närvarande ställs för att du ska få ett lån hos kreditgivaren:

  • Du får inte vara yngre än 20 år. Vissa kreditgivare kräver endast att du är 18 år gammal, men hos Snabbfinans måste du vara hela 20 år gammal. Anledningen till detta är att sannolikheten är högre för att du kan betala tillbaka lånet när så är fallet.
  • Minsta tillåtna taxerade inkomst är 150.000 kronor per år. Du måste minst ha en taxerad inkomst på 12.500 kronor per månad eller 150.000 kronor per år. Om du har mindre än så är det inte säkert att du får avslag om du på andra sätt kan väga upp för detta, t.ex. genom sparkapital eller liknande.
  • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader. För att kunna få ett lån hos Snabbfinans måste du först ha varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader. En av anledningarna till detta är för att minimera risken med bedrägerier.
  • Betalningsanmärkningar godkänns ej. Just nu är det inte tillåtet att du har betalningsanmärkningar.

Går det att låna med en betalningsanmärkning?

Nej, det går inte att låna pengar eller få en kontokredit genom Snabbfinans om du har en betalningsanmärkning. I sådana fall får du helt enkelt vänta tills det att pricken har försvunnit ur registret. När pricken har försvunnit är det fritt fram att ansöka om ett lån via tjänsten.

Går det att låna med ett skuldsaldo hos Kronofogden?

Det går inte heller att ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Om så är fallet kommer du att få ett automatiskt avslag, och får helt enkelt vänta tills det att både skuldsaldo och betalningsanmärkning är borta från ditt register.

Hur mycket går det att låna hos Snabbfinans?

Snabbfinans erbjuder flexibla kontokrediter mellan 5 000 och 30 000 kr. Du väljer själv hur mycket eller lite du vill låna, och du väljer även återbetalningstid enligt eget tycke. Därmed går det alldeles utmärkt att låna 5000 kronor med en återbetalningstid på 3 månader, vilket även stämmer för upp till 30.000 kronor i 60 månader.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Flexibel återbetalningstid. En av de största fördelarna med Snabbfinans är den flexibla återbetalningstiden. Den här krediten ger dig friheten att betala tillbaka lånet i upp till 60 månader. Därmed kan du anpassa lånet efter dina egna personliga förutsättningar.
  • Låg tröskel vad gäller belopp. Vissa företag kräver att du lånar så mycket som 5000 kronor eller mer, men genom Snabbfinans kan du låna så lite som 1000 kronor. Därmed anses denna tröskel vara låg inom branschen.
  • Enkel ansökan. Du genomför ansökan på Snabbfinans hemsida. Här får du använda moderna metoder för att genomföra ansökan, vilket både gör att upplevelsen är smidig och snabb. Du behöver därmed inte skicka in några fysiska blanketter eller liknande för att kunna ansöka eller få din utbetalning.

Nackdelar

  • Hög ränta och avgifter. Med Snabbfinans kan du endast ta högkostnadskrediter. Det betyder att du kommer att behöva betala en hög ränta för att få tillgång till deras krediter. Det tillkommer även andra avgifter som gör att den effektiva räntan blir ännu högre.
  • Svårt att få reda på exakta kostnaden. Det kan även vara svårt att få reda på den exakta kostnaden när du ansöker om lånet. Därmed kan det vara svårt för dig att avgöra om det här lånet eller något annat är det som passar bäst för dig.

Snabbfinans kontakt

Det går självklart även att komma i kontakt med Snabbfinans om du vill det. Det lättaste sättet är att antingen ringa till dem via 08 – 22 20 50, eller att skicka ett e-postmeddelande till [email protected].

Du kan även ta en titt på de vanligaste frågorna på deras hemsida, eller använda det integrerade kontaktformuläret på hemsidan. Sist men inte minst kan du även skicka brev till deras fysiska adress om du föredrar det.

Vanliga frågor och svar

Snabbfinans omdöme – är det bra eller dåligt?

Snabbfinans har ett ganska blandat omdöme på marknaden. Det finns både bra och dåliga recensioner, därmed rekommenderar vi att du undersöker tjänsten med egna ögon, för att på så sätt kunna bilda dig en uppfattning för om den passar för dig eller inte. Du kan t.ex läsa vilka villkor som gäller för lånet, samt jämföra med andra tjänster för att se vilket som är mest förmånligt för dina individuella preferenser.

Snabbfinans logga in – går det?

Ja, när du har ansökt om ett lån kommer du att kunna logga in hos Snabbfinans genom deras hemsida. Här kan du se din ansökan, och om du har blivit godkänd för ett lån kommer du även att kunna se dess status när du har loggat in. Du loggar enkelt in på Snabbfinans hemsida genom att använda ditt BankID, vilket gör att det både är säkert och smidigt.

Snabbfinans utbetalning – hur lång tid tar det?

Hur lång tid det tar har att göra med om det finns några frågetecken i ansökan, och huruvida det är natt eller dag, samt vilken veckodag det är. I de flesta fall kan du dock förvänta dig en snabb utbetalning när du tar ett lån via Snabbfinans.

Snabbfinans öppettider – hur länge har de öppet?

Kundtjänsten är öppen mellan 10.00-17.00 måndag till fredag, samt 10.00-13.00 under lördagen. Utöver dessa tider går det självklart utmärkt att skicka ett mejl till Snabbfinans kundtjänst, men du kan endast förvänta dig att få ett svar mellan dessa tider.