Smspengar lån

Om du är intresserad av en flexibel kredit mellan 1000 och 30.000 kronor är Smspengar ett av de allra bästa alternativen på marknaden. Här får du snabb utbetalning, och ansökningsprocessen är snabb och smidig. Detta är en högkostnadskredit!

Tycker du att det låter intressant? Vill du veta mer om vilka Smspengar är, vad de har att erbjuda och vad som krävs för att ta ett sms lån? Häng med!

smspengar

Lånebelopp: 1 000 – 30 000 kr
Löptid: 8 – 180 månader
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 71,04 %

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

 LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.04%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr.

Innehåll

Vad är Smspengar?

Smspengar drivs av Sms pengar Norden AB och är ett företag som erbjuder flexibla krediter. Smspengar grundades 2007 och har över 15 års erfarenhet i branschen, och ägs i nuläget av GF Money Consumer Finance. Känner du till det namnet sedan tidigare? Om så är fallet är det inte särskilt konstigt med tanke på att det är en av de största aktörerna på marknaden.

Smspengar erbjuder en flexibel kredit med snabb återbetalningstid. Företaget står självklart under tillsyn från Finansinspektionen, vilket garanterar att de följer de lagar och regler som finns på den svenska marknaden.

Smspengar omdöme är bra på marknaden, vilket ytterligare visar att det är ett pålitligt företag.

Vem får låna hos Smspengar?

Hos Smspengar går det att låna mellan 1000 kr och 30.000 kronor. Du väljer själv hur mycket eller lite du lånar i samband med att du gör en ansökan hos sajten.

Det finns en hel del krav som du måste uppfylla om du vill kunna låna pengar hos Smspengar. Nedan hittar du en lista med de viktigaste grundkraven:

 • Folkbokförd i Sverige under de senaste 5 åren. Detta är i överkant för vad som krävs på marknaden. De flesta kräver 1-2 år, men Smspengar vill vara på den säkra sidan och kräver därmed att du har varit folkbokförd i Sverige under de senaste 5 åren.
 • Svenskt bankkonto. Det måste vara ditt eget konto som är skrivet i ditt namn. Annars kommer de inte att kunna betala ut pengarna till dig.
 • Varken betalningsanmärkning accepteras. Om du har en betalningsanmärkning eller till och med ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden kommer din ansökan inte att bli godkänd.
 • Haft en inkomst under de senaste 2 åren. Du måste även ha haft en deklarerad inkomst under de senaste 2 åren. Just större desto bättre. Den lägsta årsinkomsten måste dock vara 50.000 kronor.
 • Kunna signera en ansökan med hjälp av BankID. För att kunna signera din ansökan och få en utbetalning måste du ha möjlighet att verifiera din identitet via BankID.

Utöver detta görs en individuell prövning för att se om du har en god återbetalningsförmåga. Om så ej är fallet kommer din ansökan inte att bli godkänd.

Hur du ansöker om ett lån hos Smspengar?

För att ansöka om ett lån hos Smspengar måste du följa en hel del steg. Nedanstående är en lista med de steg som du för närvarande måste ta dig igenom.

 1. Gå in på Smspengars hemsida och starta ansökan genom att välja önskat lånebelopp och återbetalningstid.
 2. Fyll i resterande uppgifter.
 3. Bekräfta den länk som skickas via e-post.
 4. Verifiera din identitet med ditt BankID.
 5. Skicka in din ansökan. Under denna tid tar företaget en kreditupplysning på dig.
 6. Om din ansökan blir godkänd kommer du att kunna Smspengar logga in hos sajten för att se ditt saldo.
 7. Du kan nu begära ett Smspengar uttag som skickas till ditt bankkonto.

Som du ser är processen tydlig och effektiv, vilket gör att det går väldigt snabbt att ansöka om ett en kredit hos det här företaget. Det går i regel även väldigt snabbt att få ut pengarna till ditt konto.

Anledningar till att ta en kontokredit hos Smspengar

Det finns en hel del fördelar att låna via Smspengar, varav följande är de viktigaste punkterna:

 • Låna sms pengar utan UC. Smspengar utan UC är möjligt eftersom de inte använder Upplysningscentralen som kreditupplysningstjänst, utan använder istället Creditsafe. Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas hos UC.
 • Om du har en av de banker som de samarbetar med, t.ex. Nordea, kommer du att kunna få en direktutbetalning till ditt konto. Detta innebär att du inte behöver vänta för att kunna använda de pengar du lånar.
 • Lätt och säker ansökningsprocess. Tack vare att du använder BankID för att verifiera dig är det både effektivt och säkert att ansöka om ett sms lån hos Smspengar. Allt som krävs är att du fyller i dina uppgifter och verifierar din identitet med dator eller mobiltelefon.
 • Flexibel löptid. Du väljer själv vilken löptid lånet ska ha (innanför deras ramar). Detta gör att du kan anpassa lånet efter dina egna behov, syften och förutsättningar.

Det finns dock även några nackdelar som du bör känna till. De har exempelvis ganska höga krav, t.ex. att du inte får ha några betalningsanmärkningar och att du måste ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste 5 åren. Räntan är även hög, vilket dock inte är särskilt konstigt med tanke på att detta är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka lånet kommer Smspengar inkasso att ske. Detta betyder att de skickar skulden till ett inkassobolag.

Smspengar kontaktuppgifter för att komma i kontakt med företaget

Smspengar kundtjänst står till ditt förfogande. Du kan antingen ringa till 018 71 00 02 eller skicka ett mejl till [email protected]. Deras öppettider är 08.00-18.00 under vardagar och 10.00-14.00 under helg. Det är även möjligt att kontakta företaget via livechatten på deras hemsida.

Vanliga frågor och svar

Går det att låna med en betalningsanmärkning?

Just nu går det inte att låna pengar med en betalningsanmärkning eller ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Din ansökan kommer att bli nekad om du har något av detta i bagagen.

Hur mycket får man låna?

Du kan som minst låna 1000 kronor och som mest 30.000 kronor. Just nu går det inte att låna varken mindre eller mer än så.

Går det att få Smspengar direktutbetalning helg?

Smspengar utbetalning helg är möjligt.

Går det att Smspengar höja kredit?

Om du inte har lånat 30.000 kronor går det att höja krediten tills det att du når detta belopp.