Säkerfinans recension

Är du på jakt efter en kredit mellan 1000 och 60.000 kronor? Då finns det ett flertal olika alternativ på marknaden, varav vissa är rimliga, andra mindre rimliga. Idag ska vi ta en titt på Säkerfinans för att se i vilken av dessa två kategorier bolaget platsar. Låter det intressant? Fortsätt läsa!

Innehåll

Vilka är Säkerfinans?

Säkerfinans är ett varumärke som beviljer krediter mellan 5000 och 30.000 kronor (60.000 kronor för befintliga kunder). Varumärket drivs av Tryggkredit Stockholm AB.

Här erbjuds en kredittjänst där du själv väljer när och hur mycket av krediten du vill utnyttja, vilket gör att det inte fungerar som ett traditionellt lån. Därmed betalar du endast ränta på den del av krediten som du utnyttjar.

Vad krävs för att ta ett lån hos Säkerfinans?

Säkerfinans har ett flertal krav på dig som sökande. Detta gör de för att begränsa sina egna risker, men även för att minimera risken att du hamnar i en sits där du inte kan betala tillbaka pengarna. Nedan hittar du de grundkrav som bolaget ställer på dig som kredittagare:

  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige under de tre senaste åren. Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader för att kunna få en kontokredit hos Säkerfinans.
  • Du måste vara minst 20 år gammal. Vissa kreditgivare kräver att du är minst 18 år gammal, men Säkerfinans vill vara på den säkra sidan och kräver istället att du är minst 20 år.
  • Minsta tillåtna taxerade inkomst är 150.000 kronor. Du måste ha en månadsinkomst på minst 12.500 kronor eller en total årslön på 150.000 kronor.
  • Inga betalningsanmärkningar är tillåtna. Om du har en betalningsanmärkning kommer du inte att bli beviljad ett lån hos den här tjänsten. Därmed får du heller inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Hur mycket går att låna?

Hur mycket som går att låna hos Säkerfinans har att göra med om du redan är kund eller inte. Om du är ny kund får du endast sms lån mellan 5000 och 30.000 kronor. Om du å andra sidan är befintlig kund erbjuder de krediter ända upp till 60.000 kronor, men under förutsättningen att du har skött tidigare betalningar utan anmärkning.

Tar Säkerfinans kreditupplysning hos UC?

Nej, Säkerfinans tar för närvarande ingen kreditupplysning hos Upplysningscentralen i samband med din ansökan. De använder istället Bisnode som kreditupplysningstjänst.

Går det att låna med betalningsanmärkning?

Nej, Säkerfinans kräver för närvarande att du inte har någon betalningsanmärkning registrerad. Om du har en betalningsanmärkning måste du vänta tills den har försvunnit ur registret.

Är det möjligt att låna med skuldsaldo hos Kronofogden?

Med tanke på att du inte får låna med en betalningsanmärkning är ett skuldsaldo hos Kronofogden något som verkligen sätter käppar i hjulen om du vill ta en kredit hos Säkerfinans. Du får helt enkelt vänta tills det att du har betalt tillbaka detta belopp och att betalningsanmärkningen har försvunnit ur registret.

Fördelar och nackdelar med Säkerfinans

Det finns både fördelar och nackdelar med att ta en kredit genom Säkerfinans, varav nedanstående är några av de allra viktigaste:

Fördelar

Nackdelar

Säkerfinans kontakt

Om du är intresserad av att komma i kontakt med Säkerfinans finns det ett flertal olika alternativ som du kan välja mellan. Det enklaste sättet är att helt enkelt skicka ett mejl till info@säkerfinans.se, men du kan även ringa till 08-644 20 10 om du hellre vill prata med en kundtjänstmedarbetare.

Vanliga frågor och svar

Säkerfinans utbetalning direkt – är det möjligt?

Ja, Säkerfinans erbjuder något som kallas för direktutbetalning, vilket gör att du kan få pengarna till kontot inom loppet av några minuter. Detta lämpar sig väl om du har behov att snabbt kunna få ut pengarna till kontot.

Tar Säkerfinans UC?

Nej, Säkerfinans tar ingen UC på dig i samband med att du genomför dina ansökan. Det betyder dock inte att de inte tar någon kreditupplysning. De använder Bisnode för att genomföra detta. Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas på samma sätt som om företaget istället hade använt Upplysningscentralen som tjänst.

Säkerfinans logga in – går det?

Ja, om du har blivit beviljad ett lån kommer du att kunna logga in hos Säkerfinans för att övervaka din kreditgräns, genomföra utbetalningar, tillsammans med mycket mer.

Vad krävs för att ta lån hos Säkerfinans?

För att ta en kredit genom Säkerfinans krävs det bland annat att du är minst 20 år gammal, att du har varit folkbokförd i Sverige under de senaste 36 månaderna, tillsammans med ett flertal andra krav som du hittar lite längre upp i den här artikeln.