Banky lån

Banky är en kreditförmedlare som bidrar med lån upp till 150.000 kronor. Tjänsten skiljer sig en aning gentemot andra aktörer. Här används en borgensman för varje lån, vilket ger Banky en större säkerhet. Detta bidrar med bättre räntor än hos många av de närmaste konkurrenterna.

Lånebeloppen som erbjuds ligger på 20 000 till 150 000 kr, med en återbetalningstid på 2-12 år. Därmed passar inte denna typ av lån särskilt bra till ett boende eller bil, men kan passa för massvis med andra olika syften.

Låter det intressant? Fortsätt läsa för att få reda på vem som får ta ett lån hos Banky, tillsammans med fördelar, nackdelar och mycket mer.

bankyLånebelopp: 20 000 – 150 000 kr
Löptid: 2 – 12 år
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 33,83 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, effektiv årsränta 33,83%. Ett lån på 55000 kr kostar då 1 763 kr/mån (60 avbetalningar), totalt 105780 kr. Ingen uppläggningsavgift / aviavgifter. 29,5% nominell ränta. Rörlig ränta. Banky samarbetar med Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget.

Innehåll

Vem som får ta ett lån hos Banky?

Banky har ganska speciella krav när det gäller vem som får ta ett lån via dem. Nedan är de viktigaste punkterna:

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte vara student eller utan arbete.
 • Du måste ha en inkomst på minst 10.000 kronor per månad.
 • Du måste ha en borgensman. Den borgensman som du väljer måste även ha skött sin ekonomi tidigare, äga sin bostad och vara minst 25 år gammal och inte äldre än 75 år när lånet går ut. Hen måste även kunna bekosta hela månadskostnaden om det skulle vara så att du inte kan betala tillbaka lånet.

Om du uppfyller ovanstående krav har du bra förutsättningar för att kunna få lån genom Banky. Det kan dock finnas andra typer av förhinder som stoppar dig från att få det lån du ansöker om.

Fördelar och nackdelar med Banky SE

Fördelar

 • Låna upp till 150 000 kr. Du kan låna allt mellan 20.000 kronor och 150.000 kronor. Beloppet väljer du i samband med din ansökan.
 • Lång återbetalningstid. Banky har faktiskt en ganska lång återbetalningstid. I samband med din ansökan får du välja allt mellan 2-12 år. Här väljer du helt enkelt det som passar bäst för dig.
 • Bättre ränta än hos många konkurrenter. Även om den ränta som Banky erbjuder är hög, är den lägre än hos många av deras konkurrenter. Anledningen till detta är att de kräver en borgensman, vilket gör att företaget får en större säkerhet för deras lån.
 • Smidig ansökan. En av de största fördelarna med Banky är deras smidiga ansökningsprocess. Här betalas nästan alltid lånet ut inom 24 timmar, om din ansökan blir godkänd det vill säga.
 • Inga extra avgifter. Många aktörer tar ut dyra avgifter i samband med att du tar ett lån hos dem. Så är inte fallet hos Banky. Här betalar du istället endast ränta på ditt lån.

Nackdelar

 • Krävs borgensman. För att kunna få ett lån hos Banky krävs det att du har en villig borgensman.

Vanliga frågor och svar

Banky logga in – går det?

Nej, hos Banky kan du tyvärr inte logga in för att se din status för ditt lån. Processen är istället slutförd så fort du får betalningen utförd.

Är Banky AB en säker långivare?

Ja, Banky är en helt säker långivare som har tillstånd att erbjuda lån enligt Finansinspektionen. Det betyder att de följer de regler och lagar som finns i Sverige, vilket i slutändan resulterar i att du inte blir lurad eller bedragen av det här företaget.

Tas det något kreditupplysning?

Det är lag på kreditupplysning vid ansökan om lån i Sverige. Banky använder dock inte Upplysningscentralen, vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas hos dem. De använder istället Bisnode för deras kreditupplysningar.