Zmarta recension

Zmarta Group är ett företag som erbjuder massvis med olika tjänster, bland annat att jämföra lån från 35+ olika banker och långivare. Deras mål är att hjälpa sina kunder att hitta det lån som passar bäst för dem, samtidigt som det endast tas en enda kreditupplysning.

Här får kunderna även möjlighet att jämföra olika räntor och avgifter, vilket gör att de kan hitta det billigaste lånet för sina syften. Zmarta bank är en av de mest välkända aktörerna på marknaden, och erbjuder även massvis med andra tjänster, t.ex. jämförelser av försäkringar och Zmarta företagslån.

Innehåll

Låna pengar Zmarta – vad krävs?

För att få ta ett lån hos Zmarta krävs det att du uppfyller ett flertal grundkrav:

  • Du måste vara minst 18 år gammal. Så fort du är myndig är du välkommen att använda Zmartas tjänster. Medan vissa långivare kräver att du är minst 20 år gammal, räcker det med att du är 18 år gammal för att använda de tjänster som Zmarta erbjuder.
  • Du måste vara skriven i Sverige. Zmarta har som krav att du måste vara folkbokförd i Sverige. Det innebär att du måste ha ett svenskt personnummer och bankkonto för att kunna få pengarna utbetalda till ditt konto.
  • Du får inte ha skulder hos Kronofogden. Om du har aktiva skulder hos Kronofogden kommer du inte kunna ta ett lån genom Zmartas jämförelsetjänst. Du får då vänta tills det att skulden är betald. Det är dock okej att du har en betalningsanmärkning.
  • Du måste minst ha en årsinkomst på 100.000 kronor. Den minsta tillåtna årsinkomsten är 100.000 kronor, eller strax över 8000 kronor per månad. Det viktigaste är dock att din deklaration visar att du har en minsta inkomst på 100 000 kr.

Ovanstående alternativ är endast grundkrav, det kan även finnas andra krav hos de enskilda aktörerna som Zmarta samarbetar med. Därmed är det inte säkert att din ansökan blir godkänd bara för att du uppfyller följande krav.

Hur mycket går det att låna och hur länge?

Zmarta har ett stort intervall för hur mycket pengar du kan låna. Du kan låna så lite som 5 000 kronor och som max 600 000 kr. Här kan du välja en återbetalningstid på mellan 1-20 år. Därmed går det att använda den här tjänsten till många olika syften, t.ex. för att köpa sommarbostad, bil eller för att samla lån.

Zmarta ränta

Hur mycket du kommer att behöva betala i ränta har att göra med ett flertal olika faktorer. Räntan sätts individuellt, och baserats på dina individuella förutsättningar. Din årsinkomst är en av de viktigaste punkterna, men din typ av sysselsättning och ålder kan även ha ett finger med i spelet. Om du har andra lån kommer utrymmet även reduceras, beroende på vilken typ av lån och belopp.

Räntan och avgifterna skiljer sig även ganska drastiskt mellan de olika aktörerna som Zmarta samarbetar med. Här får du möjlighet att välja på fler än 35 olika alternativ (kan dock vara mindre beroende på ett flertal olika faktorer), vilket gör att du kan välja och vraka för att hitta det alternativ som passar bäst för dig.

Fördelar och nackdelar med Zmarta privatlån

Det finns både fördelar och nackdelar med Zmarta kredit:

Fördelar

  • Endast en enda kreditupplysning. En av de stora fördelarna med att använda en jämförelsetjänst är att det endast tas en enda kreditupplysning. Detta innebär att din kreditvärdighet inte försämras lika mycket som om du hade ansökt om alla dessa lån enskilt.
  • Bra ränta. Räntorna är även betydligt bättre än hos många andra jämförelsetjänster. Den stora anledningen till detta är att de samarbetar med lite större och seriösare banker och långivare.
  • Låga krav för att få låna. De allra lägsta grundkraven för att kunna ansöka om ett lån är lägre än hos många andra jämförelsetjänster, därmed riktar Zmarta in sig mot en större skara människor.
  • Zmarta samla lån. Du kan använda tjänsten för att samla dina lån för att få en bättre ränta.

Nackdelar

  • Många avslag när förutsättningarna är sämre. Tyvärr kommer du att få ganska många avslag om dina förutsättningar är åt det sämre hållet, t.ex. om du har en betalningsanmärkning, låga inkomster eller liknande.

Zmarta kontakt

Om du vill komma i kontakt med Zmarta lån finns det ett flertal olika alternativ att välja mellan. För det första kan du chatta direkt på hemsidan, vilket gör att du i de flesta fall får svar inom loppet av några minuter. Du kan även ringa till 0771 -47 48 49 om du hellre vill prata med en kundtjänstmedarbetare. Om du hellre skickar ett mejl kan du skriva till: [email protected].

På deras hemsida hittar du även ett flertal olika frågor och svar, vilket gör att sannolikheten är hög för att du hittar svar på dina frågor eller funderingar där.

Vanliga frågor och svar

Zmarta omdöme – är det bra eller dåligt?

Zmarta har ett väldigt bra omdöme på marknaden. Anledningen till detta är att de är väldigt seriösa och erbjuder schyssta villkor, samt samarbetar med pålitliga partners som kan erbjuda bra villkor till sina kunder. Detta bevisar att Zmarta är en omtyckt tjänst som har en hel del bra att erbjuda.

Zmarta billån – går det att låna till bil?

Ja, det går utmärkt att använda Zmartas tjänster för att låna till bil. Här kan du låna allt mellan 5000 och 600.000 kronor, och om du berättar för långivaren att du lånar till en bil är det inte omöjligt att du får lägre ränta än om du lånar till en resa eller liknande.

Zmarta bolån – går det att låna till bostad?

Det går självklart även utmärkt att låna till bostad om du hellre vill det. Räntan må inte vara riktigt lika bra som hos aktörer som erbjuder renodlade bolån, men trots detta är Zmartas tjänster ett bra alternativ om du letar efter ett bolån.

Zmarta logga in – går det att logga in hos tjänsten?

Hos Zmarta loggar du enkelt in med hjälp av ditt BankID. På så sätt kan du vara säker på att metoden är säker, och att ingen annan får tillgång till ditt konto.