Vivus kredit

Med hjälp av Vivus kan du låna till vad du vill, oavsett om det gäller fritidsbostad, lägenhet, bil, båt eller inredning till ditt hem. De ställer inga krav på att du ska använda pengarna till ett visst syfte, likt ett bolån eller billån. Vivus.se erbjuder istället ett allmänt lån som du själv väljer hur du ska disponera. Men de lånebelopp som finns tillgängliga via Vivus är självklart inte lika stora som för andra lånetyper, samt att räntan är betydligt högre.

vivusLånebelopp: 2 000 – 50 000 kr
Löptid: 20 – 365 dagar
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta: 53,8 – 357,7 %

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 30 dagar. Den nominella fasta årliga räntan är 43,5%. Den effektiva räntan med en återbetalningstid på 30 dagar är 111,1%, den inkluderar uppläggningsavgiften 285 kr. Om kunden betalar tillbaka lånet i sin helhet på förfallodagen är det totala beloppet som ska betalas 10 642.50 kr.

Innehåll

Vem får låna hos Vivus?

För att få ett lån via Vivus krävs det självklart att du uppfyller en hel del krav. Du måste för det första vara minst 18 år gammal och ha ett svenskt personnummer, men nedan hittar du samtliga krav som ställs av företag:

 • Minst 18 år gammal.
 • Har ett svenskt personnummer.
 • Har ett svenskt mobilnummer.
 • Har ett svenskt bankkonto.
 • Kunna genomgå en sedvanlig kreditprövning.

Om du uppfyller ovanstående krav är sannolikheten hög för att du blir beviljad ett lån. Men om du har en låg eller inte inkomst alls, samtidigt som du har andra skulder, är det inte säkert att du får ett lån via den här långivaren. Ju bättre ekonomisk situation du har, desto högre är sannolikheten att du får ett lån via Vivus.

Hur mycket går det att lån hos Vivus SE?

Vivus erbjuder lån mellan 2000 och 50.000 kronor. Hur mycket eller lite du får möjlighet att låna har att göra med de förutsättningar som vi pratar om i rubriken ovan. Ju bättre kreditvänlighet du har, desto högre är sannolikheten att du får låna via Vivus, men även att det lånebelopp som erbjuds är det maximala som Vivus har att erbjuda.

Hur mycket du är intresserad av att låna anger du i din ansökan.

Går det att låna med en betalningsanmärkning?

Det är helt okej att genomföra en ansökan om du har en betalningsanmärkning, men det är inte säkert att din ansökan går igenom. En eller flera betalningsanmärkningar sänker helt enkelt oddsen för att din ansökan ska bli godkänd.

Om du har nuvarande skulder hos Kronofogden kommer du dock vara tvungen att betala av dessa innan du kan ansöka om ett lån hos Vivus.

Fördelar och nackdelar med Vivus lån

Fördelar

 • Snabb ansökan. Med Vivus väntar en snabb och smidig ansökan, även om det är tråkigt att det tar upp till 7 dagar innan du har tillgång till pengarna. Hur som helst kommer du med allra största sannolikhet inte klaga på själva ansökningsprocessen.
 • Låga krav. Med tanke på att räntan är hög kan de erbjuda lägre krav än många av deras närmaste konkurrenter.
 • Enkelt att göra uttag och återbetala. De erbjuder ett smidigt system för att göra uttag och återbetala.
 • Använder inte UC. De använder Creditsafe och Safenode istället för Upplysningscentralen, vilket gör att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas.

Nackdelar

 • Går inte låna särskilt mycket. Just nu finns det en gräns på max 50.000 kr. Mer än så går för närvarande inte att låna.
 • Hög ränta. Med tanke på att de inte har särskilt höga krav måste de använda en högre ränta. Därmed kommer du se att räntan är betydligt högre än hos många andra typer av lån.
 • Dyr uppläggningsavgift. Den dyra uppläggningsavgiften är en av de stora nackdelarna med denna typ av kredit. Vi hade hellre sett att det inte fanns någon typ av uppläggnings- eller startavgift överhuvudtaget.

Vivus kontakt

Om du vill komma i kontakt med Vivus kan du antingen ringa till 08 420 400 20 eller skicka ett mejl till: [email protected]. I de flesta fall får du svar på dina frågor samma dag, inte minst om du ringer under deras öppettider.

Vanliga frågor och svar

Vivus återbetalningstid – hur lång tid går det att få?

Med tanke på att Virus är en kreditgivare snarare än en långivare, kommer du inte få tillgång till samma återbetalningstider som hos andra aktörer. Några månader är normalt hos Vivus.

Vivus utan UC – är det möjligt?

Ja, Vivus använder inte Upplysningscentralen för att göra en kreditupplysning. De använder istället Creditsafe, vilket gör att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas negativt.

Vivus logga in – går det att logga in på sidan?

Ja, du kan logga in hos Vivus för att se din ansökan, ditt kreditutrymme och mycket mer. Deras användargränssnitt är väldigt användarvänligt, men tyvärr sker inte inloggningsprocessen med hjälp av BankID.

Vivus sms lån – går det att ta SMS-lån hos denna långivare?

Vivus förmedlar inte renodlade SMS-lån, utan är istället en kreditgivare som ger dig en möjlig kredit på upp till 50.000 kronor.