Pengino lån

Pengino är en låneförmedlare där du kan få upp till 25 olika låneförslag med en enda ansökan. Detta har ett flertal olika fördelar, t.ex. att det endast tas en enda kreditupplysning, men även att du kan jämföra priser mellan olika aktörer. Här slipper du krångel, och Pengino erbjuder ett bra gränssnitt där du får en bra överblick över vad som erbjuds hos deras samarbetspartners.

Innehåll

Vad krävs för att låna genom Pengino?

Det finns en hel del grundkrav som du måste uppfylla för att kunna ta ett Pengino lån. Vänligen notera att det dock inte är säkert att du får ett lån bara för att du uppfyller kraven, det finns även andra parametrar som har ett finger med i spelet.

Nedan hittar du de grundkrav som finns för att kunna ta ett lån via Pengino:

  • Minst 18 år gammal. För att kunna ta ett lån krävs det att du är myndig, något som regleras av svensk lag.
  • Folkbokföring i Sverige. Du måste även vara folkbokförd i Sverige för att kunna ta ett lån via tjänsten.
  • Minsta årsinkomst på över 100.000 kronor. Den minsta möjliga årsinkomsten är 100 000 kronor. Ju högre inkomst du har, desto större är sannolikheten att du får ett lån via Pengino.
  • Inga skulder hos Kronofogden. Du får inte ha några aktiva och obetalda skulder hos Kronofogden.

Det tas även en kreditupplysning i samband med din ansökan. Kreditupplysningen ligger som grund för att kontrollera att du har god kreditvärdighet och har möjlighet att betala tillbaka lånet. Det tas dock endast en enda kreditupplysning, trots att du får låneförslag från upp till 25 olika kreditgivare och banker.

Går det att låna trots betalningsanmärkning?

Det är okej att ha en betalningsanmärkning. Du får inte ett automatiskt avslag tack vare detta, men är något som tas med i kalkylen. Om du har många betalningsanmärkningar är sannolikheten hög för att du får avslag, men om resten av din ekonomiska situation ser bra ut kommer vissa kreditgivare att förbise detta.

Går det att låna med ett skuldsaldo hos Kronofogden?

Nej, det är för närvarande inte möjligt att få ett lån hos någon av Penginos samarbetspartners om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Anledningen till detta är att ett sådant lån innebär en högre risk för kreditgivaren.

Hur mycket går att få i lån hos Pengino?

Just nu går det att låna mellan 5 000 och 600 000 kr med Pengino. Hur stort lånebelopp som är tillgängligt för dig har att göra med massvis med andra faktorer. Om du har en ganska dålig ekonomisk situation kommer beloppen att vara mindre, medan de med riktigt bra ekonomi kommer att kunna låna upp till det maximala beloppet.

Hur ansökningsprocessen går till

För att ansöka om lån genom Pengino måste du först besöka deras hemsida. Här väljer du hur mycket du vill låna pengar och med vilken återbetalningstid, och fyller sedan i dina personliga uppgifter, t.ex. namn, adress och så vidare.

Du får sedan möjlighet att jämföra olika förslag från olika banker och långivare. När du har hittat det lån som passar bra för dig är det bara att skriva på kontraktet och få pengarna utbetalda till ditt föredragna konto.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • En enda kreditupplysning trots flera olika låneförslag.
  • Låna upp till 600.000 kronor.
  • Snabbt och enkel ansökningsprocess.

Nackdelar

  • Dyra räntor och avgifter.

Vanliga frågor och svar

Pengino omdömen – är de bra eller dåliga?

Pengino har ett ganska bra omdöme på marknaden. De erbjuder en smidig tjänst där du får möjlighet att jämföra lån från många olika långivare, vilket ger dig en bra överblick för vad som finns tillgängligt för dig. Många gillar det faktum att de får möjlighet att hitta det billigaste och bästa lånet, utan att det tas mer än en kreditupplysning. Därmed påverkas inte din kreditvärdighet lika mycket som vi individuella ansökningar hos många olika företag.

Vilka grundkrav finns för att låna via Pengino?

För att få låna hos Pengino måste du först och främst vara myndig. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och ha en minsta årsinkomst på 100.000 kronor. Utöver detta får du inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Det är inte säkert att du blir beviljad ett lån genom Pengino bara för att du uppfyller dessa krav.

Är Pengino en låneförmedlare?

Ja, Pengino är en jämförelsetjänst där du får förslag från många olika långivare, vilket gör att du enkelt och smidigt kan hitta det lån som passar bäst för dig.

Kostar det extra att låna via Pengino?

Det kostar inget att genomföra en ansökan vid Pengino. Det är först när du skriver på kontraktet och lånebeloppet utbetalas som det faktiskt kostar något. Därmed behöver du inte oroa dig för att det kostar något att endast genomföra en ansökan via Pengino.