Kredera recension

Om du letar efter en snabb och smidig kontokredit finns det få bättre alternativ än Kredera. Här väntar en otrolig snabb och enkel ansökningsprocess, något som följs av en direktutbetalning dygnet runt vid godkänd ansökan.

Men vad krävs egentligen för att få ett låna via Kredera, och hur mycket går det att låna? Häng med!

Innehåll

Hur mycket går att låna via Kredera SE?

Hos Kredera kan du ansöka om en kontokredit mellan 1000 och 30.000 kronor. Du väljer själv hur mycket du är intresserad av att låna, och anger summan i samband med din ansökan. Det är dock inte säkert att du får låna så mycket som 30 000 kr, allt har att göra med dina personliga förutsättningar, något vi tittar lite närmare på i rubriken nedan.

Vem får låna via Kredera?

För att kunna ta en kredit via Kredera krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Du måste vara minst 20 år gammal och får inte vara äldre än 65.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Om du uppfyller ovanstående krav har du vad som krävs för att ansöka om ett lån via Kredera. Det är dock inte säkert att du blir beviljad bara för det. Det hjälper garanterat om din ekonomiska situation är bra, exempelvis att du har en stabil och fast inkomst, samt låga skulder i övrigt.

Hur som helst är det enkelt att få ett lån via Kredera med tanke på att lånebeloppen är lägre än hos många av deras konkurrenter. Därmed är sannolikheten hög för att du blir beviljad ett lån om du uppfyller de grundkrav som ställs.

Fördelar och nackdelar med ett lån hos Kredera

Fördelar

  • Lån upp till 30.000 kronor. Hos Kredera kan du få en kontokredit på mellan 1000 och 30.000 kronor.
  • Blixtsnabba utbetalningar. Här väntar blixtsnabba utbetalningar, oavsett tid på dygnet eller dag på veckan, vilket är en av de största fördelarna med den här tjänsten.
  • Snabb och enkel ansökan. Med tanke på att Kredera använder BankID går det väldigt snabbt att genomföra en ansökan. Du behöver därmed inte heller fylla i särskilt många uppgifter manuellt.
  • Tas ingen UC. Kredera använder inte upplysningscentralen för att ta en kreditupplysning, därmed kommer inte din kreditvärdighet hos UC att påverkas i samband med din ansökan.

Nackdelar

  • Hög ränta. Den största nackdelen är den höga räntan, en ränta som kan ligga på flera hundra procent.
  • Går inte att låna med betalningsanmärkning. Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden, och inte ens en betalningsanmärkning om du vill kunna ansöka om en kredit via Kredera.

Vanliga frågor och svar

Kredera logga in – går det?

Ja, hos Kredera finns något som heter “Mina sidor”. Här kan du logga in med hjälp av BankID för att se status på din ansökan, tillsammans med en hel del andra saker.

Vem får ta en Kredera kontokredit?

Alla som uppfyller de grundkrav som Kredera ställer har tillgång till deras kontokredit. Det hjälper dock även att ha en bra ekonomi på det stora hela, exempelvis fast inkomst och låga lån.

Finns det fördelar med att ta en kredit hos Kredera?

Den stora fördelen med ett lån via Kredera är det faktum att allting går snabbt och smidigt. Det tas heller ingen UC, de använder istället en annan tjänst för att ta kreditupplysning.

Hur hög ränta har Kredera?

Du kan förvänta dig en rejäl ränta. Den effektiva räntan ligger ungefär någonstans mellan 50-200%.