Klicklån recension

Klicklån erbjuder enkla och snabba lån mellan 10.000 och 40.000 kronor online. Företaget samarbetar med Thorn Svenska AB som är en respekterad aktör inom branschen, därmed kan du lita på att företaget erbjuder säkra och pålitliga tjänster.

Klicklån har sin bas i Solna, Stockholm. De erbjuder lån med fast ränta till personer som har behov av att snabbt få tillgång till kapital.

klicklån

Lånebelopp: 10 000 – 40 000 kr
Löptid: 12 – 84 månader
Åldersgräns: 20 år

Effektiv ränta: 11,82 – 32,49 %

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 246 kronor och 595 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 19 kronor i administrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 29,62%. Totalt att återbetala blir 21 889 kronor.

Innehåll

Vad Klicklån har att erbjuda?

Som sagt erbjuder Klicklån lån mellan 10 000 kr och 40 000 kronor. De erbjuder endast lån till de som har ganska bra koll på sin ekonomi, vilket gör att kraven är aningen högre än hos många av deras konkurrenter. Räntan är fast, och pengarna kommer in på kontot samma dag eller dagen efter, beroende på dag på veckan och om det finns eventuella frågetecken kring din ansökan.

Vad som krävs för att ta lån hos Klicklån?

För att få ta ett lån hos Klicklån krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Att du är minst 20 år gammal. Vissa aktörer kräver att du är minst 18 år gammal, men hos Klicklån måste du vara minst 20 år gammal om du vill kunna ansöka om ett lån.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer och bankkonto. Om du inte har ett svenskt personnummer och bankkonto kommer du inte att kunna bli beviljad ett lån hos den här aktören.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skuldsaldo. Just nu är det inte tillåtet att du har en betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos Kronofogden. Din ansökan kommer inte att bli godkänd om du har något av detta i bagaget.

Det finns för närvarande inga krav på minsta inkomst, även om detta är något som företaget kan ta med i beräkningen i din ansökan. Bara för att du uppfyller ovanstående krav är det inte säkert att din ansökan blir beviljad. Det finns andra saker som kan ha ett finger med i spelet, och företaget hanterar varje ansökan individuellt.

Vem Klicklån passar för?

Klicklån passar för de som har behov av att snabbt få tillgång till en summa mellan 10.000 och 40.000 kronor, och som har ganska bra koll på sin ekonomi. Ansökan går snabbt och enkelt att genomföra på deras hemsida, och avtalet skriver du under med hjälp av ditt BankID.

Det krävs ingen säkerhet, t.ex. bil, båt eller bostad, och du får pengarna insatta på ditt konto samma dag eller dagen efter.

Går det att låna med betalningsanmärkning?

Nej, just nu går det inte att låna om du har en betalningsanmärkning. Du får heller inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Det går att ansöka trots detta, men din ansökan kommer att bli avslagen i takt med att de tar en UC på dig.

Går det att låna utan UC?

Klicklån tar en kreditupplysning på dig i samband med din ansökan, och de använder sig för närvarande av Upplysningscentralen (UC) för detta. Därmed är det i skrivande stund inte möjligt att låna utan UC hos Klicklån.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

Nackdelar

  • Går inte att låna mindre än 10.000 kronor.
  • Klicklån erbjuder inte lån utan UC.

Vanliga frågor och svar

Klicklån utbetalning direkt – är det möjligt?

Nej, det är inte möjligt med direktutbetalning hos Klicklån. Du behöver i de flesta fall inte vänta särskilt länge på pengarna. Klicklån betalar i regel ut pengarna samma dag eller dagen efter.

Klicklån omdöme – är det bra eller dåligt?

Klicklån har ett bra omdöme på marknaden, mycket tack vare de schyssta villkor som de erbjuder. De tar ansvar för att deras kunder ska ha möjlighet att betala tillbaka lånet, och jobbar hårt för att kunderna inte ska hamna i problematik tack vare deras lån.

De har även ett bra rykte tack vare andra anledningar, t.ex. att de erbjuder en fast ränta, snabb utbetalning och en bra kundtjänst.

Kan man ta Klicklån utan uc?

Nej, det är för närvarande inte möjligt att ta ett lån utan UC hos Klicklån. Enligt lag måste de använda någon typ av kreditupplysning för att säkerställa att kunderna har möjlighet att betala tillbaka lånet, och Klicklån använder sig för närvarande av Upplysningscentralen.

Klicklån logga in – går det?

Nej, du behöver inte logga in hos Klicklån för att ansöka om lån eller för att betala ut lånet. Du signerar istället din ansökan med hjälp av BankID, sedan betalas pengarna ut till ditt konto om ansökan blir godkänd.