Enkelfinans recension

Enkelfinans är inte en långivare, utan förmedlar lån från andra aktörer. Det betyder att de sammankopplar dig med några av landets främsta banker och långivare, trots att du endast genomför en enda ansökan. Enligt deras hemsida har 480.000 människor använt deras tjänst, och de jämför och förmedlar för närvarande lån från upp till 39 långivare. Detta bevisar hur populär tjänsten är, och vad de kan erbjuda.

Enkelfinans är ett svenskt företag och drivs av Enklare Ekonomi Sverige AB. Med tanke på att företaget som förmedlar lånen är baserat i Sverige kan du även förvänta dig en hög nivå av pålitlighet.

enkelfinans

Lånebelopp: 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid: 1 – 20 år
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 5,07 – 33,46 %

 

LÅNA NU ➜

Låneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr.

Innehåll

Låna upp till 600 000 kronor med Enkelfinans

Det går att ta lån hos Enkelfinans av många anledningar, exempelvis följande:

 • Köpa bostad. Även om ett lån från Enkelfinans inte är optimalt för att köpa en bostad tack vare en högre ränta i jämförelse med traditionella bolån, är det fortfarande en möjlighet, inte minst för fastigheter som har ett lite lägre marknadsvärde. Det är även ett alternativ om du för närvarande inte kvalificerar för ett traditionellt bolån.
 • Köpa bil, båt eller annat fordon. Om du ska köpa bil, båt eller annat fordon är det möjligt att du behöver ett lån för att finansiera köpet. Hos Enkelfinans får du svar från upp till 39 olika långivare, med en enda ansökan. Här är det därmed möjligt att du hittar ett lån som kan finansiera ditt fordon. 
 • Starta företag. Det kostar ofta pengar att starta ett företag. Det kan exempelvis vara för att köpa inventarier, betala löner eller hyra kontor, men det kan även vara för att finansiera aktiekapital eller bokföringshjälp. Oavsett vad kan Enkelfinans hjälpa dig med din företagsstart. 
 • Köpa inredning till bostad. Om du precis har köpt din första bostad eller flyttat till större hus eller lägenhet, kan det vara aktuellt att köpa möbler och inredning. Detta kan vara svårt att finansiera på egen hand, något som Enkelfinans kan hjälpa dig med. 
 • Åka på resa. Enkelfinans kan även hjälpa dig med att finansiera din nästa resa. Om du för närvarande har låg likviditet eller vet att du kommer att få in pengar inom snar framtid, kan detta vara ett alternativ till att finansiera flygbiljetten, hotellet eller liknande. 
 • Samla lån. Om du har många smålån, kreditkort eller andra typer av lån kan det vara en bra idé att samla alla lån till en enda stor pott. På så sätt kan du sänka räntan avsevärt, vilket kan spara dig många tusenlappar per år. Se vilken typ av ränta du kan få via de aktörer som Enkelfinans samarbetar med, jämför den sedan med dina nuvarande aktörer för att se vilken ränta som är bäst. 
 • Övrig konsumtion. Detta kan exempelvis vara att köpa en ny TV eller dator, eller att bara ha ett säkerhetskapital ifall något händer. Oavsett vad kan Enkelfinans tillgodose dessa behov genom sitt samarbete med 39 olika långivare.

Lånealternativ via Enkelfinans

Hos Enkelfinans går det att hitta lån upp till 600.000 kronor, och den minsta summan som går att ansöka om är 5000 kronor. Det är dock inte alla långivare som erbjuder dessa summor, utan detta kan variera mellan de olika aktörer som Enkelfinans samarbetar med.

Här kan du exempelvis låna pengar för att köpa din första bostad, samla dina nuvarande krediter och lån, eller köpa en bil eller båt. 

Det är möjligt att låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning, men det går inte att ta ett smslån med skuldsaldo hos Kronofogden. Det innebär att det i vissa fall går bra att ha en betalningsanmärkning, men att du för närvarande inte får ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Räntor och avgifter

Räntan och avgifterna kan variera lite hos Enkelfinans eftersom att de förmedlar lån från 39 olika långivare. Med tanke på det stora antalet alternativ, är det därmed en självklarhet att räntan och avgifterna kan variera ganska grovt.

Räntan sätts även individuellt efter dina egna personliga förutsättningar. Saker som kan påverka räntan är exempelvis din inkomst, anställningsform, hur gammal du är, nuvarande lån och skulder, och om du har tidigare betalningsanmärkningar eller inte.

Nedan hittar du ett räkneexempel som visar hur ett lån genom Enkelfinans kan se ut om du tar ett annuitetslån på 350 000 kr upplagt på 12 år med en månadskostnad på 3538 fördelat på 144 återbetalningar och med en rörlig ränta på 6.51%.

 • Uppläggningskostnad 350 kronor.
 • Aviavgift 29 kronor.

Detta ger en effektiv ränta på 6.90 %. Det totala beloppet att återbetala blir 509 759 kronor. Räntekostnad och avgifter blir totalt 159 759. Kom dock ihåg att räntan varierar mellan olika långivare och efter dina personliga förutsättningar.

Hur du ansöker om ett lån hos Enkelfinans

För att ansöka om ett lån via Enkelfinans behöver du genomföra följande steg:

 1. Besök Enkelfinans.se.
 2. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid.
 3. Fyll i personnummer, anställningsform, arbetsgivare, lön och civilstånd.
 4. Ansökan skickas nu till över 39 olika långivare.

Du kommer nu att bli uppringd av en rådgivare som vill hjälpa dig med att hitta rätt lån för dig. Det är även möjligt för dig att logga in hos Enkelfinans och signera ansökan och lånet med hjälp av BankID.

Allt som allt tar ansökan endast någon minut, och det går sedan snabbt att få svar från de olika långivare som är villiga att erbjuda lån, ofta inom den första timmen.

Fördelar och nackdelar

Ett lån hos Enkelfinans kommer självklart med både fördelar och nackdelar.

Fördelar

 • Låna mellan 5 000 kronor och 600.000 kronor. Du väljer själv hur mycket du vill låna när du genomför din ansökan, men det går inte att låna mer eller mindre än dessa belopp. 
 • Jämför lån från över 39 olika långivare. Med en enda ansökan kan du få svar från upp till 39 olika långivare, vilket gör att du kan välja och vraka för att hitta den långivare som passar dig bäst. 
 • Ansökan är snabb och säker. Det tar endast en minut för att genomföra en ansökan hos Enkelfinans. 
 • Snabb utbetalning. Om du blir beviljad ett lån kommer du att behöva signera din ansökan med hjälp av BankID, sedan betalas ditt lån ut snabbt och smidigt. 
 • Går att låna för många olika syften. Med Enkelfinans kan du låna till många olika syften. Du är inte tvungen att använda lånet för att köpa bostad eller samla lån, du kan även använda det för att köpa bil, båt eller annan konsumtion.

Nackdelar

 • Räntan kan vara ganska hög. Med tanke på att du inte behöver ange någon säkerhet för dessa lån är räntan självklart högre än exempelvis ett bolån. Hur hög räntan blir har att göra med dina personliga förutsättningar.
 • Går inte att ta smslån med skuldsaldo hos Kronofogden. Om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden kommer du tyvärr inte att kunna få ett lån med hjälp av Enkelfinans. 

Kontakta Enkelfinans

För att kontakta Enkelfinans kan du använda följande kontaktalternativ:

Telefon:

0770 – 33 07 77

Email:

[email protected]

Vanliga frågor och svar

Hur ansöker man om ett lån hos Enkelfinans?

För att ansöka om ett lån via Enkelfinans måste du först besöka deras hemsida. Du följer sedan de anvisningar som finns direkt på startsidan. Allt som allt tar ansökan endast en minut, sedan skickas den till över 39 olika långivare.

Kostar det något att ta ett lån med Enkelfinans?

Det kostar inget att ansöka om ett lån med hjälp av Enkelfinans. Avgifterna och räntorna blir endast aktiva om du väljer att ta ett av de lån som Enkelfinans förmedlar.

Hur lång tid tar det att få svar?

När du har skickat in din ansökan skickas den till över 39 olika långivare. Det kan ta lite olika lång tid för de olika aktörerna att svara, men du kan förvänta dig att åtminstone få några erbjudanden inom 24 timmar.

Hur mycket går det att låna?

Hos Enkelfinans går det att ansöka om lån mellan 5 000 kronor och 600 000 kr. Mindre eller större summor än så är tyvärr inte tillgängliga.

Går det att använda BankID?

När du har fått ett låneförslag kan du signera kontraktet med hjälp av BankID. Pengarna betalas sedan ut till det konto som du föredrar.