Ekonomen lån

Ekonomen jämför lån från upp till 40 olika kreditgivare. Inte illa, eller hur?

Hit kan du med andra ord komma om du inte är riktigt säker på vilken långivare som är bäst för dig, samtidigt som det endast tas en enda kreditupplysning, trots att du får svar från upp till 40 olika aktörer.

Här kan du låna allt mellan 5000 och 600.000 kronor med en återbetalningstid på 1-20 år. Ekonomen erbjuder därmed en möjlighet för dig att få en total överblick över vad ungefär 40 långivare har att erbjuda, vilket gör att du snabbt och enkelt kan se vilket lån som passar bäst för dig.

ekonomenLånebelopp: 5 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 20 år
Åldersgräns: 18 år
Effektiv ränta: 5,07 – 33,46 %

 

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20 kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr.

Innehåll

Vem som ta ett lån hos Ekonomen?

Det finns självklart en hel del krav som du måste uppfylla för att kunna ta ett lån via Ekonomen, varav nedanstående är de grundkrav som för närvarande ställs på dig:

  • 18 år gammal.
  • Minsta inkomst på 120.000 kronor per år.
  • Folkbokförd i Sverige i minst 12 månader.
  • Ej aktivt skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna.

Dessa är de grundkrav som ställs på dig för att du ska kunna ansöka. Huruvida deras samarbetspartners erbjuder ett lån eller inte kan variera beroende på dina individuella förutsättningar.

Går det att låna med en betalningsanmärkning?

Ja, det är helt okej att genomföra en ansökan om du har en betalningsanmärkning. Om du har en eller flera betalningsanmärkningar kommer dock din kreditvärdighet att påverkas, vilket gör att det inte är säkert att du blir beviljad ett eller flera lån genom Ekonomen.

Kostar det något att låna via Ekonomen?

Du betalar ingen avgift till Ekonomen, men måste självklart betala ränta och eventuella avgifter hos den långivare som du väljer. Det är istället deras samarbetspartners som betalar Ekonomen i samband med att du tar ett lån via dem.

Vilka typer av låna går det att ta hos Ekonomen privatlån?

Hos Ekonomen kan du jämföra lån från upp till 40 olika långivare. De samarbetar med pålitliga aktörer som Collector Bank och Marginalen Bank, därmed finns det möjlighet till ett flertal olika typer av lån.

Du kan t.ex. låna till bil, husbil, båt eller annan typ av fordon. Men det går självklart även utmärkt att samla dina lån, alternativt att låna till en billigare bostad eller olika typer av utgifter. Du får ange vad du ska använda pengarna till i samband med din ansökan.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Låga grundkrav.
  • Låna upp till 600.000 kronor.
  • Återbetalningstid upp till 20 år.
  • Endast en enda kreditupplysning.

Nackdelar

Vanliga frågor och svar

Ekonomen logga in – är det möjligt?

Ja, du kan logga in på hemsidan med hjälp av BankID. Här får du se din lånestatus, tillsammans med annan relevant information för ditt lån.

Ekonomen jämför lån – går det?

Ekonomen är en jämförelsesajt vars enda syfte är att jämföra lån. Du kan inte låna pengar direkt via dem, de förmedlar istället lån från upp till 40 andra långivare.

Ekonomen samla lån – får man samla lån genom tjänsten?

Ja, du kan använda Ekonomen för att samla lån. Du anger detta i samband med din ansökan.

Vad krävs för att ta lån hos Ekonomen?

För att kunna ansöka om ett lån via Ekonomen krävs det att du uppfyller ett flertal grundkrav. Du måste t.ex. vara minst 18 år gammal och ha en minsta årsinkomst på 120.000 kronor. Resteranden krav hittar du lite längre upp i den här artikeln.