Capitalbox företagslån

Capitalbox är ett företag som erbjuder företagslån till olika typer av företag runt om i landet. Företaget hette tidigare Ferratum Business, men har under den senaste tiden valt att gå under namnet Capitalbox AB.

Här är det möjligt för företag att låna allt mellan 20.000 kr och 3,5 miljoner kronor, med en återbetalningstid på upp till 48 månader.

Just nu går det endast att låna som företag, vilket gör att privatpersoner får vända sig till andra långivare. Det spelar dock ingen roll vilken typ av företag du driver. Du är välkommen med aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller andra bolagstyper. Det finns dock en hel del krav som ställs på företaget för att ni ska kunna låna pengar, men mer om det senare.

CapitalBoxLånebelopp: 20 000 – 3 500 000 kr
Återbetalningstid: 1 – 48 mån
Åldersgräns: 18 år
Effektiv ränta: 1 – 2,9%

 

LÅNA NU ➜

Innehåll

Vem som kan få ett lån hos Capitalbox företagslån?

Det finns en hel del grundkrav för att kunna ta ett Capitalbox företagslån. Du måste dock vara medveten om att detta endast är grundkrav. Andra saker kan påverka ditt företags möjligheter att få lån, t.ex. eventuella betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Just nu är det dock okej att ha en betalningsanmärkning, även om det kan påverka belopp, ränta och andra faktorer.

Vad som krävs för att låna pengar hos Capitalbox:

Minsta årsomsättning på 420.000 kronor

Ditt företag måste ha en minsta årsomsättning på 420.000 kronor för att kunna kvalificera för ett lån hos Capitalbox. Det enklaste sättet att bevisa detta är om ditt företag har gjort minst ett bokslut, men om ditt företag är relativt nytt kan du t.ex. visa avtal med kunder, att du har haft en viss omsättning under de senaste månaderna, eller på annat sätt bevisa att ditt företag kommer att nå en årsomsättning på minst 420 000 kr.

Måste finnas ett separat företagskonto

Ditt företag måste ha ett eget företagskonto. Därmed kan du inte föra över ett eventuellt lån till ditt privatkonto eller ett annat företagskonto. Det spelar dock ingen roll vilken typ av konto ditt företag har, så länge det går att föra över pengar till det.

Måste ha en fysisk placering, t.ex. lokal eller kontor

Ditt företag måste ha en fysisk etablering någonstans i Sverige. En postbox godkänns inte. Detta kan dock vara en liten lokal eller kontor, eller annan typ av plats som godkänns av Capitalbox.

Företaget måste ha varit verksamt i minst 6 månader vid ansökningstillfälle

När du ansöker om ett lån via Capitalbox måste ditt företag ha varit verksamt i minst 6 månader. Detta är dock endast ett minimikrav. Ju längre ditt företag har varit aktivt, desto bättre är det.

Samtliga ägare måste vara baserade inom Sveriges gränser

Alla ägare i bolaget måste vara baserade och folkbokförda i Sverige för att kunna ta ett lån via Capitalbox.

Fördelar och nackdelar med Capitalbox lån

Fördelar

  • Bra ränta. Capitalbox erbjuder en rimlig ränta som kan konkurrera med de flesta typer av företagslån på marknaden, vilket är en av dess stora dragningskrafter.
  • Går att lösa lånet när som helst. Det går att lösa lånet när som helst, utan tillkommande avgifter.
  • Högsta lånebelopp 3,5 miljoner. Här kan ditt företag låna upp till 3,5 miljoner kronor.
  • Okej att låna med betalningsanmärkning. I vissa fall är det okej att låna trots att företaget har en betalningsanmärkning.

Nackdelar

  • Personlig borgen krävs. Du eller andra ägare måste gå i personlig borgen för att kunna ta ett lån via Capitalbox.
  • Uppläggningsavgift. Tyvärr tillkommer det en uppläggningsavgift när du tar ett lån via den här kreditgivaren.

Vanliga frågor och svar

Capitalbox omdöme – bra eller dåligt?

Capitalbox har ett bra samlat omdöme på marknaden. Det finns vissa som är missnöjda, men så är det med alla tjänster. Majoriteten av deras tidigare och befintliga kunder verkar dock vara nöjda enligt den information som finns tillgänglig på internet.

Går det att låna som privatperson?

Nej, som privatperson är det inte möjligt att ta ett lån via Capitalbox. Du måste dock gå i personlig borgen när ditt företag tar ett lån via kreditgivaren, vilket gör att du kommer att bli betalningsansvarig om ditt företag inte har möjlighet att betala tillbaka skulderna.

Hur mycket går det att låna genom Capitalbox?

Just nu går det att låna allt mellan 20 000 kr och 3,5 miljoner kronor via Capitalbox. Hur mycket ditt företag har möjlighet att låna har att göra med dess egna förutsättningar, t.ex. vinstmarginal, omsättning, andra skulder, tillsammans med massvis med andra faktorer.

Hur lång återbetalningstid är det möjligt att få?

Med Capitalbox är det möjligt att få en återbetalningstid mellan 1-48 månader. Det går dock självklart utmärkt att betala tillbaka lånet snabbare än så om du vill, men mer än 48 månaders återbetalningstid är i skrivande stund inte möjligt.