Mikrolån utan UC med betalningsanmärkning

ferratum-snabblan

Lånebelopp: 1000 – 45000 kr
Löptid: Flexibel
Åldersgräns: 18 år
Effektiv ränta: 47,64%

 

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

Läs mer om Ferratum

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr.

loanstep

Lånebelopp: 3000 – 25000 kr
Löptid: 5 – 60 månader
Åldersgräns: 18 år

Effektiv ränta:30 – 1,177 %

Direkt utbetalning till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

LÅNA NU ➜

Räkneexempel: Ett lån taget 2020-03-31 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 792 kronor, totalt 3 000 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 % och ett sammanlagt belopp om 9 339 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelends peer to peer lending.

låna pengarVi listar bland annat högkostnadskrediter på vår webbplats. Dessa kan ha räntor på mellan 30 – 40%. Om du inte kan betala tillbaka hela det belopp som du har lånat så riskerar du att få en betalningsanmärkning.
Om du skulle behöva få hjälp så kan du vända dig  till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Har du någonsin upplevt att lönen inte räckte månaden ut? Att du saknade en liten summa att betala den sista räkningen med, eller bara kände att du inte kunde vänta med att köpa dina semesterbiljetter inför nästa år? Ibland är det inte stora summor som saknas, och då kan ett mikrolån vara räddningen. I den här artikeln kommer vi att förklara för dig vad mikrolån är och vad du bör tänka på innan du ansöker.

Vad är ett mikrolån?

Först och främst behöver du veta vad ett mikrolån egentligen är. Mikrolån är samma som ett konsumentlån, men namnet mikro avser storleken. Vanligen är ett konsumentlån i storleksordningen 5 000 till 500 000 kr, men det är också möjligt att låna så lite som 500 till 5 000 kr. Det finns lån av denna storlek som kallas mikrolån. Ett mikrolån är således ett osäkert lån och banken frågar inte vad du ska spendera pengar på. Eftersom du inte behöver tillhandahålla säkerhet är ansökan relativt enkel. Nackdelen är att banken tar ut risken genom räntan. Bristande säkerhet bidrar till en något högre ränta. Tack vare den korta återbetalningsperioden kommer den angivna räntan att vara relativt hög.

Du kan vanligtvis inte låna längre än en, två månader och max till upp ett år. Dessutom måste du ibland betala en aviavgift och uppläggningsavgift.

Mikrolån i Sverige

Sverige är en bra marknad för konsumentlån av alla storlekar. Som ett resultat har många långivare uppstått, som alla vill erbjuda dig ett mikrolån. Även om du behöver pengar fort, kan det vara väldigt smart att göra en liten jämförelse av alla erbjudanden som finns. Några enheter mindre i räntor kan spara dig mycket pengar.

Du har knappast tid att kolla alla banker själva, vilket inte heller är nödvändigt. Det snabbaste och enklaste sättet att jämföra sms lån som beviljar alla är att använda en jämförelsetjänst. De har redan gjort jobbet åt dig. Här hittar du en lista över de banker som erbjuder den bästa räntan och villkoren för lånebeloppet du letar efter. Tjänsten är helt gratis, eftersom det är bankerna som betalar jämförelsetjänsten för att få dem till kunder. Således har du allt att vinna och absolut ingenting att förlora.

Mikrolån utan kreditupplysning

Det finns många som undrar om det är möjligt att få mikrolån utan kreditupplysning. Ett av skälen till det är naturligtvis att många har en svag kreditvärdighet. I Sverige är det lag på att banker och långivare ska göra en kreditupplysning, oavsett hur mycket eller lite du ansöker om. Detta beror på att de vill försäkra sig om att du kan betala tillbaka pengarna och eftersom de är skyldiga av de svenska myndigheterna att vara försiktiga när de lånar ut pengar. Det innebär att banken inte lånar ut pengar till personer som inte är kreditvärdiga nog. Därför är långivarna något strängare med att inte låna ut till personer som har betalningsanmärkningar.

Mikrolån med betalningsanmärkning

Om du har fått en betalningsanmärkning behöver du låna hos en långivare som godkänner betalningsanmärkningar. Ferratum tillåter anmärkningar och är en mycket populär långivare.

Mikrolån med betalningsanmärkningar är därmed möjligt utan att behöva ge säkerhet för lånet.

Mikrolån direkt

Om du behöver pengar på momangen så är det inte kul att behöva vänta på dagar på lönen för att få in en slant på kontot. Tack vare digitalisering går de flesta saker snabbt när du ansöker om ett lån. Detta gäller också för mikrolån. Du skickar in din ansökan online, och du får svar oftast direkt. Antingen direkt på skärmen eller till din mail eller som ett SMS till din telefon. Hur snabbt du kan få pengarna utbetalda beror på när du ansöker på dagen, då bankerna har olika ”bryttider”.

Vad som underlättar är om du har samma bank som den långivare du ansöker hos, då kan du få pengarna snabbare.

Folkia Mikrolån

Hos Folkia kan du få den ekonomiska hjälp du behöver när behovet är där. Folkia-mikrolånet går ända ner till 2 000 kronor, vilket du måste betala tillbaka inom 2 månader och upp till 20 000 kronor, vilket du måste betala inom 12 månader. Du söker på webbplatsen, och Folkia är stolta över att de inte lägger till några dolda kostnader. Du måste betala ränta samt uppl. avgift för lånet och en fakturaavgift om du vill få fakturan för dina betalningar. Folkia har varit i Sverige i flera år och ingår i gruppen Folkefinans.