Finansmatch SE

Finansmatch är en jämförelsetjänst inom segmentet lån och spar som samlar in låneförslag från upp till 38 olika långivare. Det betyder att du kan få låneförslag från upp till 38 olika långivare, trots att du endast gör en enda ansökan.

Företaget är baserat i Danmark, men är aktivt i flera nordiska länder, exempelvis Sverige. Lead Supply A/S förmedlar lån upp till 600.000 kronor baserat på individuella förutsättningar, men tjänsten är helt gratis att använda, och du behöver inte acceptera något av låneförslagen från din ansökan. 

finansmatch-logo

Lånebelopp: 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid: 2 – 10 år
Åldersgräns: 
18 år
Effektiv ränta: 3.9 – 20.67 %

 

LÅNA NU ➜

Låneexempel: 100 000 kr med 9 års löptid, nominell ränta 5,64% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,79%. Totalt belopp att betala: 127 764 kr. Månads­­kostnad: 1 183 kr fördelat på 108 betalningstillfällen.

Låna upp till 600.000 kronor med Finansmatch SE

Med Finansmatch SE lån och spar kan du få ett lån nu på upp till 600.000 kronor. Det betyder att dessa lån lämpar sig för många olika typer av syften, exempelvis:

 • Köp av bostad. Med tanke på att Finansmatch erbjuder lån upp till 600.000 kronor betyder det att det mycket väl går att använda den här tjänsten till köp av bostad. Visst, kanske inte de dyraste bostäderna, men det finns många mindre och billigare bostäder som detta lån kan lämpa sig för.
 • Köp av bil. Lån och spar via Finansmatch lämpar sig väldigt bra för lån av bil. Med tanke på det höga lånebeloppet är det möjligt att använda det till lite dyrare varianter, men lämpar sig självklart även för billigare bilar. 
 • Köp av båt, husvagn eller husbil. Dessa typer av fordon går att köpa med hjälp av ett lån som jämförs med den här tjänsten. Här lämpar sig allt från lite billigare typer av fordon, till de som är lite dyrare, dock max upp till 600.000 kronor. 
 • Samla andra lån och skulder. Om du vill samla lån och skulder är så möjligt med hjälp av den här tjänsten. Här får du svar från upp till 38 olika långivare, vilket gör att det finns möjlighet att du hittar en tjänst som ger dig bättre villkor än vad du har på dina nuvarande lån och krediter. 
 • Resor. Om du inte har kapital till att finansiera din drömresa kan Finansmatch hjälpa dig med detta. Här kan du jämföra lån och spar från 38 olika långivare, vilket gör att du själv kan välja det lån som passar bäst för dig, trots att du endast genomför en enda ansökan.
 • Andra nöjen och aktiviteter. Du kan även använda denna tjänst för att hitta ett lån och spar för att finansiera andra nöjen och aktiviteter, exempelvis en ny cykel, hockeyutrustning, musikutrustning eller i princip vad som helst. Här är det enbart fantasin som sätter stopp.
 • Starta företag. Du kan använda pengarna till aktiekapital och startkapital i ditt nya företag. Om du har svårt att få ett lån nu i företaget kan det här istället vara ett alternativ för att komma igång med din nya verksamhet.

Räntor och avgifter

Räntan kan variera ganska grovt mellan olika långivare och baserat på dina individuella förutsättningar. Vissa långivare bidrar med lägre räntor, medan andra endast är villiga att erbjuda en högre ränta baserat på dina förutsättningar.

Här är några exempel på vad som kan ha ett finger med i spelet när långivaren gör en bedömning:

 • Din inkomst
 • Anställningsform
 • Om du är folkbokförd i Sverige och hur länge
 • Nuvarande skulder
 • Tidigare skuldsaldo hos Kronofogden

Nedan hittar du ett exempel på ett lån på 310.000 kronor upplagt på 12 år:

För ett annuitetslån på 310 000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 7.05 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.28 %. Totalt belopp att betala: 460 260 kr. Månadskostnad: 3 196 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Räntan sätts individuellt och kan variera mellan olika långivare.

Finansmatch lån – hur du ansöker om ett lån

Det är smidigt och enkelt att förstå hur man genomför en ansökan hos den här sajten. Det första du måste göra är självklart att besöka hemsidan, sedan genomför du följande steg för att ansöka om ett lån:

 1. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid
 2. Fyll i förnamn, efternamn, e-postadress och mobilnummer
 3. Ange syfte, personnummer, sysselsättning och resterande rutor
 4. Skicka in din ansökan

När du har skickat in din ansökan får du ett flertal olika förslag att välja mellan (endast om det finns långivare som är villiga att bevilja lån enligt dina individuella förutsättningar).

Efter detta skriver du på kontraktet och får pengarna utbetalda.

Fördelar och nackdelar

Det finns både fördelar och nackdelar med att låna via Finansmatch.

Fördelar:

 • Låna upp till 600.000 kronor ✅
 • Gratis att ansöka om lån ✅
 • Få låneförslag från upp till 38 olika långivare ✅
 • Räntan sätts individuellt ✅
 • Endast en kreditupplysning ✅

Nackdelar:

 • Räntan kan bli dålig om du har dålig förutsättningar ❌
 • Inte svenskt företag ❌

Regler och villkor

Det finns en hel del regler och villkor som kan vara bra att känna till om du tänker låna pengar från Finansmatch SE.

Alla Finansmatch lån erbjuds utan säkerhet

Alla lån som Finansmatch jämför är lån och spar utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver ställa någon säkerhet som t.ex. en bostad, båt eller bil. 

Låna upp till 600.000 kronor

Som mest kan du låna upp till 600.000 kronor, men det går självklart utmärkt att låna mindre än så, dock minst 5000 kronor. Du avgör själv hur stort belopp du har behov av att låna, men det går tyvärr inte att ta sig förbi varken den lägre eller högre gränsen. 

Individuell prövning

Alla ansökningar hanteras individuellt, och vid varje ansökan görs en individuell prövning för att fastställa din kreditvärdighet. Här tas ett flertal saker med i beräkning, exempelvis inkomst, anställningsform, tidigare skulder och mycket mer. Ju bättre förutsättningar du har, desto större chans har du att få ett lån med bättre ränta. 

Gratis ansökan

Det är helt och hållet gratis att ansöka om ett lån med tjänsten. Finansmatch tar inte ut någon avgift i samband med din ansökan, och det finns heller inga krav på att du accepterar något av lånen.

Frågor och svar

Vilka krav ställs för att kunna få ett lån?

För att kunna få ett lån och spar måste du först och främst vara minst 18 år gammal. Utöver detta måste du minst ha en månadsinkomst på 10.000 kronor. Dennainkomst måste antingen komma från anställning eller pension.

Du får heller inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden, men det går bra att ha tidigare anmärkningar så länge du inte har någon aktiv skuld.

Går det att betala tillbaka lånet när som helst?

Alla lån som jämförs via Finansmatch har något som kallas för fri amorteringsrätt. Det betyder att du när som helst kan betala av delar av eller hela lånet. 

Hur många kreditupplysningar tas vid en ansökan?

En av Finansmatch stora fördelar är att det endast tas en enda kreditupplysning vid en ansökan, trots att du får förslag från upp till 38 olika långivare.

Får man låna om man har betalningsanmärkningar?

Att du har betalningsanmärkning är inget som automatiskt ger avslag för lån genom det här företaget. Det kan mycket väl vara en nackdel som ger dig lägre ränta, men så länge du inte har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden kommer det inte att vara något som ger att automatiskt avslag.

Hur bestäms räntan?

Alla räntor sätts individuellt efter dina egna förutsättningar. Det betyder att bättre förutsättningar vad gäller inkomst och liknande kan ge bättre ränta, men även vice versa.

Med tanke på att företaget jämför lån och spar från upp till 38 olika långivare betyder det dock att du får många olika alternativ att välja mellan, vilket gör att du själv kan välja det som passar bäst för dig.

Kontakta Finansmatch SE

Adress:Lead Supply A/S
Kystvejen 37B
8000 Aarhus C, Denmark